tm

XXX.XXX.161.187
Koupim levne ang. sedlo. Pro vice info mi napiste.
tm

XXX.XXX.161.187
Levně tak do 4000. Nejlépe kožené a vybavené. Univerzální komora dva na kone s kohoutkem. Osedli klasika 17.5. Dale taky koupim uzdecku full, zadni chranice, beranek pod sedlo a bandaze.
Sophii

XXX.XXX.205.245
tm
napsal(a):
Levně tak do 4000. Nejlépe kožené a vybavené. Univerzální komora dva na kone s kohoutkem. Osedli klasika 17.5. Dale taky koupim uzdecku full, zadni chranice, beranek pod sedlo a bandaze.
No tak jděte na bazoš.cz nebo sem do rubriky inzerce a ne do diskuzí...
tm
napsal(a):
Přesně tak na bazosi nebo facebooku je inzerátů mraky.
A jak koukám tak je to zase dalsi expert co si koupi jakekoliv dvojkove sedlo a narve pod něj berana...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kallisto: takových je většina a za 3 měsíce se tu objeví nové vlákno: posílám fotku sedla, koukněte mi na něj, zdá se, že možná nesedí (kůň mi uhýbá pod hřbílkem a má boule na zádech)...
Kobylkalucni To máte určitě pravdu. Třeba, ale já scháním také levnější sedlo jelikož se chystám teprve obsedat a vím, že kůň bude ještě růst a nasvalovat a za nějakou dobu mu to sedět nebude a až pak bych chtěla koupit sedlo ušité na míru a kvalitnější :) Samozřejmě sedlo by mělo sedět i když je ve fázy obsedání :).
tm

XXX.XXX.161.187
Nechce se mi davat buh vi kolik tisic za sedlo kde se plati jen za znacku... Navic to je stara kobyla a je to jen na rekreaci a na par let nebudu kupovat sedlo za hodbě tisíc. To jo radsi koupím kloubní doplnky ktery hodne potrebuje.
Původně píšete, že chcete jedno sedlo, na dva koně s kohoutkem.
Kolem 4tisíc mají nová sedla třeba v Kamíru, nebo asi i v Zooproduktu.Nejsou značková, ale léta letoucí máme jedno na ponici a druhé nosili teplokrevníci.Slouží dobře, tak byste je možná mohla zkusit, Já si sedlo v Kamíru oproti záloze půjčila, vyzkoušela a pak už jen zavolala, že si ho necháme.Zkuste mrknout na jejich stránky.
Než kupovat bůhvíjak použité levné, to už je lepší koupit na občasnou rekre v této ceně nové.
tm

XXX.XXX.161.187
Nevim kde jsem to psala ale jen na jednoho a dekuju :).
Sophii

XXX.XXX.211.217
Sháněla jsem pro nás nová sedla namísto dvou, které už dosloužily. Koupil se Stubben a Kieffer a jedno se vyměnilo za jiné, jeden za 3000 druhý za 2500, pravda, že sedla byla holá, ale třmeny řemeny a podřišník už jsme měli a i ty se daj bazarově sehnat za pár kaček.
Tam bych problém neviděla,4000 za anglii jde, ale jen v příapdě že víte co hledáte a víte, že sedlo bude sedět, ne že koukáte jenom na cenu.
Taky proto jsem jedno vybrala s komorou 4, další s komorou 3 a už jen jednu dvojkovou komoru (předtím tam byly všechno dvojky)... chce to hledat, za tu cenu jsou teď k mání pěkná sedla, ale chce to i vědět co se hledá.
Sophii

XXX.XXX.211.217
koně
napsal(a):
Původně píšete, že chcete jedno sedlo, na dva koně s kohoutkem.
Kolem 4tisíc mají nová sedla třeba v Kamíru, nebo asi i v Zooproduktu.Nejsou značková, ale léta letoucí máme jedno na ponici a druhé nosili teplokrevníci.Slouží dobře, tak byste je možná mohla zkusit, Já si sedlo v Kamíru oproti záloze půjčila, vyzkoušela a pak už jen zavolala, že si ho necháme.Zkuste mrknout na jejich stránky.
Než kupovat bůhvíjak použité levné, to už je lepší koupit na občasnou rekre v této ceně nové.
To si asi pletete, ona psala "Univerzální komora dva na kone s kohoutkem" to znamená že chtěla univerzálku dvojkovou komoru na koně s kohoutkem.
Jinak, já bych teda sedlo s plastovou kostrou s nekvalitní kůží, která se ošoupe, kdy navíc často opěrky hoděj do laciné semiše, která se horko těžko čistí opravdu nechtěla.
tm

XXX.XXX.161.187
Já vím právě že jsem zkoušela dost sedel a sedí ji dvojka. Měla jsem v merku hodně sedel ale neseděly takže nehledím jen na cenu.
Sophii

XXX.XXX.211.217
No ale to prostě musíte hledat dál a dál... jako tady jediný co bude je že budeme hledat jako hlupáci za vás...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59161155/sedlo-komora-2-posedli-175-zn-Kieffer-levne-specha.php
Dvojka, otevřená komora, nastrojené i s podsedlovkou...
emm

XXX.XXX.161.187
Nemusíte ale děkuju moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A panDohnálovú ste už skúsisli? Je ochotná, má sediel veľa, urćite o nejakom bude vedieť.
http://www.a-sedla.cz.
A ešte teda, sediel, ktoré sú v tejto cenovej relácii ako nové by som nešla. Tá kvalita kože a spracovania sa tie z vyššej cenovej kategórie nechytá. Vo vašej cenovej kategórii určite nájdete starší stubben, kieffer, alebo sedlo z českej výroby.
Sophii
napsal(a):
No ale to prostě musíte hledat dál a dál... jako tady jediný co bude je že budeme hledat jako hlupáci za vás...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59161155/sedlo-komora-2-posedli-175-zn-Kieffer-levne-specha.php
Dvojka, otevřená komora, nastrojené i s podsedlovkou...
Tohle sedlo je viditelně křivé.
Ach jo, chudák kobyla, stará, bolavé nohy a ještě bude mít bolavá záda... je jen na rekreačku, tak to přeci nevadí!
Proboha kupte jí nějakého kentaura, dáte za něj sice třeba 10 tis., ale za stejné peníze ho za pár let zase prodáte. Bych se koni nedokázala podívat do očí, kdybych na něj sedlala staré tvrdé křivé sedlo (často s uzkym páteřním kanálem) nebo plastovej sh*t, který si za chvilku tak akorát sedne na páteř a vy si toho pod tim beranem ani nevšimnete.
Dogmat

XXX.XXX.168.5
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59030822/anglicke-sedlo.php
Tady máte levné sedlo, ovšem přijde mi zvláštně levné na to, že to je Stübben a málo používané...
Ale také bych šla do něčeho alespoň za 7 a víc tis.
Sophii

XXX.XXX.205.245
anobbona
napsal(a):
Jinak, já bych teda sedlo s plastovou kostrou s nekvalitní kůží, která se ošoupe...
to je sranda, já mám balouna za 30tis a ošoupal se mi v podstatě po pár použitích...
Pak ho máte reklamovat... i když po přečtení diskuzí okolo Balouna by vás asi poslal k šípku.
Dogmat
napsal(a):
Tady máte levné sedlo, ovšem přijde mi zvláštně levné na to, že to je Stübben a málo používané...
Jj, je podezřele levné, pokud by byla pravda, co je v inzerátu uvedeno, hodnotu by mělo rozhodně větší. Těžko říct, co je za tím.
Ona se použitá sedla prodávají dost blbě. Já třeba prodávám téměř stejné jako v inzerátu za ještě jednou tolik.
Párkrát jsem zájemcům napsala, že sedlo samozřejmě zašlu k vyzkoušení, ale oproti plné ceně - a už se neozvali. I když cena není nikterak závratná, chápu, že bez vyzkoušení to těžko někdo koupí.
Možná si zadavatel inzerátu řekl, že lepší vrabec v hrsti než holub na střeše, šel s cenou rapidně dolů a za ty tři to někdo možná koupí i bez zkoušení.
JInak samozřejmě - než novou levnou syntetiku, taky hlasuju pro starší kvalitu- některá sedla osvědčených značek jsou téměř nesmrtelná - Kieffer, Stübben, Passier...
kelpie

XXX.XXX.19.26
Sophii Máte prosím odkaz na tyto diskuze? Zvažuji nákup Balouna, ale zatím jsem našla jen chválu...
Anobbona Jak jste jinak s Balounem spokojená? Jak dlouho ho máte? Jak probíhá pasování a za jak dlouho ho vyrobí? děkuji
Přečti si diskuzi na equichanelu, je to tam teď docela čerstvé a jsou tam hodně různé názory
já mám balouna skokového s gastonem polštáři, mám ho ke 3 roku, pasovala mi ho Švehlová a sedlo bylo do měsíce vyrobené. Pasování jestli se tomu tak dá říct, bylo takové, že mi bylo dovezeno několik sedel a já si prostě vybrala které se mi zdálo na mé koně nejlepší a které se mi nejvíc líbilo a vyhovovalo. Nikdo si neměřil koně nebo mě, prostě jsem si jen určila typ sedla a to mi bylo dodáno.
Se sedlem jsem dost spokojená, ale jiného než gastona bych nechtěla.
Měla jsem reklamaci, že se mi povolil třmenový zámek a i barva se ošoupala, vše bylo myslím do týdne vyřešeno, holt barva se odírá stejně, ale to už neřeším.
Ten gaston je fakt super, pasuje mi a zdá se, že i koním.
Loni někdy v létě jsem měla problém, že jsem s tím nemohla jezdit na jednom koni, měla jsem pocit, že mě to sedlo háže moc na zadní rozsochu, nedokázala jsem pořádně vysedat, tak jsem si zavolala p. Balouna aby na to mrkl, že potřebuji vyměnit asi komoru...dojel, mrkl na mě, řekl, že blbě sedím, sedlo že je v pořádku, doporučil mi jeho dečku se zesílením vzadu aby to záď sedla pozdvihlo (což já teda odmítla, jelikož když už je potřeba takhle korigovat, tak to raději jiné sedlo), zaplatila jsem a jezdím dál. Jen na daného koně sedlo dávám o palec více dozadu a sedím dobře. S Balounem se mi jednalo docela dobře, ne že by to bylo jako s nejlepším kámošem, ale jednání slušné, vše jsem mu přitakala, takže žádný spor...
Na podzim jsem si řekla, že si pořídím ještě jednoho balouna, nového jsem zamítla, jelikož ta cena je už na můj vkus hodně přemrštěná, takže sedlo z inzerce. Koupila jsem stejný typ sedla, stejnou velikost jen polštáře byly obyčejné s výřezem pro lopatku.
Vyzkoušela jsem ho pouze jednou a šlo ihned opět prodat. Sedlo mi bylo hodně malé, ačkoliv to měla být stejná velikost jakou mám toho gastona, tak jsem se do něj prostě neposkládala a hlavně po celodenní vyjížďce jsem si odstavila kobylu přes celou zimu. Stačila jedna vyjížďka a kobyla se otlačila tak, že fakt stála celou zimu a začíná až nyní zas pod sedlo. Ten baloun s těma klasickýma polštářema ji otlačil na hřbetě a to na obou stranách, po odsedlání byly pod polštáři dva nateklé buřty velikosti celé ruky, které následně vybělaly do bílých fleků.
Problém mám teď s tím, že v těch otlacích mi nyní nedopocuje ani pod tím gastonem, který jí předtím pasoval a potila po celé ploše.
Za mě ty gastony jsou fakt dobrý sedla, ale není to takový zázrak jak výrobce tvrdí - přizpůsobí se koni, roste s koněm, vyrovnává nesrovnalosti...tohle je klamavé, když projedeš inzerci je těch sedel hodně v prodeji a dost lidí si stěžuje, že jim to na koně prostě nepasuje.
tm

