Zdravím,
bylo mi doporučeno kamarádkou vyzkoušet novinku na českém trhu, americký repelent Absorbine Ultrashield EX. Doposud jsem používala jen Endure od Farnamu, byla jsem s ním v rámci možností spokojená. Tento je prý ale lepší, kamarádka říkala, že vydrží déle a působí na více druhů hmyzu...má pastvinu kousek od řeky, takže much, komárů a hovad tam má požehnaně..musím ale říct, že koně opravdu nejsou poštípaní, ani se furt neohání. Máte s ním někdo zkušenost? Potřebuji objednat co nejdříve, dnes mi repelent došel, ať kobyla zbytečně netrpí...Posílám odkaz na stránky, kde ho kupovala:
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Absorbine-UltraShield-EX-Insecticide-Repellent-lahev-s-rozprasovacem-946-ml-d76.htm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Používala jsem ho již minulý rok na střídačku s Endure, aby si ty potvory nezvykly , za mě dobrý. Ne že by na koně nic nesedlo, ale je toho mémě. Letos jsem si ho koupila také.
Pavlaaa

XXX.XXX.162.36
U nás vydrží Endure i po prvotní důsledné aplikaci tak 3 dny. Kdysi to bylo lepší, to vydržel i 10 dní, teď už ani prd. Ultrashield používám od května a teď jsem na koně nesáhla s repelentem přes týden a zatím ani není potřeba. Těm 17 dní nevěřím, to je asi jako 14 dní u Endure ), ale už teď je to silně někde jinde, než Endure. Určitě to nebude fungovat každému, jako všechno, ale u nás se ho teda koupit vyplatilo.