Tonenipodstatne

XXX.XXX.82.15
Ahoj, jak teď koně tráví více času v boxe kvůli počasí tak sem jim chtěla dát na hrani aspoň nějaké hračky.Jaké máte vy vychytávky?Aby ho to zabavilo klidne jen na pár minut.
Nechci, aby jste mi tu psali, pusť ho do vybehu" a podobně. Ptám se jen na hračky.
Děkuji za rady a vychytavky :).
Taky jsem řešila hračky pro mého koně do boxu, ale když jsem to nezávisle na sobě konzultovala s více lidmi, tak mi bylo prakticky od všech řečeno, že je to blbost. Skoro všichni měli tu neblahou zkušenost, že jim hračky rozkousaly koně, který měl pak problém rozlišovat, do čeho kousat může a do čeho už ne a bylo hodně těžké ho to odnaučit.
Kůň se musí naučit být sám se sebou, k tomu hračky nepomůžou.
Pokud ho chcete smysluplně zabavit, dejte mu tam na hraní a žraní dostatek sena, to udělá větší službu než nějaký míč.
Tonenipodstatne

XXX.XXX.82.15
alfi pav
napsal(a):
Taky jsem řešila hračky pro mého koně do boxu, ale když jsem to nezávisle na sobě konzultovala s více lidmi, tak mi bylo prakticky od všech řečeno, že je to blbost. Skoro všichni měli tu neblahou zkušenost, že jim hračky rozkousaly koně, který měl pak problém rozlišovat, do čeho kousat může a do čeho už ne a bylo hodně těžké ho to odnaučit.
Pokud ho chcete smysluplně zabavit, dejte mu tam na hraní a žraní dostatek sena, to udělá větší službu než nějaký míč.
Napadlo mě mu tam dát jablko, aby ho ukousaval.Co myslíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
alfi pav
napsal(a):
Já jsem naší kobyle když po operaci nesměla 14 dní ven (dostihová A1/1, zlomená bodcovka), hračky do boxu dávala, a neměla vůbec žádný problém rozlišit, do čeho se smí kousat, a do čeho ne. Pověsila jsem jí na mříže velikou latexovou pískací slepici pro psy, a ona se s ní zabavila docela dobře.
Nebyla žravá, takže seno pocuchala, ale nějak ji nezjímalo ani nezabavilo
Mela jsem kdysi davno doma hrebecka 1,5 roku. Cely den byl s vrstevniky na pastve a vecer box. Co ten tam byl schopnej udelat. No sileny. Bylo videt ze se fakt nudi. Nakonec to vypadalo ze z nej bude hodinar. Stale pochodoval boxem sena si moc nevsimal. Nakonec sem mu do boxu povesila starej kopacak. Vrtackou jsem ho provrtlala. Protahla lano. Povesila v boxe a konik si s tim tak vyhral ze prestaly zlozvyky. Od te doby zadne hodinareni nic. Do dnes tam ten mic je a ikdyz uz je to to kun v letech hraje si porad. ⚽.
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152
Já jsem taky hodně přemýšlela co dát kobyle do boxu, zkusila jsem likit, ikdyž hodně lidí psalo, že koníky to nezajímá... Světě div se kobyla ho úplně miluje, sice už asi přišla na to jak ho v kratší době cca týden sežrat, ale když ho zavěsíte dobře koníka to zabaví a když do něho kousne nebo ho olízne, tak má sladkou odměnu.