Kůň pouze s očkovákem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 12:43
h.houdek

XXX.XXX.52.18

Dobrý den, mám koně pouze s očkovacím průkazem. Koník je samozřejmě od handláka. Kupní smlouvu samozřejmě nemám. Ke koni jsem dostala pouze očkovací průkaz. Chtěla jsem se zeptat, jak mám postupovat při přihlášení. Koník nemá výžeh a čipy se ještě nepoužívali když se narodil. Prosím, kdo mě chce soudit, ať nekomentuje. Kdybych si ho nevzala, tak by skončil bůh ví kde.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2016 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

h.houdek napsal(a):
Dobrý den, mám koně pouze s očkovacím průkazem. Koník je samozřejmě od handláka. Kupní smlouvu samozřejmě nemám. Ke koni jsem dostala pouze očkovací průkaz. Chtěla jsem se zeptat, jak mám postupovat při přihlášení. Koník nemá výžeh a čipy se ještě nepoužívali když se narodil. Prosím, kdo mě chce soudit, ať nekomentuje. Kdybych si ho nevzala, tak by skončil bůh ví kde.

Kolik je mu roků (čipuje se tady přes 20 let)?
Postup je takový, že přijede inspektor chovu, koně vypálí nebo očipuje, a udělá slovní popis exterieru. Kartu pošle do Písku, a příjde vám modrý průkaz.

10.3.2016 13:05
h.houdek

XXX.XXX.52.18

Koníkovi je 25 let.

10.3.2016 15:21
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Byla jsem ve stejné situaci. Obraťte se na ÚEK, dají vám kontakty. Pozvali jsme inspektora, kobylka je bez plemenné příslušnosti. Inspektor ji projel čtečkou, jestli něco nenajde, pak popsal, načipoval, zaplatila jsem a po čase mi přišel modrý průkaz. Nikdo mne nepopotahoval, nikdo nehtěl smlouvu, nic. Vysvětlila jsem situaci popravdě bez vytáček.

10.3.2016 20:51
h.houdek

XXX.XXX.52.18

Děkuji za informace, já se právě bojím, že bude následovat výslech. Říkáte tedy, říct vše popravdě?

10.3.2016 21:23
liva

XXX.XXX.32.237

Na UEK vám nikdo problémy dělat nebude.
V podstatě jsou rádi, že člověk je ochoten koně zaevidovat.

10.3.2016 21:24
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Já řekla všechno popravdě a nic se mi nestalo. Pán si jen povzdechl, že se to holt stává a že je rád, že se alespoň kobyla zaregistrovala a "zlegalizovala". Největší nervy byly, když ji celou projížděl čtečkou, to jsem si uvědomila, že jsem taky mohla koupit kradené zvíře a mohla bych o ni přijít. U nás naštěstí ok smajlík.

11.3.2016 22:42
canis lupus

XXX.XXX.210.234

Nechat popsat a registrovat koně není problém (jenom se na inspektora někdy dlouho čeká). Já jsem ale musela doložit na UEK kupní smlouvu, abych dostala modrý průkaz. A je v něm jako chovatel klisny zapsán druhý majitel, navíc má jinou barvu, než určil inspektor. Takže je v tom stejně trochu zmatek. (Kobyla měla registraci z plemenné knihy v USA.).

domidomi

18.3.2016 07:57
domidomi

XXX.XXX.224.26

No a když kupní smlouvu nemám, tak dělat co? :\ to mi ten modrý průkaz nevydají?

18.3.2016 08:00
chex

XXX.XXX.209.241

Pozvete inspektora, ten popíše a očipuje. Zapíše ho na vás. Pro evidenci pošlete nejspíš jen čestné prohlášení a oni vám ho zaevidují. U takhle starého koně určitě problémy dělat nikdo nebude.

18.3.2016 14:04
h.houdek

XXX.XXX.40.62

Děkuji všem za rady :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík