Wintec Isabell werth - reference

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2016 18:12
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Dobrý den,

zvažuji koupi tohoto sedla pro svou kobylku irského coba. Kobylka má nekonfekční velikost a doposud jsem nebyla schopna na ní napasovat jediné sedlo. Je menší (145 cm) a má velmi krátký hřbet. Všechna odzkoušená sedla jí nějakým způsobem omezovala v pohybu (bočnice zasahovala do pohybu lopatky, nebo sedlo sahalo až na bedra), nebo se překlápělo, nebo celkově působilo veliké. Toto sedlo se jeví vhodné, díky vyměnitelným komorám, krátkému posedlí a strmější bočnici. Jen nevím, jestli je vhodné i na kulatého koníka bez kohoutku.
Máte s ním někdo zkušenost na kulatějším koni?

20.2.2016 18:45
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Jo a koukám přímo po tomhle: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/57273963/Wintec-Isabell-Werth.php

Akorát paní psala, že je bez cair systému (nechápu, proč ho tedy inzeruje), tak nevím, jestli to má nějaký vliv. Údajně je to prý tak lepší, že u starších sedel stejně funguje špatně.

Chci vědět, jestli mě netahá za nos.
A taky jestli je to sedlo vůbec pro mé účely vhodné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2016 21:10

Ahoj. O par diskusi niz se zrovna pidim po bezkostrovim sedle...
Mam tinkeru, se kterou rostem od 2 let. Obsedala jsem ji na drezurnim sedle Star (ne v tech dvou letech!), na kterem jsem velmi spokojene x let predtim jezdila jinou tinkeru. Prestalo po par mesicich sedet.
Pozvala jsem pani sedlarku s 8mi sedly predem vytipovanymi - pani zkonstatovala, ze to moje z nich sedi nejlip :(
Nakonec jsem presla na Wintec Wide. Za kratkou dobu opet prestalo sedet.
Z nej jsem presla na Isabel Werth. Asi trictvrte roku jsme ho pouzivali. Jen vsuvka - at delam, co delam, kobyla ma hodne plovouci vahu... Dokud byla v optimalni vaze, sedlo sedelo krasne. Jakmile ztloustla, sedlo sedet prestalo a zaclo se pretacet. Zrovna predevcirem jsem zjistila mensi plosku otlaku pod chlupy
Jsem zoufala. Tinkeri patrej proste do vozu, ne pod sedlo ale je pravda, ze mi trenerka natacela ucastnici paradrezurnich zvodu na tinkerce myslim v Rakousku a moc jim to tam sluselo...ale to je takovej ten sportovni typ, ne babovka, jako mam ja

20.2.2016 21:39
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

No já počítám, že z mýho drobka taky naroste pořádnej soudek. Sedlo není úplně nejlevnější a tak bych se chtěla trefit co možná nejlíp. Spoléhám i na systém výměnných komor.
Dle Vašeho názoru tedy není určeno spíše pro kohoutkaté koně?

Za dvě sedla už jsem vyhodila peníze zbytečně a nechci mít na věšáku třetí, nevyužité.

Kobylka je teprve obsedlá a tak bych raději kostrové sedlo.

20.2.2016 21:52

Na bežného koňa so širokým chrbtom nám wintec nesadol, s týmto názorom som sa stretla aj v iných diskusiách, doporučovali keď, tak wintec wide. Skúste pohľadať v starších diskusiách.

20.2.2016 22:23
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na bežného koňa so širokým chrbtom nám wintec nesadol, s týmto názorom som sa stretla aj v iných diskusiách, doporučovali keď, tak wintec wide. Skúste pohľadať v starších diskusiách.

Koukám, že wintec wide seženu za stejnou cenu nový. No ještě toho budu muset asi hodně pročíst...

21.2.2016 07:32
johnt

XXX.XXX.71.82

Krutak1FlE napsal(a):
Jo a koukám přímo po tomhle: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/57273963/Wintec-Isabell-Werth.php

Akorát paní psala, že je bez cair systému (nechápu, proč ho tedy inzeruje), tak nevím, jestli to má nějaký vliv. Údajně je to prý tak lepší, že u starších sedel stejně funguje špatně.

Chci vědět, jestli mě netahá za nos.
A taky jestli je to sedlo vůbec pro mé účely vhodné.

Ano, na cair systémy nejsou dobré reference, kdo ví, jak ta sedla vypadají časem. Zase znám lidi, kteří mají sedla s cair systémem a jsou více spokojení, že sejim líp jezdí než bez cair systému. Já bych cair systém nechtěla. Každopádně na kulatého koně isabel werth určitě ne...mladý kůň se mění, dospívá, nasvaluje-je to jen dočasně. Já měla taky sedlo na kulatého koně a po 4 měsících otlačený kohoutek a v zádech důlky, které mi zmizly až po roce. Vyměnitelná komora není všechno-závisí i na délce ramen u komory-kulatí a bezkohoutkatí koně mohou mít širší komoru, ale délka ramen komory je dlouhá a otlačí a s délkou ramen my nic neuděláme...Používám a jezdím už jen výhradně v bezkostrovém sedle BF. Kůň je uvolněnější, spokojenější, sedlo se dá napasovat a mohu jej i používat i na jiné typy koní.

21.2.2016 10:47
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj. O par diskusi niz se zrovna pidim po bezkostrovim sedle...
Mam tinkeru, se kterou rostem od 2 let. Obsedala jsem ji na drezurnim sedle Star (ne v tech dvou letech!), na kterem jsem velmi spokojene x let predtim jezdila jinou tinkeru. Prestalo po par mesicich sedet.
Pozvala jsem pani sedlarku s 8mi sedly predem vytipovanymi - pani zkonstatovala, ze to moje z nich sedi nejlip :(
Nakonec jsem presla na Wintec Wide. Za kratkou dobu opet prestalo sedet.
Z nej jsem presla na Isabel Werth. Asi trictvrte roku jsme ho pouzivali. Jen vsuvka - at delam, co delam, kobyla ma hodne plovouci vahu... Dokud byla v optimalni vaze, sedlo sedelo krasne. Jakmile ztloustla, sedlo sedet prestalo a zaclo se pretacet. Zrovna predevcirem jsem zjistila mensi plosku otlaku pod chlupy
Jsem zoufala. Tinkeri patrej proste do vozu, ne pod sedlo ale je pravda, ze mi trenerka natacela ucastnici paradrezurnich zvodu na tinkerce myslim v Rakousku a moc jim to tam sluselo...ale to je takovej ten sportovni typ, ne babovka, jako mam ja

Jinak na facebooku na stránkách "Bazar bezkostrovýcjh sedel" jich je nabízeno mraky. Hlavně barefootů. Možná u něho nakonec taky skončíme. Jen s ním nemám zkušenosti.

21.2.2016 19:56

Ok, sice nejsem na Fb, ale zkusím se tam propašovat přes muže :)
Jinak pro ilustraci přikládám, jak vypadá ta moje bambule..

21.2.2016 20:01
Krutak1FlE

XXX.XXX.129.84

Krásná holka!

Přidejte reakci

Přidat smajlík