LolaB
napsal(a):
Ahoj. Chci si koupit neobsedlého 3-letého hřebce A1/1 a chci se zeptat majitelů A1/1...Kolik nejvíc plnokrevník skáče? Je citlivý na hubu a hřbet? Je lekavý? Popř. mi napište, plusy a mínusy... Díky.
Jediné, co Vám na to napíši je - posbírejte svůj oblblý rozum a takové zvíře nekupujte! Ušetříte sebe a především to zvíře před sakra problémy.
LolaB
napsal(a):
Já jsem plně rozhodnutá, že si ho koupím a nikdo to neovlivní! ;-). Já se jen zeptala na tyto otázky a chtěla jsem znát odpovědi...
Určitě by mě průběžně zajímalo, jak pokračujete.
Ovšem ptát se jak vysoko skáče kůň, který ještě neměl ani sedlo, mi přijde předčasné.
Obávám se, že pokud se pokusíte tento rok skákat, budete nešťastná vy i kůň. Není kam spěchat.
Pokud spěchat budete, vymstí se vám to.
Hřebci jsou stejní k přípravě na obsednutí, jako jiní mladí koně, ale péče o ně je poněkud specifická.
Také vás s ním moc nikde nebudou chtít. Budou mít strach, že budou problémy.
S hřebcem si myslím ani Huberta nezajedete (samozřejmě, že ne letos) pořád na vás někdo bude ječet, ať jdete dál. Ustájko se také špatně shání. Hřebec bývá pouštěn do výběhu málo. Zabírá sám místo, kde může být místo něj několik koní.
A tak mohu pokračovat dál a dál. Určitě i ostatní vám řeknou, že hřebec, pokud to není plemeník, to je jen hromada problémů i když je slušný.
Sarahnoskova

XXX.XXX.202.213
LolaB
napsal(a):
Já jsem plně rozhodnutá, že si ho koupím a nikdo to neovlivní! ;-). Já se jen zeptala na tyto otázky a chtěla jsem znát odpovědi...
Dobrý den, já s vámi souhlasím, že vám do vaší koupě koně nemá kdo co mluvit ale je potřeba aby jste si to pořádně promyslela pokud vážně chcete tohoto koníka bylo by lepší aby jste si domluvila nikoho kdo už obsedal (nejlépe někoho kdo dokonce obsedal plnokrevníka), protože většina z nás ví, že většina plnokrevníku jsou temperamentnější a citlivější než teplokrevný a chladnokrevný koně (a ještě to je hřebec), ale opět záleží na tom, jaký je ten konkrétní jednotlivec, znám i plnokrevníky, kteří jsou hodnější a flegmatičtější než většina teplokrevných koní v naší stáji. Takže doporučuji si o koupi poradit s nikým kdo zná plňase. Radši si o trochu déle počkat na správného koně než se štvát a chtít ho za chvíli prodat potom se budete trápit vy i kůň.
Jinak ohledně toho skákání opět záleží na konkrétním jednotlivci, někteří jsou velice nadaní a někteří jsou tzv. jelita. Ale samozřejmě jsem si vědoma toho že koník není obsedlý a tudíž ještě pořádně nevíte kolik dokáže skočit. Zjistila bych si to tak, že bych si ho vzala a vyzkoušela ze skoku ve volnosti nebo aby jste si mohla být jistější o něco víc zeptejte se na jeho rodiče a něco si zjistěte na internetu.
Promiňte, nechci Vás nějak podceňovat či shazovat, ale zkušený člověk se takto NIKDY neodpoví, protože si na tak "stupidní" dotaz dokáže odpovědět sám.
Může být člověk, který měl pod zadkem 20 koní, ale plňasovi nikdy neporozumí, prostě na to nemá dost vhodnou povahu, styl ježdění, dostatek pochopení,...
Vůbec z mé strany nejde o hřebce/nehřebce, ono srovnávat plňase a chlaďase - je srovnávat černou a bílou. A že se zúčastňujete akcí, hubertů,... těch se zúčastňuje každej, kdo má na čem jet a na zkušenostech či umu nezáleží, takže podle toho se opravdu hodnotit nedá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

LolaB
napsal(a):
DandaL
Bylo to myšleno tak, kolik nejvíc plnokrevník v parkuru skočí . Budu ho obsedat sama a nic si rozmýšlet nebudu!
Obvykle v parkúre skočí toľko, na koľko má natrénované. Pokiaľ si obsadla už 5 koní, asi by si mohla mať predstavu, ako kone fungujú, že je to vždy individuálne a veľa zavisí od skúseností jazdca a od tréningu. Ale perfektný nápad, kúp si neobsadnutého žrebca, budeš najväčší frajer v okolí.
Cavalo72

XXX.XXX.2.219
Plnaskove jsou vhodni do vsestranosti, vetsina znich jde pekne s chuti na skoky..tech 120cm vam ve volnosti skoci kazdy kun, kamoska ma mulu a skace 110cm z mista...
Jinak s sikovnym najezdenym plnaskem muzete chodit parkury, ale urcite se schodneme, ze na to uz mame vyslechtena lepsi plemena napr.hanovera, KWPN...atd.
Opravdu zvazte vyber plnase a jeste navic hrebce...je potreba zkusenosti, cit, trpelivost, duslednost a poradne s nim makat.
Cavalo72
napsal(a):
Plnaskove jsou vhodni do vsestranosti, vetsina znich jde pekne s chuti na skoky..tech 120cm vam ve volnosti skoci kazdy kun, kamoska ma mulu a skace 110cm z mista...
Jinak s sikovnym najezdenym plnaskem muzete chodit parkury, ale urcite se schodneme, ze na to uz mame vyslechtena lepsi plemena napr.hanovera, KWPN...atd.
Opravdu zvazte vyber plnase a jeste navic hrebce...je potreba zkusenosti, cit, trpelivost, duslednost a poradne s nim makat.
Vy máte plňase?
Cavalo72

XXX.XXX.2.219
polárka.15
napsal(a):
Vy máte plňase?
Pro polarka.15...mam valaska co je plnas x arab
jamajka3

XXX.XXX.2.219
polárka.15
napsal(a):
Jen že se mi to nějak nezdá..
Copak se vam nezda
Cavalo72
napsal(a):
Takže myslíte, že by na takové ty lehčí parkury (Z - S*) mohl být?
valasek007

XXX.XXX.2.219
Https://www.youtube.com/watch?v=XfIYOiA7fMw
je to anglicky plnokrevnik.
valasek007

XXX.XXX.2.219
Omlouvam se spatny odkaz...vkladam ten spravny
http://www.stajplundra.wz.cz/kone/?id=5.
valasek007
napsal(a):
Omlouvam se spatny odkaz...vkladam ten spravny
http://www.stajplundra.wz.cz/kone/?id=5.
Děkuji
valasek007

XXX.XXX.2.219
Ve skole uz je volneji a tak se slecinky chodi zabavit sem
jasne tenhle rok date Velkou Pardubickou a hned ten dalsi muzete dat Olympiadu
LolaB
napsal(a):
Měla jsem na mysli, jestli by se vůbec dokázal dopracovat ke stupni S*, ale jak vidím, tak tady jsou všichni nejchytřejší na světe, ale nedokážou poradit!
Jestli to nebude tim ze nikdo nedokaze rict jestli se trilety neobsedly kun ktereho v zivote nevideli a neznaji vas zpusob treninku dokaze dostat na uroven S.
Tohle bys našla o pár příspěvků níž.
http://www.equichannel.cz/plnokrevnici-na-ceskych-kolbistich-v-sezone-2015
Co z toho vyplývá? že vloni na S* dosáhlo u nás asi tak šest A1/1, naproti tomu jen letošního parkuru S* v Hořovicích se zúčastnilo 46 koní. Neboli evidentně lze i s plňasem skákat, ale mnohem jednodušeji to půjde s běžným ČT, o hanoverácích apod. nemluvě. Hřebců obecně je na parkurech mizivé procento.
A jak už bylo řečeno, pokud jsou tvé zkušenosti s A 1/1 takové, že se na to musíš ptát na netu a ještě plánuješ koně obsedat sama, pak se obávám, že budeš ráda, když oba ve zdraví přežijete 1 společný rok...

Dobrý den. Ja mam A1/1 kobylku 3 roky onde dala jsem si ji sama :) je klidná a učenlivá, také mi lidi říkali neber ji zabije te a ublíží te si obě... Keci keci keci reknu vám to takhle závidí vám proto vás od toho odrazují, nebo oni sami mají málo zkušenosti, nebo blbe zkušenosti a proto rozmlovaji... Ted je Kobylce 3roky a pul a uz skaceme, sice jenom začátky, ale uz skočí cca 1m pod sedlem a 120ve volnosti. Jde o to jak si koníka nahýbete... Mam tu ct ktery nepřešlo ani kavalety a ted skáče TT, takze ted když ji vidím říkám pouze WOW! Stačilo nasvalit nahybat a po 1-2rokach TT no Proste WAW! Každy kůň se da neco naučit, treba vás nebude skákat vysoko ale uvidíte skákat bude ;) když hafling muže skákat tak proc ne zvíře stvořené promo do sportu? Přece i dostihaci skáčou! Velká pardubická, steeplechase... Jinak lekavy... No po obsednuti je skoro každy kůň cca pul roku "lekavy" je to pro nej neznáme když na něm někdo sedí a tak je takový ne svůj... :) stačí když si na vás koník zvykne bídě vám věřit, a bude mít pohyb aby neměl "roupy" a nebyl divoký protože ma az moc energie... Každopádně vám přeji s koníkem mnoho úspěchu a štěsti!
napsal(a):
Dobrý den. Ja mam A1/1 kobylku 3 roky onde dala jsem si ji sama :) je klidná a učenlivá, také mi lidi říkali neber ji zabije te a ublíží te si obě... Keci keci keci reknu vám to takhle závidí vám proto vás od toho odrazují, nebo oni sami mají málo zkušenosti, nebo blbe zkušenosti a proto rozmlovaji... Ted je Kobylce 3roky a pul a uz skaceme, sice jenom začátky, ale uz skočí cca 1m pod sedlem a 120ve volnosti. Jde o to jak si koníka nahýbete... Mam tu ct ktery nepřešlo ani kavalety a ted skáče TT, takze ted když ji vidím říkám pouze WOW! Stačilo nasvalit nahybat a po 1-2rokach TT no Proste WAW! Každy kůň se da neco naučit, treba vás nebude skákat vysoko ale uvidíte skákat bude ;) když hafling muže skákat tak proc ne zvíře stvořené promo do sportu? Přece i dostihaci skáčou! Velká pardubická, steeplechase... Jinak lekavy... No po obsednuti je skoro každy kůň cca pul roku "lekavy" je to pro nej neznáme když na něm někdo sedí a tak je takový ne svůj... :) stačí když si na vás koník zvykne bídě vám věřit, a bude mít pohyb aby neměl "roupy" a nebyl divoký protože ma az moc energie... Každopádně vám přeji s koníkem mnoho úspěchu a štěsti!
Tak jsem to s obtížema přelouskala...Každopádně musíte být skvělá cvičitelka. Za dva roky přejít od "nepřekročí kavaletu" do TT-na tom vyděláte těžké prachy a i A. Opatrný se vám bude klanět a prosit vás o lekci.

Pisu? Mam tu Ct! Kobyle je ted 6 za 2 mesice 7let :-D tam mate napsáno ze a1/1 skočí pod sedlem 1m a ve volnosti 120cm... :-D a CT ma oba parkurove rodiče, otec jezdil v Německu i Česku a matka v Česku. Jenom na kobylu nikdo neměl čas ;) (kobylu mela 14leta holka, kterou to moc nebavilo).
napsal(a):
Myslím, že momentálně byste ze všeho nejvíc měla popracovat na češtině!
Chcete li, aby vaše příspěvky někomu něco daly, chtělo by to je psát tak, aby byly pochopitelné a srozumitelné i průměrnému čtenáři
Jinak, vaše dotazy typu, "upadlá jedna podkova" a "kobyla 36dní březí" nenasvědčují ani vysoké koňařské odbornosti...

napsal(a):
Pisu? Mam tu Ct! Kobyle je ted 6 za 2 mesice 7let :-D tam mate napsáno ze a1/1 skočí pod sedlem 1m a ve volnosti 120cm... :-D a CT ma oba parkurove rodiče, otec jezdil v Německu i Česku a matka v Česku. Jenom na kobylu nikdo neměl čas ;) (kobylu mela 14leta holka, kterou to moc nebavilo).
Teda čestina pre mňa nie je cudzí jazyk, ale tebe dievča vôbec nerozumiem.