Prosím pomozte, mám strach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2016 10:58
Láska ke koním

XXX.XXX.49.9

Já jsem 4 roky jezdila na jednom koni. Dneska je už Háček bohužel v důchodu. Strašně mě to ranilo, protože 4 roky je fakt hodně. Tak mám přidělenou klisnu. Ona je moje taková náhrada a já jí miluju z celého srdce . Měří něco přes 165 cm v kohoutku. Když jí kartáčuji nebo sedlám je naprosto hodná. Klisnička je ale trošku VÍC energická. No a potkala nás taková nehoda. Neudělala to schválně, jenom má strašnou radost když může skákat a rychle cválat. Ale copak to jde? Kdyby upadla……………
Když na ní jedu mám z ní strach, ale vyměnit jí nechci. Je to moje OBROVSKÁ láska. Nevím, co mám dělat. Prosím poraďte mi, i když vůbec nevím jak.

21.2.2016 15:29
canis lupus

XXX.XXX.210.113

Nehoda? To běžela tak rychle a vesele, že Vám uletěla přilba, nebo jste hlavou srazila letící káně? Když se na ní bojíte, tak ji jen ošetřujte a jezděte jiného koně. Jinak to bude ke škodě obou. Vy se nic nového nenaučíte, možná se budete bát stále víc a ona získá pocit, že může velet...

21.2.2016 15:38
pbruncla

XXX.XXX.244.138

Co dodat, samozrejme, ze pousta koni rada skace a cvala...a rychle...dokonce i hodne rychle. A ano to jde. Otazka je, kdy, kde a kolik a vzdy to musi by na vuli jezdce. Takze asi Vam, jako jezdci neco podstatneho celou dobu Vaseho jezdeni unikalo a s urciosti postradate dost podstatne dovednosti. Predpoladam, ze se s mym nazorem ztotozni spoustu ostatnich konaku a tady ( ani jinde ) na diskuzi to nevyresite. Uz soudruh Lenin neblahe pamei udajne rikal, uci se, ucit s ucit...Jen trening dela mistra. Obratte se na nejblizsiho trenera ve Vasem okoli a trenujte... Sebe i kone a sama este nejlepe studujte. Kvalitnich pramenu je dost...

21.2.2016 18:55
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak dobře koně za 4 roky udělat je fuška až budeš u koní déle pochopíš to takže žádná tragédie se nekoná navíc u koní platí nejdřív rozum potom srdce jinak je to cesta k průšvihu.Pokud na koně nemáš jezdecky tak ač se ti to nebude líbit nemáš na něm co dělat.

21.2.2016 19:32
polárka.15

XXX.XXX.115.110

To je největší chyba, když se člověk učí jen a jen na jednom bezproblémovém koni, pak sedne na jiného a toho nezvládá. Nejlepší je střídat x koní, když to nezvládáš, bez dozoru nejezdi!

22.2.2016 16:41
Láska ke koním

XXX.XXX.49.9

Víš co, já jezdím jednou za 2 měsíce. Jezdím jen tak pro radost. Někdy s výcvikem skoků. Někdy jenom projížďka. Není to sport, kterému bych se věnovala 3x týdně. Ale stejně všem děkuji za radu.

22.2.2016 18:09
sisi58

XXX.XXX.218.3

I člověk, který nezávodí či jezdí jen do lesa, musí koně ovládat.
Je to 500kg živé váhy s mozkem velikosti pomeranče.
Takové zvíře musí jezdec ovládat, jinak dojde dřív či později k nehodě.
Pokud se zmrzačíte sama, je to Váš problém, ale pokud koně nezvládnete a kvůli tomu se zraní kůň či někdo jiný, budete mít problém.

Pokud jezdíte autem, musíte mít řidičák ať se ježděním živíte nebo vytáhnete auto jednou za měsíc při jízdě k příbuzným, a to se Vám auto neleká a neplaší

Nanny

22.2.2016 18:16
Nanny

XXX.XXX.199.180

Láska ke koním napsal(a):
Víš co, já jezdím jednou za 2 měsíce. Jezdím jen tak pro radost. Někdy s výcvikem skoků. Někdy jenom projížďka. Není to sport, kterému bych se věnovala 3x týdně. Ale stejně všem děkuji za radu.

Tak v tomhle případě je jediná rada, i když zrovna tu slyšet nechcete. Vyměňte koně za nějakého klidného, na kterém si to ježdění jednou za 2 měsíce užijete a nebudete se muset bát. Při téhle frekvenci stejně nemáte šanci se naučit jezdit dobře a už vůbec ne s kobylkou pracovat.

22.2.2016 23:37
koně

XXX.XXX.205.252

Láska ke koním napsal(a):

Ať vám přidělí něco hodnějšího, abyste se opravdu mohla svézt pro radost.Určitě se do něj taky horoucně zamilujete
Frekvence jednou za dva měsíce zaručuje, že se těžko můžete nějak jezdecky zdokonalit, snad vás naučí koni nepřekážet.
Takže potřebujete koně.který by šel pěkně sám rovně za nějakým jiným, jako vagon, a vy jste si mohla jízdu užít.Ale to by měl vědět a poznat právě ten, kdo vám koně půjčuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík