2x lomené stihlo z argentanu - zkušenosti, výhody a nevýhody

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

789horse

2.3.2016 12:29
789horse

XXX.XXX.146.69

Dobrý den,
uvažuji o koupi tohoto udidla. Četla jsem že je lépe anatomicky tvarované než klasické stihlo a že nevytváří tzv. louskáčkový efekt.
A že Argentan pomáhá lepšímu slinění a kůň při práci lépe spolupracuje.
Díky za každý příspěvek!

M.A.R.P.A.

2.3.2016 12:36
M.A.R.P.A.

XXX.XXX.168.58

Toto udidlo je velmi jemné. Myslim, že se hodí pro koně, které to mají v hlave v porádku a jsou citlivejsí na hubu. Bohuzel měla jsem přílezitost na tomto udidle jezdit tupého koně a vubec nereagoval a zdálo se mi to jeste horší.

2.3.2016 13:03
kallisto

XXX.XXX.157.94

Některým koním dvakrát lomené udidlo nevyhovuje právě proto, že víc působí na jazyk než jednou lomenné. Chce to vyzkoušet. Materiál je taktéž kůň od koně.

2.3.2016 13:38
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Moje kobyla s ním měla trochu problém, asi jí vadilo, neustále mlela hubou (nebylo to spokojené přežvykování, různě si ho pohazovala a přežužlávala). Vrátila jsem se ke stihlu z černé oceli a to je ideální. Nepění přehnaně, má jen "rtěnku". Upřímně ale časem doufám, že se udidla na courání venku zbavíme úplně.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2016 09:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

789horse napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji o koupi tohoto udidla. Četla jsem že je lépe anatomicky tvarované než klasické stihlo a že nevytváří tzv. louskáčkový efekt.
A že Argentan pomáhá lepšímu slinění a kůň při práci lépe spolupracuje.
Díky za každý příspěvek!

Mám 2x lomené anatomické udidlo HS dynamic, a nedám na něj dopustit. Pro koně je velice příjemné - zkoušela jsem ho na mnoha A1/1 (někteří byli hodně pokažení), a příjmali ho, i na něm pracovali lépe, než na normálním stihle. Jen ta cena je trochu vražedná
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/udidla/deckova-udidla/decko-2x-lomene-hs-dynamic-rs-40420-xxx-78-sensogan.html.

Přidejte reakci

Přidat smajlík