kallisto
napsal(a):
Jestli to nebude tím, že mimochodník jen tak sám od sebe skákat nebude. Jak to koně naučit by ti měl říct a hlavně vědět trenér, který skoky staví. Jinak toho koně taky můžete pěkně pokazit, když mu párkrát skok nevyjde.
Trenérka říkala že skákat umí jen někdy skočí hrozně brzo a tak se ptám jestli ho to jde nějak naučit aby skákal těsně před překážkou
Sophii
XXX.XXX.211.217
Důležité je začít hezky od začátku. Není zrovna vhodné koníkovy stavět překážky ihned. Nejdřív je dobré dát na zem klády, potom kavalety na křížcích, nejlépe v klusu. Nízké křížky. Koně když moc neskáčí mají tendenci skákat vysoko. Můj valach taky skákal hodně s rezervou, protože se bál. Pak si uvědomil, že většinu nižších skoků může přehupnout v klusu tímž e zvedne nohy, a ty větší zvádna tím, že se 'nadhodí' ve cvalu, prostě ty nižší skůčky dá se říci "ochcává" že je neskáče ale přebíhá. Důležitá je, jak říká kallisto samozřejmě i konzultace s trenérem.
Sophii
napsal(a):
Důležité je začít hezky od začátku. Není zrovna vhodné koníkovy stavět překážky ihned. Nejdřív je dobré dát na zem klády, potom kavalety na křížcích, nejlépe v klusu. Nízké křížky. Koně když moc neskáčí mají tendenci skákat vysoko. Můj valach taky skákal hodně s rezervou, protože se bál. Pak si uvědomil, že většinu nižších skoků může přehupnout v klusu tímž e zvedne nohy, a ty větší zvádna tím, že se 'nadhodí' ve cvalu, prostě ty nižší skůčky dá se říci "ochcává" že je neskáče ale přebíhá. Důležitá je, jak říká kallisto samozřejmě i konzultace s trenérem.
Děkuji moc určitě to zkusím a s trenérem se domluvím :).
Sophii
napsal(a):
Sophi, ale já mám podle popisu dojem, že hnata řeší že se odráží příliš brzy, skáče ploše, ne že skáče s velkou rezervou.
Prosím tě, hnáto, co to máš za trenérku, že ti s tímto neporadí? K čemu ti tam je?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokiaľ skáčeš pod trénerom, rieš to predovšetkÝm s ním-on je tam od toho, aby Ti povedal kde robíš chybu(alebo kôň) a pomohol Ti ju odstrániť.
Ak s trénerom neskáčeš, určite si nejakého nájdi, aj jedna hodina s trénerom Ti dá viac, ako diskusné fórum, kde môžu ľudia iba hádať, aký máte s koňom problém.
Sophii
XXX.XXX.211.217
keira
napsal(a):
Sophi, ale já mám podle popisu dojem, že hnata řeší že se odráží příliš brzy, skáče ploše, ne že skáče s velkou rezervou.
Prosím tě, hnáto, co to máš za trenérku, že ti s tímto neporadí? K čemu ti tam je?
Ach tak, tedy má chyba, nicméně myslím že má rada by víceméně měla pomoci i v tomto případě.