XXX.XXX.161.187
Jak jste poznala ze je křivé?
tm

XXX.XXX.161.187
Dekuju taky se mi zda nejaky levny.
tm

XXX.XXX.161.187
Vzdyt je to Kiefer a ma otevrenou komoru coz si myslim ze je pro vysoky kohoutek dobry.
tm
napsal(a):
Jak jste poznala ze je křivé?
Na poslední fotografii je sedlo skutečně viditelně křivé - podívejte se, kudy prochází kolmice od země vzhledem k tomu, že sedlo leží na nakloněném povrchu; sedlo je naklopené doleva (tedy z pohledu zepředu myslím), kdežto zadní rozsocha směřuje na druhou stranu... takhle se sedlo vykřiví dost často při špatném nasedání (přes třmen a za zadní rozsochu) a toto sedlo je navíc staré a velmi tvrdé, takže to žádné labůžo pro toho koně nebude, ačkoliv jinak jde o kvalitní značku.
Souhlasím s Keirou, investujte trochu víc a kupte kvalitní sedlo. Říkst, že kůň je starej a má to jen na rekreaci je asi jako tvrdit, že starý člověk nepotřebuje na procházky padnoucí boty, nějaký co ho tlačej budou stačit.
Odkud jste, starého nepotřebného stübbna tu mám. /dělali jsme obměnu sedel za různé modely sedel Prestige./ a teď se nám to nevejde do sedlovny... Sedlo je hnědé, dost používané, parádu asi moc neudělá, ale plně funkční. Sedlářem kontrolované a před pár lety docpané. Teď už tak dva roky neježděné. Tak pokud jste někde z okolí HK, jsem ochotná Vám sedlo třeba i na měsíc na zkoušku zapůjčit a pokud by kobyle pasovalo, domluvíme se. Umělý beran, dečku, nějaký podbřišník i třmeny a řemeny tu také po sedlovně najdu.
Ale pokud má kůň hodně vystouplý kohoutek a nic moc svalů na zádech / což u starých koní není nic neobvyklého/ pak bych se spíš mrkla po Kieffrovi s otevřenou komorou. Ale stejně asi i pak bude nejlepší pozvat sedláře a sedlo kobyle nechat dopasovat.
A ještě přidám pouze svůj osobní názor, Kieffer a Stübben považuji za minimálně o třídu lepší sedla než jsou sedla Kentaur.
Dogmat
napsal(a):
Nemusí být podezřele levné, očividně je "z druhé ruky" a staré několik desítek let. Stubben je dobrá značka, jen u těchto starých sedel pozor na to, že mohou být křivá (viz výše) a někdy také mohou být "sjetá" v polštářích tak, že už docpání nepomůže. Taky bývaj někdy dost úzká (šitá v dobách, kdy se jezdili hlavně plno/polokrevníci), případně mají příliš úzký páteřní kanál, než aby byla komfortní. Chce to hledat a prohlížet, když chcete sehnat kvalitní sedlo v této cenové kategorii, ale určitě je to lepší než plácnout na koně indii.
tm

XXX.XXX.53.237
Dobrý den jsem z prostejova.
tm

XXX.XXX.53.237
A nemuze to byt krive ze to neni foceno v uplne rovine?
tm
napsal(a):
A nemuze to byt krive ze to neni foceno v uplne rovine?
Je tam vidět ohnutí v kostře, ke kterému nesmí dojít, ať by bylo sedlo v jakékoli poloze.
A fakt bacha na ty staré Stubbeny. Stubben a Kieffer jsou kvalitní sedla, ale až od té doby, co výrobci pochopili, že koňská páteř potřebuje prostor i v místech, kde končí sedlové polštáře. Také mám starší kvalitní, pro jezdce pohodlné sedlo, s rovnou kostrou, do kterého tedy mělo smysl investovat, tak jsem ho nechala za necelé 2 tis.u sedláře přešít, aby ho vzadu rozšířil a přecpal na novou měkkou vlnu, jinak bych s nim koni škodila.
A takhle stará sedla bývají, jak Svatka správně poznamenala, navíc úzká po celé šířce. A to tak, že bych to nedala ani na drobného plnokevníka. Prostě znalosti, jak udělat dobré sedlo, se přeci jen v minulosti vyvíjely.
Simona585

XXX.XXX.168.7
Chybí Vám peníze do mateřské, výplaty nebo důchodu? Půjčte si až 8.000KČ na 30 DNÍ ZDARMA!
http://www.penizeprolididneska.cz/a/cb2.
ll

XXX.XXX.161.187
Na jaky je to kohoutek?
ll

XXX.XXX.161.187
Mate email?