Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ff12345

21.3.2016 19:12
ff12345

XXX.XXX.172.226

Zdravím,
po poslední aféře s uvláčenou dívkou mě hryzlo svědomí a začala jsem uvažovat o bezpečnostních třmenech. Problém je, že jsem už delší dobu zvyklá jezdit lehkých v plastových třmenech. Je to hlavně proto, že kůň často pořádá letecké dny a plasťáky prostě z nohy jen tak snadno nespadnou, jenže to se právě člověku může vymstít.
Vyrábí se vůbec nějaké plastové třmeny s bezpečnostním systémem?

21.3.2016 19:22
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Za prvé, média lžou, ale nebyl to třmen, ale vodítko, jen abychom se bavily na správné vlně.

Já jedině chválím jen jedny jediné a to Sprenger HS Balance (viz foto) - perfektně drží nohu, moje bolavé kotníky jsou pryč, nic lepšího a komfortnějšího jsem na noze neměla.

Jinak zpátky k dotazu, samozřejmě, že existují, stačí se zeptat strýčka Google a ten velice rád poví ;)

Např.:
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/trmeny/trmeny-bezpecnostni/trmeny-plastove-equiwing-flexi-12cm-doprodej.html?force_sid=9a0eefb41ec3c556950f02e56514d7ec.

kelpie

21.3.2016 19:49
kelpie

XXX.XXX.19.26

Ano, existují plastové bezpečnostni třmemy ProJump dělají je i v mnoha barvách takže můžete ladit s výbavou a ještě budete myslet na svojí bezpečnost. Chválím vaše rozhodnutí
https://www.google.cz/search?q=freejump&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1ncvouNLLAhUpvnIKHc4sBQQQ_AUIBygB&biw=360&bih=482&dpr=2.

kelpie

21.3.2016 20:06
kelpie

XXX.XXX.19.26

kelpie napsal(a):
Ano, existují plastové bezpečnostni třmemy ProJump dělají je i v mnoha barvách takže můžete ladit s výbavou a ještě budete myslet na svojí bezpečnost. Chválím vaše rozhodnutí
https://www.google.cz/search?q=freejump&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1ncvouNLLAhUpvnIKHc4sBQQQ_AUIBygB&biw=360&bih=482&dpr=2.

Oprava FreeJump obrázky v odkazu už jsou správně

Makys

21.3.2016 20:11
Makys

XXX.XXX.149.11

Mate s nimi zkušenosti ?

21.3.2016 20:23
vattunka

XXX.XXX.129.153

A co ty košíčky co se do těch plasťáků prostě namontují a noha tím třmenem nemůže projet?mám to na všech sedlech i pro děti v oddíle, i na závody, takže asi 10kusů a žádný problém, ťuk, ťuk...

kelpie

21.3.2016 20:39
kelpie

XXX.XXX.19.26

Zkušenosti nemám, ale pokud bych chtěla plasťáky rozhodně koupím tyhle, moc se mi líbí. Já osobně jezdím na Kwik-outech, vypadají jako klasické třmeny a stejně se chovají na noze, prostě jsem zvyklá na těžší třmen. A popravdě v ně mám mnohem větší důvěru než v ty kloubové které mám taky

ff12345

21.3.2016 21:04
ff12345

XXX.XXX.172.226

vattunka napsal(a):
A co ty košíčky co se do těch plasťáků prostě namontují a noha tím třmenem nemůže projet?mám to na všech sedlech i pro děti v oddíle, i na závody, takže asi 10kusů a žádný problém, ťuk, ťuk...

Košíčky jsem zkoušela a strašně mi to vadilo. Nevím proč
Tak to vypadá, že budu muset zainvestovat do těch koubových plasťáků a doufat, že to nebudou vyhozené peníze. Pět tisíc za freejumpy se mi zase dávat nechce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2016 21:10

Tie sprengery sú veľmi pohodlné, mne uľavili aj od bolavých kolien. Sú aj dosť ťažké, takže dobre sedia na nohe.
Akurát sa mi nezdajú dobré pre začiatočníkov, decká v nich mali tendenciu si stúpať na špičky, hoci v iných strmeňoch s tým problém nemali.
Plastové poznám iba tie compositi, o ktorých píše aj vattunka, ale tie mne osobne prišli hodne tvrdé a nepohodlné. Ale môže to byť spôsobené aj tým, že som ich používala na striedačku s tými sprengermi.
U profi parkurákov dosť často vidieť freejump strmene, cenovo sú ale o dosť vyššie, ako spengery. https://m.youtube.com/watch?v=dLpeIp5B9tM.

