Boty pro kone nebo biotin

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2016 08:44
hovawart

XXX.XXX.117.15

Mam 7letou kobylu, ktera je citliva na kaminky atd.
Kovat nechci. Kovar mi vymluvil boty.a.at pres zimu.nasadim mikrop horse derma.
Ja to resite Vy? Maximalne se vyhybam temto povrchum, ale byva posledni dobou pri strouhani otlacena, to se nestavalo.
Diky za rady :) ( jinak v červenci mam.moznost zkusit.botky od Aleny V.)

jihlavanková

10.6.2016 09:23
jihlavanková

XXX.XXX.41.2

Na vitamíny se V TOMTO OHLEDU spoléhat podle mého názoru nemůžete. Ikdyby byly vidět nějaké výsledky, pak v kvalitě kopyt, ale celkovou citlivost to zas tak neovlivní. Mluvím ze zkušeností, sama mám citlivého valacha.

Pokud koník opravdu trpí, pak Vám nezbývá než jedna z těchto variant - kování, nebo boty. Sama nejsem zastáncem kování, ale svého valacha jsem nakonec nechala okovat, i ze zdravotních důvodů. Pokud se tomu bráníte, vyzkoušejte nejprve botičky. Uvidíte. Třeba budete mít dobré zkušenosti. Pokud ne, okovejte.
Také záleží na co kobylku máte, pokud se jedná pouze o rekreaci, pak se Vám botičky třeba vyplatí daleko více.

jihlavanková

10.6.2016 09:25
jihlavanková

XXX.XXX.41.2

jihlavanková napsal(a):
Na vitamíny se V TOMTO OHLEDU spoléhat podle mého názoru nemůžete. Ikdyby byly vidět nějaké výsledky, pak v kvalitě kopyt, ale celkovou citlivost to zas tak neovlivní. Mluvím ze zkušeností, sama mám citlivého valacha.

Pokud koník opravdu trpí, pak Vám nezbývá než jedna z těchto variant - kování, nebo boty. Sama nejsem zastáncem kování, ale svého valacha jsem nakonec nechala okovat, i ze zdravotních důvodů. Pokud se tomu bráníte, vyzkoušejte nejprve botičky. Uvidíte. Třeba budete mít dobré zkušenosti. Pokud ne, okovejte.
Také záleží na co kobylku máte, pokud se jedná pouze o rekreaci, pak se Vám botičky třeba vyplatí daleko více.

Ještě jsem chtěla dodat, že já podávám svému valáškovi biotin neustále, kopyta se mu netřepí tak jako dříve, ale jiné větší výsledky nezaznamenávám. Citlivost to neovlivnilo, alespoň u nás.

10.6.2016 11:22
hovawart

XXX.XXX.117.15

jihlavanková napsal(a):
Ještě jsem chtěla dodat, že já podávám svému valáškovi biotin neustále, kopyta se mu netřepí tak jako dříve, ale jiné větší výsledky nezaznamenávám. Citlivost to neovlivnilo, alespoň u nás.

Dekuji.
Kobyla je vyuzivana pouze na rekreaci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2016 12:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jak Váš kovář strouhá bosá kopyta? Upravuje i chodidlo? Jak upravuje střelku, rozpěrky? Nebo upravuje víceméně jen nosný okraj chodidla a na chodidlo jako takové "nešahá"?

JL

10.6.2016 13:03
JL

XXX.XXX.202.173

Zásadní je úprava kopyta a celkový management koně.
Kovář vymluvil boty proč?

10.6.2016 13:40
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Mám kobylu ktorá je od mlada citlivá na kopytá a má ich aj dosť ploché. Za tých 10 rokov čo ju mám som vystriedala niekoľko kopytárov a bola aj kutá, pridávala som rôzne prípravky na kopytá. Správne strúhanie je veľmi dôležité, avšak v čase keď som ju mala ustajnenú na mieste kde sme museli chodiť vonku viac po kameňoch mi aj tak nezostávalo nič iné ako ju kuť, pretože po treťom abscese som to bez podkov vzdala. Teraz ju mám už 5 rokov doma a podkutá nie je, avšak vôbec nechodíme po kamenistých cestách, iba piesková jazdiareň, lúky a poľné cesty. A aj to býva po strúhaní citlivá. Takže si nezvykla ani za 10 rokov :)
Biotín je fajn, ale skôr na to, že sa kopytá nebudú štiepiť, zlepší sa rohovina, nepostrehla som však že by mal vplyv na citlivosť. Výborný bol prípravok Kerabol - podávala som 2x po abscese, vždy 7 mesiacov a rohovina vyrastala naozaj lepšia. Mala som aj botičky, tiež po abscese, poradila mi vtedy práve p. Alena V. a bola som celkom spokojná, akurát že kobyla má jedno kopyto o číslo väčšie ako druhé a na jednej nohe sa jej botička trocha hýbala. Určite sa ale dajú vybrať, už jej ich aj kopec druhov nie ako voľakedy keď boli jedny :D a ak nechcete kuť je to lepšia voľba ako koňa trápiť bez podkov.

10.6.2016 14:48
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Boty nebo Biotin? Za mě obojí. Může vesele nosit botky a při tom baštit Biotin:) Taky máme takovou jednu citlivku, biotin kůra 2x ročně, ven botičky.

10.6.2016 15:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám lesokoně, jezdíme max 3x týdně na vyjížďku, kvůli pár hodinám nebudu kovat. Koupila jsem botičky.
Vloni na jaře jsem koni sundala podkovy(bývalá majitelka nechávala kovat), je vidět, že má kůň mnohem lepší kopyta. I kovář to říká.
Tak jen musím vydržet, třeba už příští rok boty nebude potřeba.

10.6.2016 15:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pro katkaa1: Boty se prodávají na kusy, můžete mít jednu menší a druhou větší.

10.6.2016 15:29
katkaa1

XXX.XXX.43.146

sisi58 napsal(a):
Pro katkaa1: Boty se prodávají na kusy, můžete mít jednu menší a druhou větší.

Ano už teraz sa predávajú, pred 8 rokmi keď som to riešila boli tuším dva druhy :).

10.6.2016 15:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Ano už teraz sa predávajú, pred 8 rokmi keď som to riešila boli tuším dva druhy :).

Takže přejdete na botičky?

10.6.2016 16:15
Terven

XXX.XXX.160.10

Je třeba počítat s tím, že účinek jakýchkoliv přípravků na zlepšení kvality rohoviny - bude-li nějaký -se projeví nejdříve za půl roku, ale spíš ještě později - podle rychlosti růstu kopyt.

11.6.2016 19:50
vet.

XXX.XXX.61.30

Já bych vám doporučila nechat zkontrolovat kopyta nezávislou osobou zkušenou ve strouhání bosých koní, protože citlivost může být dána nevhodnou úpravou pro daného koně (každé kopyto a kůň je individualita a ne všem sedí stejný postup úpravy), upravit management uspájení (nepíšete jestli je boxovaná nebo na pastvě a to má dost zásadní vliv na kvalitu kopyt a citlivost), nasadila bych biotin a pořídila boty na práci na tvrdém a nerovném povrchu. Asi si řeknete, že tento postup je zdlouhavý a náročný a budete mít pravdu. Tak to s bosými kopyty je. Pokud chcete "zázraky na počkání", tak okamžitý efekt bude podkování, ale riskujete, že tím zamaskujete problém nevhodné úpravy kopyt a deformace...

11.6.2016 21:35
katkaa1

XXX.XXX.91.43

sisi58 napsal(a):
Takže přejdete na botičky?

Teraz mám už koňa 5 rokov naboso, nepotrebujem ich lebo nechodievame do ťažkého terénu a pieskovú jazdiareň a poľné cesty zvládame aj bez nich :).

11.6.2016 21:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Teraz mám už koňa 5 rokov naboso, nepotrebujem ich lebo nechodievame do ťažkého terénu a pieskovú jazdiareň a poľné cesty zvládame aj bez nich :).

Tak to je fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík