aaaaaaaaaaaa
XXX.XXX.73.230
Ahoj,
mám dotaz, nedávno jsem tady narazila na debatu týkající se dopsání rodičů koně do PP... Mám 11 ti letou kobylu, matku nezapsali do PK, sice jsem znala babičku (ta v plemenné knize je, ale to asi nestačí), ale otce vím. Myslíte že by šlo dopsat alespoň otce?
Díky moc ;).
ff12345
XXX.XXX.14.250
Jeden čas jsem se zajímala o možnost provedení DNA testu. Stačí k tomu pár žíní s cibulkou od obou jedinců, případně na plemenné hřebce mívají vzorek v databázi. Cena je okolo 1000 Kč. Já jsem ale nechtěla zapisovat, jen ověřovat.
aaaaaaaaaaaa
napsal(a):
Ahoj,
mám dotaz, nedávno jsem tady narazila na debatu týkající se dopsání rodičů koně do PP... Mám 11 ti letou kobylu, matku nezapsali do PK, sice jsem znala babičku (ta v plemenné knize je, ale to asi nestačí), ale otce vím. Myslíte že by šlo dopsat alespoň otce?
Díky moc ;).
Otec by musel mít licenci a i tak ne každá plemenná kniha bude souhlasit s jeho dopsáním do původu potomka, když nebyl připouštěcí lístek.
Prostě je zřejmě nějaký závažný důvod, proč vaše klisna nemá otce zapsaného v rodokmenu.
aaaaaaaaaaaa
XXX.XXX.112.7
Díky za odpověď, spíš mě zajímala hlavně ta možnost, pro mě asi smysl zapisovat jen otce nemá... Asi ji ho nazapsali protoze matka nebyla zapsana v pk :-\
Děkuji za odpovědi
aaaaaaaaaaaa
napsal(a):
Díky za odpověď, spíš mě zajímala hlavně ta možnost, pro mě asi smysl zapisovat jen otce nemá... Asi ji ho nazapsali protoze matka nebyla zapsana v pk :-\
Děkuji za odpovědi
Licentovaného otce, myslím, zapíší vždy - na základě připouštěcího lístku, dokonce i hříbatům křížencům z klisen bez původu.
Takže dle mého názoru šlo o černou plemenitbu a i když rodiče jsou známi vám, pro úřady neexistují.