kelpie

23.3.2016 11:55
kelpie

XXX.XXX.19.26

Dnešní článek na equichannelu je moc zajímavý a nikdy bych nevěřila, že plastové třmeny mohou být tak nebezpečné
www.equichannel.cz/da-se-u-koni-predejit-tragedii.

cavalo72

23.3.2016 12:11
cavalo72

XXX.XXX.2.222

Tyhle kosicky uz pouzivame u nas u koniku uz snad 10let a opravdu si je nemuzu vynachvalit, jsou naprosto skvely

http://www.potreby-jezdecke.cz/jplanskroun/eshop/3-1-Potreby-pro-kone/0/5/2229-Bezpecnostni-kosicky-do-trmenu

ted uz si nedokazu predstavit sednout si na kone bez nich.

cavalo72

23.3.2016 12:14
cavalo72

XXX.XXX.2.222

Pro deti delaji mensi kosicky a pro dospele vetsi...mam koupene bezpecnostni trmeny, ale ty uz roky lezi ve skrini po te co kamaradka spadla z kone a prave tyhle drahe trmeny selhaly...takze kosicky to jisti, noha proste neprojede

ruzne mechanizmy selhavaji a nikdy nemate jistotu, na zavodech jsem videla jak ty detske trmeny s gumickou taky selhali a holcina vysela za nohu na ponikovi, nastesti se nic vazneho nestalo.

23.3.2016 12:27
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Já osobně také jezdím v plastových třmenech a musím říct, že se mi nikdy nestalo, že by mi noha proklouzla skrz. Na ježdění vždy nosím pérka, v teniskách bych si jezdit už nikdy netroufla.
Jezdila jsem na poníkovi v bezpečnostních třmenech s gumičkou a při pádu mi gumička nepovolila, ani zámek mě nepustil, museli mě z třmenu dostávat ostatní.
Takže opravdu nevím co je lepší...

edwina

23.3.2016 13:20
edwina

XXX.XXX.40.41

Pro sebe i pro dceru jsem volila třmeny s bezpečnostními košíčky http://www.4horse.cz/www-4horse-cz/eshop/28-1-Potreby-pro-kone/32-2-Sedla-a-vybava-sedel/5/81-Bezpecnostni-kosicky-na-anglicke-trmeny, připadají mi jako nejbezpečnější řešení. Moc nevěřím tomu, že by se třmen otevřel v případě nouze. A doporučuji dítě nenechávat jezdit v jiné než hladké obuvi (gumáky), a když už má na noze boty s tkaničkami, překrýt šněrování minichapsy.

23.3.2016 14:04
polárka.15

XXX.XXX.224.36

edwina napsal(a):
Pro sebe i pro dceru jsem volila třmeny s bezpečnostními košíčky http://www.4horse.cz/www-4horse-cz/eshop/28-1-Potreby-pro-kone/32-2-Sedla-a-vybava-sedel/5/81-Bezpecnostni-kosicky-na-anglicke-trmeny, připadají mi jako nejbezpečnější řešení. Moc nevěřím tomu, že by se třmen otevřel v případě nouze. A doporučuji dítě nenechávat jezdit v jiné než hladké obuvi (gumáky), a když už má na noze boty s tkaničkami, překrýt šněrování minichapsy.

Pokud má někdo kvalitní kloubové třmeny, klouby se hýbou v závislosti na váze a působení jezdce, v případě nutnosti se kloub ohne a noha sama vypadne - prostě kopíruje nohu jezdce, tudíž to bezpečné je.

23.3.2016 14:14
vattunka

XXX.XXX.129.153

Edwino tak přesně tyhle fakt neee!nikdy..když si všimneš mají dost veliký prostor po straně, tam prostě podle mě jeden řemínek chybí, kamarádka je měla na sedle a jeli jsme spolu ven, kůň se lekl, uskočil a vyhodil a ona nešťastně spadla a zůstala jí viset noha ve třmenu, protože jí bota projela právě stranou toho košíku, tou dírou ne do předu, naštěstí kůň po pár metrech zastavil, jenže byl problém ji z toho vyprostit, kůň už pak stál jak přibitej já svýho hřebce držela u toho na ruce, holka asi 80kg já 50 takže nadzvednout jsem jí nemohla, aby se to vyháčilo, no dlouho jsem s tím bojovala až se podařilo jí rozšněrovat botu a prostě jí zout, pak se od koně uvolnila, nechci domejšlet kdyby ten mlaďoch nezastavil, fuj...takže za mě určitě ty plastový pevný košíky, tam ta noha prostě projet nemůže.

edwina

23.3.2016 14:43
edwina

XXX.XXX.40.41

vattunka napsal(a):
Edwino tak přesně tyhle fakt neee!nikdy..když si všimneš mají dost veliký prostor po straně, tam prostě podle mě jeden řemínek chybí, kamarádka je měla na sedle a jeli jsme spolu ven, kůň se lekl, uskočil a vyhodil a ona nešťastně spadla a zůstala jí viset noha ve třmenu, protože jí bota projela právě stranou toho košíku, tou dírou ne do předu, naštěstí kůň po pár metrech zastavil, jenže byl problém ji z toho vyprostit, kůň už pak stál jak přibitej já svýho hřebce držela u toho na ruce, holka asi 80kg já 50 takže nadzvednout jsem jí nemohla, aby se to vyháčilo, no dlouho jsem s tím bojovala až se podařilo jí rozšněrovat botu a prostě jí zout, pak se od koně uvolnila, nechci domejšlet kdyby ten mlaďoch nezastavil, fuj...takže za mě určitě ty plastový pevný košíky, tam ta noha prostě projet nemůže.

Tak jsem to přeměřila a po straně mají u dospělé velikosti mezeru o 5 cm výšky, mám ten typ růžových (foto 5/6) a jsou připevněné ke třmenu z každé strany 3 pásky (nikoli jen 2), jak se mi tam dostane bota (jezdím v pohorkách a v zimě v zateplených holínkách), si dost dobře nedovedu představit, protože biothane nepruží. Ale je fakt, že u těch zelených (foto 3/6) ta noha projet může, tam jsou pásky hodně řídké .

23.3.2016 16:59
polárka.15

XXX.XXX.224.36

edwina napsal(a):
Tak jsem to přeměřila a po straně mají u dospělé velikosti mezeru o 5 cm výšky, mám ten typ růžových (foto 5/6) a jsou připevněné ke třmenu z každé strany 3 pásky (nikoli jen 2), jak se mi tam dostane bota (jezdím v pohorkách a v zimě v zateplených holínkách), si dost dobře nedovedu představit, protože biothane nepruží. Ale je fakt, že u těch zelených (foto 3/6) ta noha projet může, tam jsou pásky hodně řídké .

Vy nevěříte jiným, já nevěřím těmto - nějaké pásky pohyblivé, nee, ani náhodou.

Cavalo72

24.3.2016 06:50
Cavalo72

XXX.XXX.2.222

polárka.15 napsal(a):
Pokud má někdo kvalitní kloubové třmeny, klouby se hýbou v závislosti na váze a působení jezdce, v případě nutnosti se kloub ohne a noha sama vypadne - prostě kopíruje nohu jezdce, tudíž to bezpečné je.

Bohuzel uz jsem na hobykach videla, jak i kloubkove selhali, pana vlacel valasek smajlík

edwina

24.3.2016 07:16
edwina

XXX.XXX.40.41

Cavalo72 napsal(a):
Bohuzel uz jsem na hobykach videla, jak i kloubkove selhali, pana vlacel valasek smajlík

Mám stejný zážitek, jen vláčená po parkuru byla slečna. Takže ano, kloubové třmeny také nejsou 100% zárukou bezpečí jezdce. Proto jsem psala, že jim po zkušenostech nevěřím. Nikomu nic nevnucuji, ať si každý používá takové bezpečnostní pomůcky, jaké mu vyhovují a ve které má důvěru. Nicméně ty pásky z biothane na mém košíčku jsou pevné, neposouvají se po třmenu, jsou přinýtované a nehnete s nimi.

24.3.2016 08:32
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Cavalo72 napsal(a):

Proto říkám kvalitní ;-) za pár korun třmeny žádný zázrak ani bezpečnost nezaručí.
Ty moje třmeny ohnete i prstem, proto při váze jezdce je to ihned. Ale to už pak člověk nesmí šetřit.
Tak hodně bezúrazových jízd

24.3.2016 08:49

Vzhledem k tomu, že tohle vlákno vzniklo na základě nedávné nehody slečny - postřehl někdo, že slečna zůstala zamotaná do otěží, protože jela bez sedla?
Nebo jsou to zas jen zavádějící informace médií a opravdu zůstala viset za třmen? (někdo z vás jí znal?)
Nebo to prostě jen vyvolalo svědomí v pár jezdcích, že by se měli víc zaměřit na vlastní bezpečnost?
Jen mě to zajímá...

24.3.2016 09:26
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vzhledem k tomu, že tohle vlákno vzniklo na základě nedávné nehody slečny - postřehl někdo, že slečna zůstala zamotaná do otěží, protože jela bez sedla?
Nebo jsou to zas jen zavádějící informace médií a opravdu zůstala viset za třmen? (někdo z vás jí znal?)
Nebo to prostě jen vyvolalo svědomí v pár jezdcích, že by se měli víc zaměřit na vlastní bezpečnost?
Jen mě to zajímá...

Na to jsem zareagovala hned na začátku - první příspěvek

24.3.2016 10:49
blackmyday

XXX.XXX.73.235

Bylo by dobré uvést věci na pravou míru. Z těch bulvární plátků jsem se dozvěděla, že slečna se zasekla ve třemu, ale sedlo neměla, což je na hlavu postavené a také to dokazuje "věrohodnost" médii(jako koňákovi se mi ježí chlupy a vře mi krev).
Co jsem pochytila na FB, tak její nej kámoška napsala, že sedlo neměla, měla jen parelku s otěžemi, lehla si jí na záda a když se kobča lekla, tak se jí noha nějakým ( naprosto nechápu jakým) způsobem do stala do otěží.
Já myslím, že řešit bezpečnot a nepezpečnost třmenů je irelevantní. Je hrozné, že se takové věci dějí, ale když osud chce, tak tomu nezabrrání ani sebelepší výstroj.

24.3.2016 10:59
polárka.15

XXX.XXX.224.36

blackmyday napsal(a):
Bylo by dobré uvést věci na pravou míru. Z těch bulvární plátků jsem se dozvěděla, že slečna se zasekla ve třemu, ale sedlo neměla, což je na hlavu postavené a také to dokazuje "věrohodnost" médii(jako koňákovi se mi ježí chlupy a vře mi krev).
Co jsem pochytila na FB, tak její nej kámoška napsala, že sedlo neměla, měla jen parelku s otěžemi, lehla si jí na záda a když se kobča lekla, tak se jí noha nějakým ( naprosto nechápu jakým) způsobem do stala do otěží.
Já myslím, že řešit bezpečnot a nepezpečnost třmenů je irelevantní. Je hrozné, že se takové věci dějí, ale když osud chce, tak tomu nezabrrání ani sebelepší výstroj.

Proč irelevantní? Irelevantní ke vzniklé situaci, ne jako prevence rizika

24.3.2016 11:04
blackmyday

XXX.XXX.73.235

K situaci samozřejmě , za mě jinak prevence nadevše, samozřejmě

24.3.2016 12:10
vattunka

XXX.XXX.129.153

Jestli se nepletu, tak právě ve vytrvalosti, nejsou kloubkové třmeny považovány za bezpečností, jednu dobu byli, ale pak se to výslovně zakázalo, že bezpečné nejsou...

24.3.2016 12:30

To: Polárka - no vidíte :) nečetla jsem to od začátku, tuhle diskusi, tak pardon :)
To: blackmyday - naprosto s Vámi souhlasím. Prevence je jistě to nejvíc, co můžeme udělat, ale taky to mám nastavené, že pokud se má něco stát, stejně se to stane. A to, že se nešťastně může zamotat noha do otěží si dokážu přestavit. Nejhorší na tom je, že možná kdyby to bylo do třmenu, tak by to přežila. Totiž pokud to bylo do otěží, byla přímo tělem pod zadními kopyty, kdežto ze třmenu je přeci jen trochu "bokem" toho koně, tedy ne, že by z toho nebyly smrťáky, ale takhle, přímo pod koněm, je to smutná "jistota"
Protože jsem v roli matky s občas již jezdícími malými dětmi (vlastními), taky mě tyhle situace děsí. Ale kdyby člověk myslel pořád na to, co se může stát, nikdy by nevylezl z baráku

24.3.2016 13:06
polárka.15

XXX.XXX.224.36

vattunka napsal(a):
Jestli se nepletu, tak právě ve vytrvalosti, nejsou kloubkové třmeny považovány za bezpečností, jednu dobu byli, ale pak se to výslovně zakázalo, že bezpečné nejsou...

A proč tedy v parkuru je má skoro každý jezdec?

24.3.2016 14:10
vattunka

XXX.XXX.129.153

Že by parkury měli jiná pravidlasmajlík

24.3.2016 14:47
polárka.15

XXX.XXX.224.36

vattunka napsal(a):
Že by parkury měli jiná pravidlasmajlík

"...ale pak se to výslovně zakázalo, že bezpečné nejsou..."

24.3.2016 15:29

Mňa to popravde tiež prekvapilo, trebárs tie spengery fakt sú spička, čo sa bezpečnosti týka a keď boli novinka na trhu, jazdilo v nich fakt veľa špičkových jazdcov, a to aj vo svetovom jazdectve.
Sú to asi dva roky, čo vytrvalci v pravidlách zakázali kĺbové strmene, ale vzhľadom na to, že si viem predstaviť nejaké lacné varianty kĺbových strmeňov, ktoré nefungujú 100%, tak to zase je aj pochopiteľné. Teraz napríklad vídať Francúzov jazdiť s tými freejumpami.

24.3.2016 15:54
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mňa to popravde tiež prekvapilo, trebárs tie spengery fakt sú spička, čo sa bezpečnosti týka a keď boli novinka na trhu, jazdilo v nich fakt veľa špičkových jazdcov, a to aj vo svetovom jazdectve.
Sú to asi dva roky, čo vytrvalci v pravidlách zakázali kĺbové strmene, ale vzhľadom na to, že si viem predstaviť nejaké lacné varianty kĺbových strmeňov, ktoré nefungujú 100%, tak to zase je aj pochopiteľné. Teraz napríklad vídať Francúzov jazdiť s tými freejumpami.

Právě proto říkám, před pár lety jsem naivně koupila kloubáky, cena kolem 1 tis. v domnění, že kupuju dobře. Na ohnutí byly tuhé, klouby i šlachy mě bolely, nešlo to... koupila jsem třmeny za 3,5x vyšší cenu (právě ty Sprengery) a to se nedá VŮBEC srovnávat. Měkunké, poddajné, ohnout jdou i malíčkem.
Proto není kloubáky jako kloubáky

Sophii

25.3.2016 05:55
Sophii

XXX.XXX.211.217

Co se týče závodů je velká škála typů třmenů, které se používají, asi nejvíce užívané jedou kloubáky a hned v závěsu jsou to takové ty širokonášlapné plastové
však stačí se kouknout https://www.zonerama.com/lenacia/Album/600326
kloubové, plastové široké, obyčejné, freejumpy, aluminiové a jeden frajer má tyhle krásky http://www.equiworld.cz/trmeny/trmeny-lorenzini-special-edition/.

Radimka

13.10.2016 12:55
Radimka

XXX.XXX.48.6

Obnovuju starší diskuzi...
chci si koupit bezpečnostní košíčky do třmenu, ty černé plastové které se "nacvaknou" do stávajícího třmenu.
Na drhu jsou dva druhy, hodně podobné, jen mají trochu jinak řešené "díry" smajlík

Máte zkušenost s některými z nich? Které byste doporučili?
Nebo je to úplně jedno?

Typ 1 http://www.amorjezdeckepotreby.cz/img/auto/1/0/compsit_kosicky.jpg
Top 2 http://www.aurashop.cz/data/files/product/big/20/1b9f6895e36aade2984d6e932ab14e6b.png.

Jana S.

13.10.2016 13:20
Jana S.

XXX.XXX.2.216

Radimka napsal(a):
Obnovuju starší diskuzi...
chci si koupit bezpečnostní košíčky do třmenu, ty černé plastové které se "nacvaknou" do stávajícího třmenu.
Na drhu jsou dva druhy, hodně podobné, jen mají trochu jinak řešené "díry" smajlík

Máte zkušenost s některými z nich? Které byste doporučili?
Nebo je to úplně jedno?

Typ 1 http://www.amorjezdeckepotreby.cz/img/auto/1/0/compsit_kosicky.jpg
Top 2 http://www.aurashop.cz/data/files/product/big/20/1b9f6895e36aade2984d6e932ab14e6b.png.

Ja jezdim v Typu 1 a velka spokojenost - jak v terenu tak i na skoky a jizdarnu

Kamaradka jezdi v tomle https://www.daretex.cz/cz-detail-902029761-trmeny-kosickove-endurance.html?id_varianty=556034

protoze porad neumi proslapnout patu a trmeny ma narvany az u paty a ten plastovy kosik ji praskl jak tam mela narvanou nohu v zime...prece jen plast v zime je citlivejsi a praska

s tema kovovyma je spokojena.

Radimka

13.10.2016 15:44
Radimka

XXX.XXX.48.6

Děkuju Jano! Tak aspoň vím že typ 1 se dá smajlík
Naštěstí s polohou nohy ve třmenu jako Tvoje kamarádka problém nemám, spíš mi jde o funkci v případě nějaké krize no...
Máš pravdu, že ten plast asi nevydrží věčně, ale zas je mi sympatické, že se dá umístit na třmen který už mám a jinak mi vyhovuje (mám kloubovky kvůli odpružení a úlevě pro kotníky, kupodivu je to fakt znát).

wvw

13.10.2016 16:35
wvw

XXX.XXX.106.7

Jaký máte názor na bezpečnost ježdění ve westernovém sedle? Často jsem slyšela, jak lidé říkají, že mají strach z hrušky, aby se na ni nenabodli. Ale teď jsem začala po mnoha letech v anglii jezdit ve westernovém sedle a když kobča zazlobila, tak mi došlo, že vlastně ty třmeny jsou větší, takže podle mě spíš hrozí, že noha projede, a třmenové řemeny jsou k sedlu napevno přišité, takže tam chybí možnost vyháknutí řemenu ze zámku.

Musím přiznat, že od té doby se v tom sedle docela bojím, ale na americkou postavičku kobyly se mi žádné anglické sedlo nedaří napasovat.

Jana S.

13.10.2016 17:54
Jana S.

XXX.XXX.2.216

wvw napsal(a):
Jaký máte názor na bezpečnost ježdění ve westernovém sedle? Často jsem slyšela, jak lidé říkají, že mají strach z hrušky, aby se na ni nenabodli. Ale teď jsem začala po mnoha letech v anglii jezdit ve westernovém sedle a když kobča zazlobila, tak mi došlo, že vlastně ty třmeny jsou větší, takže podle mě spíš hrozí, že noha projede, a třmenové řemeny jsou k sedlu napevno přišité, takže tam chybí možnost vyháknutí řemenu ze zámku.

Musím přiznat, že od té doby se v tom sedle docela bojím, ale na americkou postavičku kobyly se mi žádné anglické sedlo nedaří napasovat.

A co tohle?

http://eshop.orx.cz/28-coverbooty-ochrana-boty-proti-mrazu.

Jana S.

13.10.2016 17:59
Jana S.

XXX.XXX.2.216

Jinak kamarad resil stejny problem na painta v haltrovem typu bez kohoutku shanel anglii a nakonec pasovalo jen jedno sedlo - Hauzr Nova

a ted jezdi do terenu v australaku a na jizdarnu a skoky maji prave Hauzra

13.10.2016 20:04
vattunka

XXX.XXX.129.153

Odpovím hromadně, máme oddíl takže bezpečnostní košíčky máme nas všech sedlech, asi 10ks, možná víc a máme oboje typy, myslím, že to je fuk, ty košíčky se nezacvakávají, ale šroubují těmi kolečky dole, to vidím jako největší problém, kdyby něko věděl kde se dají sehnat samotné, občas se některý vyšroubuje, ale za 10 let v tom množství mi chybí dva, takže žádná panika...jednou se mnou kobyla hodila kotrmelec a svalila se a ten košík praskl, ale jinak žádný problém.
co se týče westernu, říká se tomu tapaderos, je to to samé, dá se to na třmen a noha ti neprojede.
nevím jestli to na těch fotkách jde vidět..

wvw

13.10.2016 21:18
wvw

XXX.XXX.106.7

Tapaderos znám, ale nechtěj se mi kupovat, když se stejně snažím koupit anglické sedlo.

Zajímavé, od Hauzra jsem měla sedla na samé kohoutkaté nudle, tak ho mám spojeného spíš s úzkými sedly.

Ale můj dotaz hlavně zněl, jak to mají jiní lidé, co jezdí ve westernu, protože v reálu jsem ty tapaderos snad nikdy neviděla.

Radimka

14.10.2016 08:41
Radimka

XXX.XXX.48.6

Vattunko super, moc díky smajlík Takže vím že oba typy jsou použitelné, to je fajn smajlík
A který typ vypadá na sedle líp?

Přidejte reakci

Přidat smajlík