Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hannover

27.3.2016 14:27
hannover

XXX.XXX.59.24

Ahoj mám takový problém.Před měsícem jsem si koupila klisnu hannoverský teplokrevní o:Federweissser.Ted' čerstvě mela 9 let.Jsem její druhý majtel a máme sní problém.Když si ji vezmu na lonž jde krásní v kroku ale i v klusu ale to se hned změní když si koně zastavím a přepnu na levou stranu tak se rozjede cvála vyskakuje, kope no je prostě divoká a když ji měl třenér na lonžce to samé.Včera jsem na ni jela v sedle taky na lonži na pravou stranu v pohodě krok, klus, cval a na levou vyskočila kopala skákala a vyhodila mě měla sem hemlunic mi nebylo tak jsem chtěla vstát a noha zlomená takmám nechodící sádru a berle cca na 3týdny :(. Můžete mi někdo poradit nebo jestli máte také skušenosti?nebo může to být i že se bojí biče nebo lonže?četla jsem že je to puberta ale nějak se mi to nezdá :(

B.S.

27.3.2016 14:56
B.S.

XXX.XXX.37.1

Hannover: je dost možný, že může být někde zablokovaná a může ji to bolet při praci na levou ruku. Také se nám to stávalo, zavolejte chyropraktika, ať vám ji vyšetří a zjistí, jestli je někde problém, rozhodně na "pubertu" bych to nedávala, to by ji bylo jedno, jestli levá nebo pravá :).

ff12345

27.3.2016 15:30
ff12345

XXX.XXX.172.226

V tomhle věku už má po pubertě. Zřejmě jí ohýbání na levou ruku působí bolest.

edwina

27.3.2016 15:31
edwina

XXX.XXX.40.41

Asi bych se ptala zejména původního majitele. Když jste si klisnu zkoušeli, na stejný problém jste nenarazili, chodila na obě ruce stejně (na lonži i pod jezdcem)? Puberta v 9 letech je nesmysl, to se řeší u 4-5letých koní, většinou tak rok obsednutých, vaše klisna je dospělá a pravděpodobně již delší dobu ježděná. Může mít opravdu blokaci, která jí při pohybu doleva působí bolest, a vyhazováním se jen brání, anebo je tam nějaký jiný problém - tréninkového rázu (např. při lonžování na levou ruku zažila nějaké trauma, které pro ni skončilo něčím nepříjemným, třeba převrácením na záda). Opravdu bych neváhala, vzala telefon a vyptala se důkladně předchozího majitele, i když pokud to klisna dělala i jemu a byl to důvod prodeje, může zapírat. Máte klisnu měsíc, možná bych zauvažovala i o jejím vrácení. Nezdá se, že by to byl kůň, který by byl pro vás vhodný. Zlomená noha není žádná banalita, která se přejde mávnutím ruky . Poraďte se s trenérem, co si o tom myslí, jeho názor bude jistě nejvíce relevantní, když klisnu na lonži i s vámi viděl osobně.

28.3.2016 10:38
koně

XXX.XXX.205.252

hannover napsal(a):
Ahoj mám takový problém.Před měsícem jsem si koupila klisnu hannoverský teplokrevní o:Federweissser.Ted' čerstvě mela 9 let.Jsem její druhý majtel a máme sní problém.Když si ji vezmu na lonž jde krásní v kroku ale i v klusu ale to se hned změní když si koně zastavím a přepnu na levou stranu tak se rozjede cvála vyskakuje, kope no je prostě divoká a když ji měl třenér na lonžce to samé.Včera jsem na ni jela v sedle taky na lonži na pravou stranu v pohodě krok, klus, cval a na levou vyskočila kopala skákala a vyhodila mě měla sem hemlunic mi nebylo tak jsem chtěla vstát a noha zlomená takmám nechodící sádru a berle cca na 3týdny :(. Můžete mi někdo poradit nebo jestli máte také skušenosti?nebo může to být i že se bojí biče nebo lonže?četla jsem že je to puberta ale nějak se mi to nezdá :(

Kobylu máte měsíc.
Co dělala u původního majitele? Změnila jste jí výrazně režim, práci, žrádlo, management, oproti minulému?
Jak vy jezdíte, jaké máte zkušenosti?
Proč jste zpočátku nechodila na pohodové vyjížďky a místo takového nenásilného seznámení kobylu hned lonžovala?Obzvlášť, když evidentně dávala najevo, že jí to nebaví.Takže jste si vykoledovala úraz.
Co a kdo bude s kobylou dělat, když vy jste minimálně dva měsíce k ničemu?
Pochybuji, že by se kobyla bála.Spíš je na tu stranu neohebná, třeba bolavá a všeobecně jí lonžování nebaví.
Tohle všechno vám má ale vysvětlit trenér.A nedávat vás na lonž, na záda kobyle, o které ví, že je v tomto problematická.

Anoonymm

15.1.2022 20:09
Anoonymm

XXX.XXX.224.156

Buď může mít nějaký problem může ji to bolet a nebo je tu možnost že ji chytla (puberta) můj koník právě začíná dělat úplně to samy ale na obě nohy. Lonzuju ho do ty doby kdy pochopi že je to zbytečné a začne pracovat ale jakmile se to hned vzdá tak to bude zkoušet furt

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2022 20:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anoonymm napsal(a):
Buď může mít nějaký problem může ji to bolet a nebo je tu možnost že ji chytla (puberta) můj koník právě začíná dělat úplně to samy ale na obě nohy. Lonzuju ho do ty doby kdy pochopi že je to zbytečné a začne pracovat ale jakmile se to hned vzdá tak to bude zkoušet furt

Jak to děláte, že vytáhnete několik let starý příspěvek?

Přidejte reakci

Přidat smajlík