Zdravím,
minulý týden jsem se s kobčou přestěhovala do nového ustájení. Kde mají i hřebce.
Kobyla se mi před hřebcem samozřejmě rozříjela a provokovala. Ale ze začátku dokud provokovala byla v ohradě na samotce.
Ohrady jsou dřevěné a ještě obehnané el. ohradníkem. Dnes v noci po půlnoci se hřebec proboural se přes ohradu i el. pásku.
Kobyla je pokousaná, ale zdá se že to asi nezvládl a neobskočil. Bude se dělat sono, a uvidí se.
Kobyla je čt, hřebec je paint horse. Trochu se obávám, kdyby se potvrdila březost, co dělat. Bavily sme se o tom, že pokud majitelka hřebce řekne, tak se nejspíše plod rozdrtí, mě by zajímalo jak je to náročné pro tu kobylu, protože bych nerada riskovala nějak její zdraví.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemyslím si, že injekcia na vstrebanie plodu bude ku telu šetrnejšia, ako "mechanický" potrat. Zároveň si ale nemyslím, že potrat je pre kobylu nejaký rizikový a zdravotne náročný. Žrebnosť a samotný pôrod predstavujú ďaleko väčšie riziko.
kobylu by som ale dala testovať na pohlavne prenosné choroby(pokiaľ žrebec nepôsobi v chove a nie je pravidelne vyšetrovaný), taká arteritída vám napríklad do budúcnosti môže znemožniť pripúšťanie z ruky( a ďalšie komplikácie pri žrebnosti).