Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2016 09:48
eliška

XXX.XXX.191.8

Mám březí kobylku minishetlanda a někdy koncem ledna se začala debat. Bylo to jen občas a neměla z toho nijak poškozenou srst, ale teď se to začalo stupňovat a hlavně nad slabinami u zadních nohou ma vydrbané místa. V srsti má lupy a i na krku má asi centimetrové fleky kde má odpadlé chlupy.
Napadla mě buď betadinka, nebo vylouhovanou řepíkovou nať.
Myslíte že pomůže? Nebo navrhujete něco jiného?

12.3.2016 12:01
kallisto

XXX.XXX.135.38

Vykoupat. Nebo ostříhat a vykoupat. Je odčervená? Případně zavolat veta aby nechal udělat rozbor.

12.3.2016 15:11
eliška

XXX.XXX.191.8

Odčervená je. Koupání mě taky napadlo ale vzhledem k počasí nevím no.. A ostříhat by šla, ale nemám na ní deku. Asi to dopadne na toho veta, abych věděla na čem jsme.

12.3.2016 15:55
kallisto

XXX.XXX.157.94

Vykoupat by šlo. Počkat si na pěknější den, v poledne, teplou vodu. Pak vydrbat pořádně froté ručníkama. Deku jako odpocku bych spíchla z flísové deky z marketu, na pidiponďu to bude stačit. A když stříhat tak co nejdřív dokud nemají vyměněnou srst.

http://www.equitum.cz/cz/detail/pro-kone/deky-na-kone/nepromokava-deka-thermostar-pro-shetty
http://www.equitum.cz/cz/detail/pro-kone/deky-na-kone/deka-pro-pony-elt-kidz.

13.3.2016 07:55
eliška

XXX.XXX.191.8

Zrovna dneska se dělá krásný den, tak jí vydrbu. A nějakou deku doma taky najdu.
Díky za radu

13.3.2016 08:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

eliška napsal(a):
Zrovna dneska se dělá krásný den, tak jí vydrbu. A nějakou deku doma taky najdu.
Díky za radu

Kde se dělá hezký den?
Já už 14 dní neviděla sluníčko teď zrovna sněží s deštěm
Místo = Jeseník

13.3.2016 08:19
eliška

XXX.XXX.191.8

Tady od čtvrtka je každý den krásně. V pátek jsme měli okolo 10 stupňů
Královéhradecký kraj

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2016 08:53

sisi58 napsal(a):
Kde se dělá hezký den?
Já už 14 dní neviděla sluníčko teď zrovna sněží s deštěm
Místo = Jeseník

No jo, k Vám jaro doráží s několikatýdenním zpožděním. Ale aspoň v létě jsou horké dny přijatelnější. Ale aby si nelitovala, jsem hned v kraji sousedícím s Eliščiným, v Pardubickým kraji, a včera v Chrudimi byl vítr, celé dopoledne pršelo, o 15 km dál (o kousek dál od stájí) sněžilo. Stáj je v 400 m n.m., nejvyšší kopce v okolí jen přes 600. Takže Jeseníky rozhodně nee. Ale fučí tu furt.

13.3.2016 09:01

eliška napsal(a):
Mám březí kobylku minishetlanda a někdy koncem ledna se začala debat. Bylo to jen občas a neměla z toho nijak poškozenou srst, ale teď se to začalo stupňovat a hlavně nad slabinami u zadních nohou ma vydrbané místa. V srsti má lupy a i na krku má asi centimetrové fleky kde má odpadlé chlupy.

Tipuju napadení všenkami. Doporučuji veterináře a opakovaně Neostomosan, včetně stáje, ohrady, přístřešku, čištění, ohlávky, uzdečky, dek, prostě všeho... Diskuzí na téma všenek je tu dost.

13.3.2016 16:52
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

eliška napsal(a):

Je to normální, přichází jaro, přece nechceš, aby měla kobyla kožich do června.Svědí je to, naše holky se taky drbou a čištění hřbílkem mají nejradši a jak se šponujou. Pokud to není do krve a jde jen o vypadanou dlouhou zimní srst, tak bych si s tím hlavu nedělala.A lupy mít bude, páč se loupe svrchní vrstva kůže, ta se přeci obnovuje každý den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík