Zima končí a s ní i možnost jezdit v praktické podzimo-zimo-časnějarní softshellové bundě s dvaceti kapsami.
Takže řeším každoletní problém kam s mobilem, balzámem na rty, papírovými kapesníčky, hrstí pamlsků a někdy i klíčky od auta.
Napadá mě, že nejlepší by byla asi nějaká tenká vestička, ale - musela by být přiléhavá, aby naplněné kapsy neplandaly, s minimálně 4 kapsami (aby mi při lovení pamlsku nevypadly klíče od auta, drobky z chleba se nedostaly do balzámu na rty ani do usb konektoru od mobilu, aby se mobil nepoškrábal od klíčů...), nejlépe elastická, aby se pod ni člověk mohl navléknout méně či více.
Máte někdo nějaký takový šikovný svršek? Z jezdeckých potřeb nebo odjinud? Nebo to řešíte uplně nějak jinak? Doteď jsem jezdila přes léto s ledvinkou, ale mam teď hluboké sedlo a trošku mi přichází do kontaktu s rozsochami a krom toho to taky není žádná krása. Koukala jsem do koňoeshopu, ale měli tam spíš vesty teplejší a navíc málokterá měla více jak 2 kapsy. Fakt bych chtěla, aby byla co nejtenší a mohla jsem ji na sobě mít i při tréninku, kdy se dost zahřeju.
edwina

XXX.XXX.40.41
Koukala bych se buď v mysliveckých (např. http://www.myslivecke-odevy.cz/myslivecka-damska-vesta-darwin či http://www.myslivecky-obchod.cz/cz/myslivecke-potreby/8-myslivecke-odevy/78-damska-myslivecka-moda/237-damske-vesty/lovecka-vesta-damska-ontario-detail?gclid=CKCoxpnG48sCFUQcGwodQUcIhA), anebo v pracovních oděvech (např. zde: http://www.pracovniochrana.cz/damska-vesta-laredo). Dělají se i vesty na turistiku v dámském střihu, ale hodně kapes mají spíše pánské varianty, jenže ty nejsou přiléhavé.
Nj, když ty myslivecké trošku pokulhávají esteticky a cenově mě to taky moc neláká.
:D už vím, co potřebuji na všechny své serepetičky, taktickou vestu :D o co, že bych dokázala obsadit všechny kapsičky :D.
B.

XXX.XXX.46.74
Keira: řešila jsem stejný problém, malá kapsa na rajtkách a velký mobil :D.. chtěla jsem vestu, ale vzhledem k tomu, že v létě jezdím v plavkách, tak by mi byla k ničemu. Chtěla jsem si na mobil koupit ten obal, co mají běžci na ruku, ale stále jsem se k tomu nějak nedostala, tak mam mobil na boku za rajtkama a klíče s kartičkou pojišťovny a občankou v kapsičce rajtek, připadne i ten kapesník a pamlsky jsem nosila v kapsičce na pamlsky pro psy, ktera se připevňuje k pasu, připadne jsem ji připevnila k sedlu / dečce :).
keira
napsal(a):
Nj, když ty myslivecké trošku pokulhávají esteticky a cenově mě to taky moc neláká.
:D už vím, co potřebuji na všechny své serepetičky, taktickou vestu :D o co, že bych dokázala obsadit všechny kapsičky :D.
Jenže se s tím nedá jezdit :(
Měla jsem takovou a drhla jsem o ty horní kapsy rukama. Měla jsem je celé červené.
Ty vesty nejsou dělané na ruce spíše před sebou, ale na ruce podél těla.
sisi58
napsal(a):
Jenže se s tím nedá jezdit :(
Měla jsem takovou a drhla jsem o ty horní kapsy rukama. Měla jsem je celé červené.
Ty vesty nejsou dělané na ruce spíše před sebou, ale na ruce podél těla.
Myslela jsem to spíš jako legraci, to by musel začít vyrábět taktické vesty Pikeur nebo Eskadron, aby to alespoň trošku vypadalo ;-).
edwina

XXX.XXX.40.41
Ještě se dělá toto: http://www.ixs-sport.cz/vesty/dalia-damska-letni-vesta.html. Mám na léto hodně podobnou, věcí se do kapes naskládá dost (např. i pláštěnka či mapa), ale pak už to není moc pohodlné. Myslím, že srovnatelně s ledvinkou. Prostě nacpané kapsy nejsou na koni to pravé ořechové.
edwina

XXX.XXX.40.41
Nehledě na to, že já jsem toužila po podobné vestě, ale z bavlny, aby byla prodyšná a nepotila bych se v ní. A to jsem teprve pohořela - evidentně díra na trhu, už bychom si ji koupily dvě !
B.
napsal(a):
Keira: řešila jsem stejný problém, malá kapsa na rajtkách a velký mobil :D.. chtěla jsem vestu, ale vzhledem k tomu, že v létě jezdím v plavkách, tak by mi byla k ničemu. Chtěla jsem si na mobil koupit ten obal, co mají běžci na ruku, ale stále jsem se k tomu nějak nedostala, tak mam mobil na boku za rajtkama a klíče s kartičkou pojišťovny a občankou v kapsičce rajtek, připadne i ten kapesník a pamlsky jsem nosila v kapsičce na pamlsky pro psy, ktera se připevňuje k pasu, připadne jsem ji připevnila k sedlu / dečce :).
No, to mi povídej, mám telefon na dnešní dobu velice skromných rozměrů, display jen 3,6 palců. Koukám po novém, větším, lepčím, ale právě mám obavu, že se mi pak nikam nevejde a při prvním pádu to pádlo zničím.
Tak to máš ještě rajtky s nadpůrměrně velikou kapsičkou, mně by se tam vešla občanka jen kdyby byla srolovaná :D.
edwina
napsal(a):
Nehledě na to, že já jsem toužila po podobné vestě, ale z bavlny, aby byla prodyšná a nepotila bych se v ní. A to jsem teprve pohořela - evidentně díra na trhu, už bychom si ji koupily dvě !
Hmmmm, bavlna nee, ta po zpocení dlouho schne. Já bych byla pro nějaký supr čupr moderní materiál, který dobře odvádí pot a má nanotechnologicky upravenou povrchovou strukturu, aby se na něj nechytala špína a chlupy :D.
keira
napsal(a):
Hmmmm, bavlna nee, ta po zpocení dlouho schne. Já bych byla pro nějaký supr čupr moderní materiál, který dobře odvádí pot a má nanotechnologicky upravenou povrchovou strukturu, aby se na něj nechytala špína a chlupy :D.
Tak takovou nanotechnickou šustku bych teď potřebovala
Strašlivě mi líná fjord/něco, je děs
sisi58
napsal(a):
Tak takovou nanotechnickou šustku bych teď potřebovala
Strašlivě mi líná fjord/něco, je děs
Vzpomněla jsem si včera na obrázek, co jsem ti nedávno posílala, když jsem po vyčištění kobyly měla na sobě více chlupů než ona ;-)
Musíme si na to čištění pořídit protichemické obleky :D.
Tuhle vestu tu někdo chtěl?
http://www.army-surplus.cz/detail/2278487-Vesta-US-AIRCRAFT-survival-pro-piloty-vrtulniku.
Víc už navěsit nelze
http://ridgeline.cz/es/neverlost/114-lovecka-vesta-addon-s-n.html.
sisi58
napsal(a):
Tuhle vestu tu někdo chtěl?
http://www.army-surplus.cz/detail/2278487-Vesta-US-AIRCRAFT-survival-pro-piloty-vrtulniku.
Hele, tu ne, ta má nějak moc poutek, už se vidím, jak visím zaháknutá v lese na větvi :D.
Já mám z Decathlonu ledvinku jenom na mobil www.decathlon.cz/opasek-na-smartphone-cerny-id_8297581.html
Pamlsky vozím v kapse rajtek, kapesník v zadní kapse rajtek, zbytek mám ve skříňce ve stáji.
Mám ji krátce, před zimou jsem měla menší mobil, který se vešel do kapsy rajtek. Akorát musím dávat pozor při sesedání abych nerozmáčkla telefon nebo nerozepla přesku. Ale není to řešení pro velké telefony, já mám 4,6 palce a ještě má trochu prostoru, o moc větší by se ale asi nevešel.
V podstatě kdyby tomuto změnili barvu, materiál a udělali projmutý střih, tak by to i docela šlo.
http://www.decathlon.cz/odolna-fluorescencni-vesta-supertrack-500-id_8281377.html
kapička - jojo, není nad to se vysápat na koně a zjistit, že v průběhu nasedání se ledvinka rozepnula a zamířila si to opačným směrem ;-).
keira
napsal(a):
V podstatě kdyby tomuto změnili barvu, materiál a udělali projmutý střih, tak by to i docela šlo.
http://www.decathlon.cz/odolna-fluorescencni-vesta-supertrack-500-id_8281377.html
kapička - jojo, není nad to se vysápat na koně a zjistit, že v průběhu nasedání se ledvinka rozepnula a zamířila si to opačným směrem ;-).
To s tou vestou byl určitě vtip, že
Chi, já mám westernové a austr.honácké sedlo, tak mám všechno navěšené na sedle.
A pidimobil v kapsičce rajtek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je to, proč nejsem in a mám "hloupý" mobil - prakticky jen proto, aby se mi vešel do rajtek
Jinak pro sporťáky-parkuráky je použitelný model podkolenek jakožto úschovny velkého mobilu - pod gumou ponožky na lýtku drží dobře ;)
Já taky pořád nemám uspokojivě vyřešeno - když mám jen tričko, nosím taky "ledvinku" pro běžce - navíc je reflexní, takže i bezpečnější, ale zas to až tak nevyužiju, protože v tričku jezdím leda v létě a to je zas "pořád" světlo. Tam se vejde ale taky prd.
Navíc si říkám k těm kapsám na těle, že třeba palmsky, kdyby člověk promokl nebo se hodně spotil, tak že se budou dost blbě dostávat z těchhle kapes..
Vesta první, letní z Dalia, mi přijde fajn. Jen je otázka, zda pod tím stejně člověk nebude dost spocenej (nevypadá moc "funkčně").
Asi nejlepší mi přijdou ty kapsy na dečkách, pokud toho člověk nepotřebuje vézt moc...
napsal(a):
To je to, proč nejsem in a mám "hloupý" mobil - prakticky jen proto, aby se mi vešel do rajtek
Jinak pro sporťáky-parkuráky je použitelný model podkolenek jakožto úschovny velkého mobilu - pod gumou ponožky na lýtku drží dobře ;)
Já taky pořád nemám uspokojivě vyřešeno - když mám jen tričko, nosím taky "ledvinku" pro běžce - navíc je reflexní, takže i bezpečnější, ale zas to až tak nevyužiju, protože v tričku jezdím leda v létě a to je zas "pořád" světlo. Tam se vejde ale taky prd.
Navíc si říkám k těm kapsám na těle, že třeba palmsky, kdyby člověk promokl nebo se hodně spotil, tak že se budou dost blbě dostávat z těchhle kapes..
Vesta první, letní z Dalia, mi přijde fajn. Jen je otázka, zda pod tím stejně člověk nebude dost spocenej (nevypadá moc "funkčně").
Asi nejlepší mi přijdou ty kapsy na dečkách, pokud toho člověk nepotřebuje vézt moc...
Fíha, do podkolenky, díky za tip, to by se snad dalo, mrkvičku si tam sypat nebudu, ale s telefonem to vyzkouším, snad nebude putovat moc dolu, mám dost vytahané chapsy. Už se vidím, jak mi někdo volá a já lovím mobil u kotníku

Pre tento účel mám za pÁr korún softshell vestu z lidlu, je úplne tenká, takže v jazdiť aj pri 20-25 stupňoch, nie je to strašné. Všetky popísané veci sa pokojne vôjdu. Na leto mám obal na ruku na mobil a iné príliš so sebou nenosím. Ale keby, tak si kúpim niečo so sortimentu na behanie, nejaký ten ultraľahký ruksak na chrbát, obvykle bývajú z ľahkých materiálov a neprekážajú.
Niečo v tomto štýle. http://batohybrasny.sk/ladvinky
Na teléfon, aby ho nezničil pád, mám obal od UAG, zatiaľ veľká spokojnosť, nemám o neho pri koňoch strach.

Ještě jsem narazila na výcvikové vesty pro pejskaře - taky řeší, aby měli úložný prostor a volné ruce. Mají úložné prostory i na zádech - pokud nebude vesta moc dlouhá, mohlo by to fungovat. Akorát jsou dost drahé :( ale to my od koní známe, že jak je něco tématicky zaměřeného, tak si to výrobce nechá zaplatit (spousta koňského oblečení je taky úplně obyčejné a protože je tam vyšitý koníček, stojí to o pěéťo víc ).
Tip třeba tady: http://www.d4m.eu/index.php?route=product/product&path=20_26&product_id=42.
B.

XXX.XXX.52.48
keira
napsal(a):
No, to mi povídej, mám telefon na dnešní dobu velice skromných rozměrů, display jen 3,6 palců. Koukám po novém, větším, lepčím, ale právě mám obavu, že se mi pak nikam nevejde a při prvním pádu to pádlo zničím.
Tak to máš ještě rajtky s nadpůrměrně velikou kapsičkou, mně by se tam vešla občanka jen kdyby byla srolovaná :D.
No u hnědých rajtek je velká, tam se mi vleze i mobil :D, ale ty mám na sobe tak 5x za rok :D.. takže ty modrý mají taky malinkou :( :D.. ale nějak to tam vždycky narvu :D a můj mobil 5,1 palců je prostě obří :D..
keira
napsal(a):
Proto ji mám provlečenou v poutkách na pásek. Sice to je trošku divný, nejdřív zapnu pásek, nato ještě ledvinku, ale aspoň se nemusím bát, že mi mobil skončí na zemi. Ale další rajtky budu kupovat jedině s velkou kapsou. Akorát nevím, jak se svými požadavky: velká kapsa, další kapsy a bez celokožené či jiného protiskluzného sedu pochopím...
B.

XXX.XXX.52.48
sisi58
napsal(a):
To budu vypadat jako tutan, bezpečnostní vestu a přes ní další vestu s kapsami
Copak nemohou výrobci trochu přemýšlet?
Do háje, jak velké procento jezdců závodí?
Ostatní se trápí, kam strčit kapesník, aby si při jeho vytahování nevyhodili i mobil. Ach jo.
O tom bych něco věděla :D.. nosím kapesník u klíčů v bundě - když už něco poletí, tak ať klíče a ne mobil.. před měsícem se mi podařilo, že mi na vyjížďce vypadli klíče kvůli kapesníku.. nebyl by to takový problém, kdyby kobča neměla přes 180 kvh a já necelých 160cm :D.. tudíž na kobču ze zeme nevylezu :D.
Sophii

XXX.XXX.211.217
Běžný mobil na užívání si nechávám během vyjížďky v sedlovně a na vyjíž´dky si beru malý starý tlačítkový mobil s SOS simkou, mám ji nabitou na 500Kč, mobil je 'jezdecký' tedy využívám jej jen pro vyjížďky, na zavolání pomoci případně veta, nebo kohokoliv v případě úrazu apod.
Mám mikinu s kapsama na zip, takže supr věcička. Klíče mám s mobilem, kapesník mám v druhé kapse.
Když je vedro, oželím klíčky, a shovám si je v sedlovně do čištění. Mobil do kapsičky u rajtek.
Přemýšlím, že bych si pořídila takovou tu dečku s kapsičkou... do ní by se mohl dát ten kapesník, klíčky i balzám :)... nechápu lidi co do té kapsičky jsou ochotní dát mobil... spadnou, zlomí si nohu, kůň zdrhne a co potom... kor pokud riskují a jedou sami.
Pokiaľ sa dá nosiť vesta nosím takú čo má vnútorné vrecko na mobil a aspoň dve zatváracie vrecká. V najväčších horúčavách ale nosievam iba mini kapsičku na pás, ktorá absolútne nezavadzia, zmestí sa mi do nej v pohode mobil, zopár drobných a aj kľúče (tie ale väčšinou nenosím). Skúšala som aj rôzne kapsičky na ruku či nohu, ale toto mi vyhovuje asi najviac.
Hoj :) mám vestu z Decathlonu kupovanou jako jezdeckou, je mírně zateplená, ovšem kapsičky má jen tři z toho jednu velkou vnitřní do níž dávám mobil (mám takový ten klasicky velký dotykáč) jelikož již nejezdím tak ji nosím i jen tak na výlety ap. už ji v nabídce nemají ale mají jiné druhy...chce to vyzkoušet... doporučovala bych se kouknout po pracovních oděvech - Canis ap. tam je levněji a dají se tam objevit parádní kousky (kolem 500).
Mě se třeba zamlouvá tato
- http://www.decathlon.cz/damska-vesta-forclaz-200-cerna-id_8072128.html
a tato jezdecká http://www.decathlon.cz/damska-jezdecka-vesta-accessy-cerna-id_8354538.html
- tu i na hydro-vak :) http://www.decathlon.cz/jezdecka-vesta-sentier-bezova-id_8354592.html
- střihově stejnou jen Softshellovou mají v Canisu http://canis.cz/damska-vesta-laredo-cerna-g7968.html#images[Dámská vesta LAREDO, černá]/0/ )
Záleží na tom co preferujete za materiál, střih, barvu ap...
keira
napsal(a):
Zima končí a s ní i možnost jezdit v praktické podzimo-zimo-časnějarní softshellové bundě s dvaceti kapsami.
Takže řeším každoletní problém kam s mobilem, balzámem na rty, papírovými kapesníčky, hrstí pamlsků a někdy i klíčky od auta.
Napadá mě, že nejlepší by byla asi nějaká tenká vestička, ale - musela by být přiléhavá, aby naplněné kapsy neplandaly, s minimálně 4 kapsami (aby mi při lovení pamlsku nevypadly klíče od auta, drobky z chleba se nedostaly do balzámu na rty ani do usb konektoru od mobilu, aby se mobil nepoškrábal od klíčů...), nejlépe elastická, aby se pod ni člověk mohl navléknout méně či více.
Máte někdo nějaký takový šikovný svršek? Z jezdeckých potřeb nebo odjinud? Nebo to řešíte uplně nějak jinak? Doteď jsem jezdila přes léto s ledvinkou, ale mam teď hluboké sedlo a trošku mi přichází do kontaktu s rozsochami a krom toho to taky není žádná krása. Koukala jsem do koňoeshopu, ale měli tam spíš vesty teplejší a navíc málokterá měla více jak 2 kapsy. Fakt bych chtěla, aby byla co nejtenší a mohla jsem ji na sobě mít i při tréninku, kdy se dost zahřeju.
A proč to tahat na sobě, ty serepetičky?Velmi dobře poslouží stará dobrá ledvinka, která se dá dát kolem pasu a nebo připevnit k sedlu-nevidím v tom problém.A když máte strach, že si zničíte mobil, tak si pro vyjížďky dejte simku do nějaký starý plečky-na zavolání pomoci přece stačí.
gitule vrtule
napsal(a):
A proč to tahat na sobě, ty serepetičky?Velmi dobře poslouží stará dobrá ledvinka, která se dá dát kolem pasu a nebo připevnit k sedlu-nevidím v tom problém.A když máte strach, že si zničíte mobil, tak si pro vyjížďky dejte simku do nějaký starý plečky-na zavolání pomoci přece stačí.
Na sedle mám sice vzadu kroužky, ale moc nevím, jak tam něco připevnit, aby to ve cvalu neskákalo. Kobyla je citlivka a před sebemenší podivností se snaží utéct. Jak jsem psala, ledvina kolem pasu mi není moc příjemná, překáží mi a drká o rozsochy, mám hluboké sedlo.
O aktuální mobil se nebojím, má zvýšenou odolnost a co se pádů týká tak i dost natrénováno, ale ráda bych si koupila nějaký nový, větší a holt zranitelnější. A protože ráda na vyjížďce fotím, nechci si přendavat simku do starý plečky s mizerným foťákem, když budu mít nový fotomobil
keira
napsal(a):
Na sedle mám sice vzadu kroužky, ale moc nevím, jak tam něco připevnit, aby to ve cvalu neskákalo. Kobyla je citlivka a před sebemenší podivností se snaží utéct. Jak jsem psala, ledvina kolem pasu mi není moc příjemná, překáží mi a drká o rozsochy, mám hluboké sedlo.
O aktuální mobil se nebojím, má zvýšenou odolnost a co se pádů týká tak i dost natrénováno, ale ráda bych si koupila nějaký nový, větší a holt zranitelnější. A protože ráda na vyjížďce fotím, nechci si přendavat simku do starý plečky s mizerným foťákem, když budu mít nový fotomobil
Tak pak jedině za podprdu

keira
napsal(a):
Pozritesie tie ladvinky niekde na googli, nie sú iba klasické okolo pása, ale aj rôzne šikmé, či klasické batohy. V lete si tak na dlhé vychádzky nosíme vodu pre ľudí, s litrovou fľašou beźne absolvujeme aj dlhšie tréningy-keď je to správne utiahnuté, nič neskáče ani pri cvale. A za chvíľu ani neviem, že niečo nesiem.
A na mobil sú tiež tie obaly trebárs na ruku, tie sú polstrované, to by naozaj musel človek padnúť snáď priamo mobilom na kameň, aby sa niećo stalo. Horšie je to s fotením, to by asi nebolo príliš praktické.
Mám běžeckou ledvinku z Lidlu, ale mnohem raději používám klasické pouzdro, které cvaknu na pásek v rajtkách.
https://www.datart.cz/Pouzdro-na-mobilni-telefon-REDPOINT-Horizontalni-pouzdro-Bridge-se-zaviranim-PU-kuze-velikost-XL-cerne-131x65x9mm.html.
katkaa1
napsal(a):
Pokiaľ sa dá nosiť vesta nosím takú čo má vnútorné vrecko na mobil a aspoň dve zatváracie vrecká. V najväčších horúčavách ale nosievam iba mini kapsičku na pás, ktorá absolútne nezavadzia, zmestí sa mi do nej v pohode mobil, zopár drobných a aj kľúče (tie ale väčšinou nenosím). Skúšala som aj rôzne kapsičky na ruku či nohu, ale toto mi vyhovuje asi najviac.
Tento pásek/ledvinku mají v Kauflandu za cca 250 Kč.
misakk11
napsal(a):
Mám běžeckou ledvinku z Lidlu, ale mnohem raději používám klasické pouzdro, které cvaknu na pásek v rajtkách.
https://www.datart.cz/Pouzdro-na-mobilni-telefon-REDPOINT-Horizontalni-pouzdro-Bridge-se-zaviranim-PU-kuze-velikost-XL-cerne-131x65x9mm.html.
Pamatuji, jak jsem kdysi měla sněhuláčí Alcatel vzadu za pasem, kůň mě katapultoval a při dopadu jsem si bodla anténku do zad. Telefon to naštěstí přežil. A přežil i ten pád, kdy se mi vyhákl, já si toho (v šoku z pádu) hned nevšimla a pak jsem ho v tom lese v listí hledala 2 dny
Mít ho na břiše asi bude bezpečnější pro člověka i telefon.
keira
napsal(a):
Pamatuji, jak jsem kdysi měla sněhuláčí Alcatel vzadu za pasem, kůň mě katapultoval a při dopadu jsem si bodla anténku do zad. Telefon to naštěstí přežil. A přežil i ten pád, kdy se mi vyhákl, já si toho (v šoku z pádu) hned nevšimla a pak jsem ho v tom lese v listí hledala 2 dny
Mít ho na břiše asi bude bezpečnější pro člověka i telefon.
Současné telefony mají jednu výhodu... nemají antény Sněhuláčí Alcatel jsem měla taky, ale naštěstí jsem s ním nepadala A máte pravdu, většinou mám telefon na pásku vepředu. Jednak se mi lépe vyndavá, když je třeba a mám ho pod kontrolou, abych ho neztratila
Jinak klíče s sebou nevozím, nechávám je v šatně ve skříňce a nějaký malý úplatek se do kapsičky u rajtek vejde