Citlivá(prochladlá?)záda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pengerka

6.3.2016 11:26
pengerka

XXX.XXX.130.19

Dobrý den, cca před dvěma týdny mi kobyla při několikadenních vytrvalých deštích prochladla(nešla se schovat do přístřešku) a od té doby je na prohmatání citlivá na záda. Před tím nebyla. Ovšem změny v pohybu nepozoruji, na volno, na lonži, dokonce i pod sedlem chodí stejně. Od té doby jsme pořídili nepromokavou nezateplenou deku a v případě potřeby k přístřešku přidělali vrátka a je možnost z něj mít box.. Ledviny má v pořádku, močí pravidelně, stejné množství jako vždy, i moč je stejná. Zvažuji teď, co dál ? Veterinář?Co by nám tak mohl doporučit, či předepsat, jaký by byl postup ? Fyzioterapeut? Nebo dát měsíc klid, při špatném počasí nepromokavku a počkat, co to udělá? Děkuji a každou radu, či zkušenost.

6.3.2016 11:48
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Z vlastnej skúsenosti viem, že prechladnuté záda sa nespravia za týždeň ani za dva. Dajte jej kľud, záda zahrievajte (pokojne by som na noc dala aj nejakú fleecovú deku) a dávajte pozor aby zas nezmokla až kým to nebude mať OK. Fyzioterapeut tu nepomôže chce to čas. Ak by sa to nezlepšovalo tak veterinár, ale myslím, že teraz by vám naordinoval taktiež len kľud a teplo.

pengerka

6.3.2016 12:52
pengerka

XXX.XXX.130.19

Přesně tak jsem si to myslela:) Děkuji :).

10.10.2016 07:05
Monca016

XXX.XXX.25.254

Zdravím, otevřu diskuzi se zády.. Moje kobyla se nejspíš taky nachladila... má je na dotek citlivá zatím nemám podloženo od veta ale začala jsem jí na noc dávat do boxu... přes den je normalně venku, nevím zdali se jde schovat do přístřešku ale nemám možnost jí ráno dávat deku... Jak jinak krom boxu na noc jí můžu pomoct?

10.10.2016 09:16
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Monca016 napsal(a):
Zdravím, otevřu diskuzi se zády.. Moje kobyla se nejspíš taky nachladila... má je na dotek citlivá zatím nemám podloženo od veta ale začala jsem jí na noc dávat do boxu... přes den je normalně venku, nevím zdali se jde schovat do přístřešku ale nemám možnost jí ráno dávat deku... Jak jinak krom boxu na noc jí můžu pomoct?

Kým sa jej to nedá do poriadku dávala by som pozor na to aby vonku nezmokla, záda držať v suchu a teple. Keď to viete zabezpečiť - napríklad že ju v zlom počasí necháte v boxe tak to zvládnete aj bez deky. Prípadne na noc ľahšiu fleecovú odpocku nech ju trocha prehreje.

10.10.2016 09:49
22verunka

XXX.XXX.233.11

Mame stejny problem. Pomaha jen teplo a zase teplo. V boxe davam deku v zime vyteplenou stajovku.
V tomhle osklivem pocasi vyteplenou nepromokavou deku. Cca 2 mesice a kobca byla ok.
Od te doby ale cely podzim a zimu proste musim dekovat. Jinak se to opet vraci. Na jezdeni bederku a mame 3 roky klid.

Zaneta2

10.10.2016 09:59
Zaneta2

XXX.XXX.162.36

Taky tak, deku - letos jsem koupila smartex rain od Bucas, abych nemusela furt hlídat počasí (-vyleze slunko - horko, v noci vymrzne) a fakt nepromokla ani v největších dlouhotrvajíích deštích, takže je sice drahá jako prase, ale já jsem spokojená...Jinak na počasí pozor, vadí i vítr, i když třeba svítí sluníčko a je relativně teplo. Když byla záda vyloženě bolavá, dávala jsem jí tu vodičku, bylinkové mazání od Absorbine, to pěkně prohřívá, podle mě taky dost pomohla. Z krize se kůň dostal brzy, ale taky už od té doby musím záda hlídat a při prudké změně počasí zadekovat. KOně viděl vet, ještě chci zkusit chiropraktika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2016 10:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ máte možnosť, môžete prehriať koňa nejakým infračerveným svetlom. my sme takto vlani dávali do poriadku valacha, ktorého premoklo a prefúklo tak, že nebol schopný pohybu zadnou časťou tela. Samozrejme, veterinárka ho opichala liekmi proti bolesti, ale domáca liečba okrem dekovania spočívala v tom, že sme mu ten chrbát 3x denne nahriali horským slnkom, pár minút.
Dal sa doporiadku vcelku rýchlo, odvtedy ho však radšej v zlom počasí dekujeme ľahkou dekou. A kúpili sme od back on track deku s keramickým vláknom, občas ju dostane, keď si spomenieme po daždi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík