Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2016 18:37
hnata02

XXX.XXX.231.71

Můj kůň má problém že při skoku si nechává hodně velkou mezeru...Nevíte jak ho naučit aby skočil těsně před překážkou ?

23.3.2016 19:18
kallisto

XXX.XXX.135.38

Jestli to nebude tím, že mimochodník jen tak sám od sebe skákat nebude. Jak to koně naučit by ti měl říct a hlavně vědět trenér, který skoky staví. Jinak toho koně taky můžete pěkně pokazit, když mu párkrát skok nevyjde.

23.3.2016 19:32
hnata02

XXX.XXX.231.71

kallisto napsal(a):
Jestli to nebude tím, že mimochodník jen tak sám od sebe skákat nebude. Jak to koně naučit by ti měl říct a hlavně vědět trenér, který skoky staví. Jinak toho koně taky můžete pěkně pokazit, když mu párkrát skok nevyjde.

Trenérka říkala že skákat umí jen někdy skočí hrozně brzo a tak se ptám jestli ho to jde nějak naučit aby skákal těsně před překážkou

Sophii

23.3.2016 19:35
Sophii

XXX.XXX.211.217

Důležité je začít hezky od začátku. Není zrovna vhodné koníkovy stavět překážky ihned. Nejdřív je dobré dát na zem klády, potom kavalety na křížcích, nejlépe v klusu. Nízké křížky. Koně když moc neskáčí mají tendenci skákat vysoko. Můj valach taky skákal hodně s rezervou, protože se bál. Pak si uvědomil, že většinu nižších skoků může přehupnout v klusu tímž e zvedne nohy, a ty větší zvádna tím, že se 'nadhodí' ve cvalu, prostě ty nižší skůčky dá se říci "ochcává" že je neskáče ale přebíhá. Důležitá je, jak říká kallisto samozřejmě i konzultace s trenérem.

23.3.2016 19:38
hnata02

XXX.XXX.231.71

Sophii napsal(a):
Důležité je začít hezky od začátku. Není zrovna vhodné koníkovy stavět překážky ihned. Nejdřív je dobré dát na zem klády, potom kavalety na křížcích, nejlépe v klusu. Nízké křížky. Koně když moc neskáčí mají tendenci skákat vysoko. Můj valach taky skákal hodně s rezervou, protože se bál. Pak si uvědomil, že většinu nižších skoků může přehupnout v klusu tímž e zvedne nohy, a ty větší zvádna tím, že se 'nadhodí' ve cvalu, prostě ty nižší skůčky dá se říci "ochcává" že je neskáče ale přebíhá. Důležitá je, jak říká kallisto samozřejmě i konzultace s trenérem.

Děkuji moc určitě to zkusím a s trenérem se domluvím :).

23.3.2016 20:21
keira

XXX.XXX.106.7

Sophii napsal(a):

Sophi, ale já mám podle popisu dojem, že hnata řeší že se odráží příliš brzy, skáče ploše, ne že skáče s velkou rezervou.

Prosím tě, hnáto, co to máš za trenérku, že ti s tímto neporadí? K čemu ti tam je?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2016 20:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ skáčeš pod trénerom, rieš to predovšetkÝm s ním-on je tam od toho, aby Ti povedal kde robíš chybu(alebo kôň) a pomohol Ti ju odstrániť.
Ak s trénerom neskáčeš, určite si nejakého nájdi, aj jedna hodina s trénerom Ti dá viac, ako diskusné fórum, kde môžu ľudia iba hádať, aký máte s koňom problém.

23.3.2016 21:47
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Skáču pod trenérem, ale ten mi neporadí? Od čeho ho teda platíš?

Sophii

23.3.2016 22:48
Sophii

XXX.XXX.211.217

keira napsal(a):
Sophi, ale já mám podle popisu dojem, že hnata řeší že se odráží příliš brzy, skáče ploše, ne že skáče s velkou rezervou.

Prosím tě, hnáto, co to máš za trenérku, že ti s tímto neporadí? K čemu ti tam je?

Ach tak, tedy má chyba, nicméně myslím že má rada by víceméně měla pomoci i v tomto případě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík