A1/1 (anglický plnokrevník)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2016 18:12
LolaB

XXX.XXX.233.153

Ahoj. Chci si koupit neobsedlého 3-letého hřebce A1/1 a chci se zeptat majitelů A1/1...Kolik nejvíc plnokrevník skáče? Je citlivý na hubu a hřbet? Je lekavý? Popř. mi napište, plusy a mínusy... Díky.

4.6.2016 18:49
DandaL

XXX.XXX.8.17

Kolik skace? To je doufam vtip. To ho chcete obsedat sama? Pokud ano tak bych si to na vasem miste jeste rozmyslela. A to jestli je kun lekavy neni dano plemenem ale to byste snad mela vedet kdyz kupujete mladocha.

4.6.2016 18:53
LolaB

XXX.XXX.233.153

DandaL
Bylo to myšleno tak, kolik nejvíc plnokrevník v parkuru skočí . Budu ho obsedat sama a nic si rozmýšlet nebudu!

4.6.2016 18:57
DandaL

XXX.XXX.8.17

Me ty vase otazky prijdou jako byste plnokrevnika v zivote nevidela. Je to stejne jako u teplokrevnika. Nektery skoci dva metry a nektery neprejde ani klacek na zemi.

4.6.2016 18:58
katkaa1

XXX.XXX.91.43

LolaB napsal(a):
DandaL
Bylo to myšleno tak, kolik nejvíc plnokrevník v parkuru skočí . Budu ho obsedat sama a nic si rozmýšlet nebudu!

Tak v tom prípade veľa štastia

4.6.2016 19:04
DandaL

XXX.XXX.8.17

Vsechno je o tom jak si kone vychovate a naucite a ne na plemeni. Proto co skazite na zacatku uz se bude tezko spravovat.

4.6.2016 19:10
polárka.15

XXX.XXX.208.141

LolaB napsal(a):
Ahoj. Chci si koupit neobsedlého 3-letého hřebce A1/1 a chci se zeptat majitelů A1/1...Kolik nejvíc plnokrevník skáče? Je citlivý na hubu a hřbet? Je lekavý? Popř. mi napište, plusy a mínusy... Díky.

Jediné, co Vám na to napíši je - posbírejte svůj oblblý rozum a takové zvíře nekupujte! Ušetříte sebe a především to zvíře před sakra problémy.

4.6.2016 19:14
LolaB

XXX.XXX.233.153

Já jsem plně rozhodnutá, že si ho koupím a nikdo to neovlivní! ;-). Já se jen zeptala na tyto otázky a chtěla jsem znát odpovědi...

4.6.2016 19:27
DandaL

XXX.XXX.8.17

Kupte si co chcete to je vase volba ale pripravte se na to ze oproti chladasovi to bude dost velky rozdil. A pokud vam jde jen o skakani tak jste mela radsi poridit neco uz zaskakaneho at nemusite tak dlouho cekat.

4.6.2016 19:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

LolaB napsal(a):
Já jsem plně rozhodnutá, že si ho koupím a nikdo to neovlivní! ;-). Já se jen zeptala na tyto otázky a chtěla jsem znát odpovědi...

Určitě by mě průběžně zajímalo, jak pokračujete.
Ovšem ptát se jak vysoko skáče kůň, který ještě neměl ani sedlo, mi přijde předčasné.
Obávám se, že pokud se pokusíte tento rok skákat, budete nešťastná vy i kůň. Není kam spěchat.
Pokud spěchat budete, vymstí se vám to.
Hřebci jsou stejní k přípravě na obsednutí, jako jiní mladí koně, ale péče o ně je poněkud specifická.
Také vás s ním moc nikde nebudou chtít. Budou mít strach, že budou problémy.
S hřebcem si myslím ani Huberta nezajedete (samozřejmě, že ne letos) pořád na vás někdo bude ječet, ať jdete dál. Ustájko se také špatně shání. Hřebec bývá pouštěn do výběhu málo. Zabírá sám místo, kde může být místo něj několik koní.
A tak mohu pokračovat dál a dál. Určitě i ostatní vám řeknou, že hřebec, pokud to není plemeník, to je jen hromada problémů i když je slušný.

Sarahnoskova

4.6.2016 19:48
Sarahnoskova

XXX.XXX.202.213

LolaB napsal(a):

Dobrý den, já s vámi souhlasím, že vám do vaší koupě koně nemá kdo co mluvit ale je potřeba aby jste si to pořádně promyslela pokud vážně chcete tohoto koníka bylo by lepší aby jste si domluvila nikoho kdo už obsedal (nejlépe někoho kdo dokonce obsedal plnokrevníka), protože většina z nás ví, že většina plnokrevníku jsou temperamentnější a citlivější než teplokrevný a chladnokrevný koně (a ještě to je hřebec), ale opět záleží na tom, jaký je ten konkrétní jednotlivec, znám i plnokrevníky, kteří jsou hodnější a flegmatičtější než většina teplokrevných koní v naší stáji. Takže doporučuji si o koupi poradit s nikým kdo zná plňase. Radši si o trochu déle počkat na správného koně než se štvát a chtít ho za chvíli prodat potom se budete trápit vy i kůň.
Jinak ohledně toho skákání opět záleží na konkrétním jednotlivci, někteří jsou velice nadaní a někteří jsou tzv. jelita. Ale samozřejmě jsem si vědoma toho že koník není obsedlý a tudíž ještě pořádně nevíte kolik dokáže skočit. Zjistila bych si to tak, že bych si ho vzala a vyzkoušela ze skoku ve volnosti nebo aby jste si mohla být jistější o něco víc zeptejte se na jeho rodiče a něco si zjistěte na internetu.

4.6.2016 19:48
polárka.15

XXX.XXX.208.141

LolaB napsal(a):

Vzhledem k Vašim otázkám (tedy Vašem zkušenostem) se řítíte do pekel, je mi líto toho koně. Omlouvám se, ale je to tak.

4.6.2016 21:23
LolaB

XXX.XXX.233.153

Já mám koně doma, takže s tímto problém není! S obsedáním zkušenosti mám (sama jsem obsedala 5 koní). Už vlastním jednoho hřebce a s tím se zúčastňuji hubertů a různých akcí, kde jsou kobylky...a žádný problém není!

4.6.2016 21:40
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Promiňte, nechci Vás nějak podceňovat či shazovat, ale zkušený člověk se takto NIKDY neodpoví, protože si na tak "stupidní" dotaz dokáže odpovědět sám.

Může být člověk, který měl pod zadkem 20 koní, ale plňasovi nikdy neporozumí, prostě na to nemá dost vhodnou povahu, styl ježdění, dostatek pochopení,...

Vůbec z mé strany nejde o hřebce/nehřebce, ono srovnávat plňase a chlaďase - je srovnávat černou a bílou. A že se zúčastňujete akcí, hubertů,... těch se zúčastňuje každej, kdo má na čem jet a na zkušenostech či umu nezáleží, takže podle toho se opravdu hodnotit nedá.

4.6.2016 21:40
polárka.15

XXX.XXX.208.141

*... ale zkušený člověk se takto NIKDY nezeptá,...

4.6.2016 21:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Polárko máte ode mne v poště ifauny vzkaz

4.6.2016 21:54
polárka.15

XXX.XXX.208.141

sisi58 napsal(a):
Polárko máte ode mne v poště ifauny vzkaz

Nene, já už odpověděla, takže VY máte zprávu ode mne

4.6.2016 22:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ale já už taky odpověděla, takže teď máš zprávu Ty

4.6.2016 22:13
polárka.15

XXX.XXX.208.141

sisi58 napsal(a):
Ale já už taky odpověděla, takže teď máš zprávu Ty

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2016 10:43

LolaB napsal(a):
DandaL

Obvykle v parkúre skočí toľko, na koľko má natrénované. Pokiaľ si obsadla už 5 koní, asi by si mohla mať predstavu, ako kone fungujú, že je to vždy individuálne a veľa zavisí od skúseností jazdca a od tréningu. Ale perfektný nápad, kúp si neobsadnutého žrebca, budeš najväčší frajer v okolí.

Cavalo72

5.6.2016 22:03
Cavalo72

XXX.XXX.2.219

Plnaskove jsou vhodni do vsestranosti, vetsina znich jde pekne s chuti na skoky..tech 120cm vam ve volnosti skoci kazdy kun, kamoska ma mulu a skace 110cm z mista...
Jinak s sikovnym najezdenym plnaskem muzete chodit parkury, ale urcite se schodneme, ze na to uz mame vyslechtena lepsi plemena napr.hanovera, KWPN...atd.
Opravdu zvazte vyber plnase a jeste navic hrebce...je potreba zkusenosti, cit, trpelivost, duslednost a poradne s nim makat.

5.6.2016 22:31
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Cavalo72 napsal(a):
Plnaskove jsou vhodni do vsestranosti, vetsina znich jde pekne s chuti na skoky..tech 120cm vam ve volnosti skoci kazdy kun, kamoska ma mulu a skace 110cm z mista...
Jinak s sikovnym najezdenym plnaskem muzete chodit parkury, ale urcite se schodneme, ze na to uz mame vyslechtena lepsi plemena napr.hanovera, KWPN...atd.
Opravdu zvazte vyber plnase a jeste navic hrebce...je potreba zkusenosti, cit, trpelivost, duslednost a poradne s nim makat.

Vy máte plňase?

6.6.2016 02:31
lenacia

XXX.XXX.211.203

Dnes s cenou plňasů kolem 20 tisíc, hlavně mladých hřebců, chce každý levného koně a nejlépe na parkury.

6.6.2016 05:39
mgtka

XXX.XXX.22.66

Taky bych chtěla ještě jednou mít plňase, bylo to to nejlepší co jsem zažila. Ale bohužel na to nemám už ani tolik času ani energie jako tehdy

Cavalo72

6.6.2016 06:14
Cavalo72

XXX.XXX.2.219

polárka.15 napsal(a):
Vy máte plňase?

Pro polarka.15...mam valaska co je plnas x arab

6.6.2016 09:06
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Cavalo72 napsal(a):
Pro polarka.15...mam valaska co je plnas x arab

Jen že se mi to nějak nezdá.. smajlík

jamajka3

6.6.2016 09:15
jamajka3

XXX.XXX.2.219

polárka.15 napsal(a):
Jen že se mi to nějak nezdá.. smajlík

Copak se vam nezda

6.6.2016 17:32
LolaB

XXX.XXX.233.153

Cavalo72 napsal(a):

Takže myslíte, že by na takové ty lehčí parkury (Z - S*) mohl být?

valasek007

6.6.2016 17:46
valasek007

XXX.XXX.2.219

Https://www.youtube.com/watch?v=XfIYOiA7fMw

je to anglicky plnokrevnik.

valasek007

6.6.2016 17:49
valasek007

XXX.XXX.2.219

Omlouvam se spatny odkaz...vkladam ten spravny

http://www.stajplundra.wz.cz/kone/?id=5.

6.6.2016 17:59
DandaL

XXX.XXX.8.17

LolaB napsal(a):
Takže myslíte, že by na takové ty lehčí parkury (Z - S*) mohl být?

No jestli to bude skakat s vama tak urcite. A za par let muzete vyjet na olympiadu.

6.6.2016 18:07
LolaB

XXX.XXX.233.153

DandaL napsal(a):
No jestli to bude skakat s vama tak urcite. A za par let muzete vyjet na olympiadu.

Jak myslíte to: Skákat s váma?

6.6.2016 18:20
LolaB

XXX.XXX.233.153

DandaL napsal(a):

To bylo myšleno ironicky ne?

6.6.2016 19:01
polárka.15

XXX.XXX.115.110

DandaL napsal(a):

To je top

6.6.2016 19:32
LolaB

XXX.XXX.233.153

valasek007 napsal(a):
Omlouvam se spatny odkaz...vkladam ten spravny

http://www.stajplundra.wz.cz/kone/?id=5.

Děkuji

valasek007

6.6.2016 20:19
valasek007

XXX.XXX.2.219

Ve skole uz je volneji a tak se slecinky chodi zabavit sem

jasne tenhle rok date Velkou Pardubickou a hned ten dalsi muzete dat Olympiadu

6.6.2016 21:24
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Kůň může mít klidně na S* parkur, pokud jezdec neumí, tak přejdou kavalety 60 a může být člověk sakra rád.

6.6.2016 21:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jo, jo. Koně umí všechno, jen to z nich dostat

8.6.2016 16:11
LolaB

XXX.XXX.233.208

Měla jsem na mysli, jestli by se vůbec dokázal dopracovat ke stupni S*, ale jak vidím, tak tady jsou všichni nejchytřejší na světe, ale nedokážou poradit!

8.6.2016 18:20
DandaL

XXX.XXX.192.28

LolaB napsal(a):
Měla jsem na mysli, jestli by se vůbec dokázal dopracovat ke stupni S*, ale jak vidím, tak tady jsou všichni nejchytřejší na světe, ale nedokážou poradit!

Jestli to nebude tim ze nikdo nedokaze rict jestli se trilety neobsedly kun ktereho v zivote nevideli a neznaji vas zpusob treninku dokaze dostat na uroven S.

8.6.2016 19:54
jazzinka

XXX.XXX.206.91

Tohle bys našla o pár příspěvků níž.
http://www.equichannel.cz/plnokrevnici-na-ceskych-kolbistich-v-sezone-2015

Co z toho vyplývá? že vloni na S* dosáhlo u nás asi tak šest A1/1, naproti tomu jen letošního parkuru S* v Hořovicích se zúčastnilo 46 koní. Neboli evidentně lze i s plňasem skákat, ale mnohem jednodušeji to půjde s běžným ČT, o hanoverácích apod. nemluvě. Hřebců obecně je na parkurech mizivé procento.

A jak už bylo řečeno, pokud jsou tvé zkušenosti s A 1/1 takové, že se na to musíš ptát na netu a ještě plánuješ koně obsedat sama, pak se obávám, že budeš ráda, když oba ve zdraví přežijete 1 společný rok...

27.7.2016 22:01

Dobrý den. Ja mam A1/1 kobylku 3 roky onde dala jsem si ji sama :) je klidná a učenlivá, také mi lidi říkali neber ji zabije te a ublíží te si obě... Keci keci keci reknu vám to takhle závidí vám proto vás od toho odrazují, nebo oni sami mají málo zkušenosti, nebo blbe zkušenosti a proto rozmlovaji... Ted je Kobylce 3roky a pul a uz skaceme, sice jenom začátky, ale uz skočí cca 1m pod sedlem a 120ve volnosti. Jde o to jak si koníka nahýbete... Mam tu ct ktery nepřešlo ani kavalety a ted skáče TT, takze ted když ji vidím říkám pouze WOW! Stačilo nasvalit nahybat a po 1-2rokach TT no Proste WAW! Každy kůň se da neco naučit, treba vás nebude skákat vysoko ale uvidíte skákat bude ;) když hafling muže skákat tak proc ne zvíře stvořené promo do sportu? Přece i dostihaci skáčou! Velká pardubická, steeplechase... Jinak lekavy... No po obsednuti je skoro každy kůň cca pul roku "lekavy" je to pro nej neznáme když na něm někdo sedí a tak je takový ne svůj... :) stačí když si na vás koník zvykne bídě vám věřit, a bude mít pohyb aby neměl "roupy" a nebyl divoký protože ma az moc energie... Každopádně vám přeji s koníkem mnoho úspěchu a štěsti!

27.7.2016 23:10
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Ty bláho, tak to mě tedy fakt rozesmálo

3,5 letý plňas, na začáku a už skáče metr? No chudák kůň, za pár let Vám poděkuje...

28.7.2016 00:51
mgtka

XXX.XXX.22.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den. Ja mam A1/1 kobylku 3 roky onde dala jsem si ji sama :) je klidná a učenlivá, také mi lidi říkali neber ji zabije te a ublíží te si obě... Keci keci keci reknu vám to takhle závidí vám proto vás od toho odrazují, nebo oni sami mají málo zkušenosti, nebo blbe zkušenosti a proto rozmlovaji... Ted je Kobylce 3roky a pul a uz skaceme, sice jenom začátky, ale uz skočí cca 1m pod sedlem a 120ve volnosti. Jde o to jak si koníka nahýbete... Mam tu ct ktery nepřešlo ani kavalety a ted skáče TT, takze ted když ji vidím říkám pouze WOW! Stačilo nasvalit nahybat a po 1-2rokach TT no Proste WAW! Každy kůň se da neco naučit, treba vás nebude skákat vysoko ale uvidíte skákat bude ;) když hafling muže skákat tak proc ne zvíře stvořené promo do sportu? Přece i dostihaci skáčou! Velká pardubická, steeplechase... Jinak lekavy... No po obsednuti je skoro každy kůň cca pul roku "lekavy" je to pro nej neznáme když na něm někdo sedí a tak je takový ne svůj... :) stačí když si na vás koník zvykne bídě vám věřit, a bude mít pohyb aby neměl "roupy" a nebyl divoký protože ma az moc energie... Každopádně vám přeji s koníkem mnoho úspěchu a štěsti!

Tak jsem to s obtížema přelouskala...Každopádně musíte být skvělá cvičitelka. Za dva roky přejít od "nepřekročí kavaletu" do TT-na tom vyděláte těžké prachy a i A. Opatrný se vám bude klanět a prosit vás o lekci.

28.7.2016 08:17

Pisu? Mam tu Ct! Kobyle je ted 6 za 2 mesice 7let :-D tam mate napsáno ze a1/1 skočí pod sedlem 1m a ve volnosti 120cm... :-D a CT ma oba parkurove rodiče, otec jezdil v Německu i Česku a matka v Česku. Jenom na kobylu nikdo neměl čas ;) (kobylu mela 14leta holka, kterou to moc nebavilo).

28.7.2016 09:59
koně

XXX.XXX.205.252

Myslím, že momentálně byste ze všeho nejvíc měla popracovat na češtině!
Chcete li, aby vaše příspěvky někomu něco daly, chtělo by to je psát tak, aby byly pochopitelné a srozumitelné i průměrnému čtenáři
Jinak, vaše dotazy typu, "upadlá jedna podkova" a "kobyla 36dní březí" nenasvědčují ani vysoké koňařské odbornosti...

28.7.2016 10:02

Pisu? Mam tu Ct! Kobyle je ted 6 za 2 mesice 7let :-D tam mate napsáno ze a1/1 skočí pod sedlem 1m a ve volnosti 120cm... :-D a CT ma oba parkurove rodiče, otec jezdil v Německu i Česku a matka v Česku. Jenom na kobylu nikdo neměl čas ;) (kobylu mela 14leta holka, kterou to moc nebavilo).

Teda čestina pre mňa nie je cudzí jazyk, ale tebe dievča vôbec nerozumiem.

28.7.2016 10:31
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Ona sama neví co píše, tak jak bychom to mohli pochopit

Přidejte reakci

Přidat smajlík