Zatravňovací tvárnice v přístřešku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2016 13:38
faraolka

XXX.XXX.10.229

Zdravím, prosím o radu popřípadě i fotky, pokud někdo bude mít. Máme koně pastevne a vznikl nám problém. Koně si z přístřešku udělali wc a to doslova...poslední cca měsíc chodí na malou i na velkou pouze a jen do přístřešku...výběh prázdný..jdou přes celý výběh do přístřešku. Na jednu stranu super, nemusí se obíhat celý prostor, ale začínáme mít velký problém s kopyty. Oni to nejen používají jako wc, ale chodí tam odpočívat a spát. I když přístřešek denně uklidním, moč se prostě už nevsakuje a koním se velmi zhoršují kopyta a samozřejmě se tam objevila tuna hmyzu, před kterým se tam vždy v létě schovavali...nyní máme dovezené zatravňovací tvárnice, ale stále nevíme čím vyplnit ? Malý kamínek, který by se vešel do děr, se samozřejmě vejdou i do kopyt..písek také jen tak nevyschne..tak co použít, aby o odvodnovalo a zároveň toho neměly plná kopyta a šlo dobře přístřešek uklízet ?

MisaMa.

13.6.2016 14:54
MisaMa.

XXX.XXX.224.235

Napadá mě jedna věc z praxe, která se mi stala - ale nedokážu říci zda to tak bude fungovat i jinde.. jen nápad ;).. Máme přístřešek udělaný s pevnou podlahou z dřevěných pražců, takže ani v deštivém počasí a v zimě koníci mají místo, kde není bahno a nemusí tak stát v bahně. Občas tam udělají nějaký koblížek, ale ne že by chodili vyloženě tam, prostě když tam jsou a chce se jim, tak si dojdou ;).. Udělali jsme podlahu v opravdu velmi mírném sklonu, takže když se tam náhodou vyčurají, odteče to. Takže buď nějaké takové řešení, a nebo mám zkušenost, že moji koníci rádi chodí na slámu. V zimě jim přístřešek stelu, ale se záchodem to zůstává jak jsou zvyklí, dojdou si prostě tam kde zrovna jsou. Na podzim jsem se ale chtěla zbavit zabláceného okolí přístřešku a tak jsem se rozhodla nastlat slámou i tam, což byla chyba.. Slámu z bahna už nedostanete a ještě teď tam jsou po ní zbytky :-D Navíc, koníci si právě toto místo oblíbili jako wc a dokud to tam asi cítili, tak tam také chodili močit. Můj nápad, zkuste někde mimo přístřešek nastlat trochu slámy - asi to není řešení napořád, ale pořád lepší než aby si ničili a znehodnocovali přístřešek ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík