Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2016 09:40
blackmyday

XXX.XXX.73.235

Zdravím,
mám valacha Aph, chci mu pořídit boty, protože má citlivější kopyto na štěrku a kamení. Kovat rozhodně nebudu, když si vyjedeme do kopců jednou za dva týdny. Ustájen je 24/7, kopyta má přirozeně strouhaná, ale délka kopyta je 11,5 cm a šířka 12,5 cm.
Na taková kopyta byly staré Old Macy, ale ty už se nedají sehnat. Dívala jsem se na všechny možné typy, max boty pro kulaté kopyto. Co jsem se dívala na originál stránky Cavallo Boots, tak jejich boty by snad měly sedět i na širší kopyto, pokud to kopyto není širší o víc než jednu velikost ( to bychom se měli vlézt).
Máte někdo zkušenosti s napasováním na taková kopyta?

2.3.2016 10:01
gudur

XXX.XXX.102.217

Mám Cavallo Simple boots, číslo 5 (myslím ze šesti velikostí). Kůň má plochá a široká kopyta, délku cca 12 cm a šířku cca 12 cm a vleze se do pětky, čtyřku jsem mu nenarvala ani náhodou a šestka byla velká i s ponožkou a gel.vložkou. Ale já ty boty využívám pouze při ztrátě podkovy pouze do výběhu (nejezdím s nimi).

2.3.2016 10:07
blackmyday

XXX.XXX.73.235

gudur napsal(a):
Mám Cavallo Simple boots, číslo 5 (myslím ze šesti velikostí). Kůň má plochá a široká kopyta, délku cca 12 cm a šířku cca 12 cm a vleze se do pětky, čtyřku jsem mu nenarvala ani náhodou a šestka byla velká i s ponožkou a gel.vložkou. Ale já ty boty využívám pouze při ztrátě podkovy pouze do výběhu (nejezdím s nimi).

Až tak velké? Podle parametrů by nám seděla 1-2.

2.3.2016 11:04
gudur

XXX.XXX.102.217

To určitě neee, to byste měli opravdu malinkatá kopýtka :).

2.3.2016 11:14
katkaa1

XXX.XXX.43.146

gudur napsal(a):

Cavallo Simple boots č.5 som mala na 180 cm kobyle s veľkosťou kopyta 15 x 13,5 cm a boli jej akurát, keď som skúšala 6-ky tak tam sa jej jedna pri jazde vyzúvala lebo jedno kopyto má o kúsok menšie. Na zadávateľkynom mieste by som sa riadila rozmermi ktoré udáva výrobca, lebo ak objednáte veľké tak v nich nebudete vedieť jazdiť, kôň ich bude strácať. Na Aph určite nie 5-ky smajlík

2.3.2016 11:18
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Podľa mňa by vášmu koňovi mohli sedieť aj klasické easyboot č.0, tie som mala na inom koni a boli super. A keď si nie ste istá napíšte p. Vostatkovej rada vám poradí ja keď som prvýkrát objednávala tak som jej komplet pofotila obe kopytá a ona mi poradila aké by sa nám hodili aj aká veľkosť. A naozaj sadli na prvý krát.

http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/1-2-Boty/5/6-Easyboot.

2.3.2016 13:38
blackmyday

XXX.XXX.73.235

katkaa1 napsal(a):
Podľa mňa by vášmu koňovi mohli sedieť aj klasické easyboot č.0, tie som mala na inom koni a boli super. A keď si nie ste istá napíšte p. Vostatkovej rada vám poradí ja keď som prvýkrát objednávala tak som jej komplet pofotila obe kopytá a ona mi poradila aké by sa nám hodili aj aká veľkosť. A naozaj sadli na prvý krát.

http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/1-2-Boty/5/6-Easyboot.

Dívala jsem se na všechny typy bot, co mají a ani jedny mě neoslovily, ty easybooty jsou zase na kopyta delší, mají širší modely, ale ty jsou na kopyta dokonale kulatá.
Můj prcek má rozdíl délky a šířky o celý centimetr. Pardon, že to tak napíšu, ale je docela hnusné, že zrušili staré Old Macy, které právě na takové koně.
Slyšela jsem, že se Renegades boty dají zezadu snad uřezat, ale kupovat drahé boty a pak je zničit řezáním nehodlám. Paní Vostatková jezdí boty pasovat pouze do Čech, občas na Moravu, k nám do nejzažšího kouta Beskyd nikdy nedojede, takže si boty musím napasovat svvépomocí a právě chci vědět, jestli má taky někdo takový problém, pokud možno už vyřešený.

2.3.2016 15:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Měla jsem Cavallo Simple Boot vel.3, je to na kulaté kopyto 14 x 14 cm
Ty byly koni velké i s ponožkou a vložkou.
Teď jsem koupila Easyboot Glove vel 1,5 W na kulaté kopyto a je velká spokojenost.
Snadné obouvání, dobře se čistí, nemáme žádná další udělátka a koníkovi pasují přesně.
Podívejte se sem
http://www.easycareinc.com/Other_Products/boot_accessories.aspx
neumím anglicky, ale je to tam všechno popsané úplně podrobně, tak jsem to pochopila i já

Přidejte reakci

Přidat smajlík