Dobry den obracim se na vas s otazkou je tato nemoc genetivky prenosna? Dnes jsem se dozvedela ze maminka meho byvaleho poncla tuto nemoc ma. Ponika jsem prodala jako rekreacniho kone.
tak bych nerada aby se mi za nejakou dobu lide ozvali ze ma konik cushingův syndrom
Do prosince 2015 nemel zadne priznaky. Od te doby je u novych majitelu.
My máme "cushinga"´u nejstarší kobyly /ČT 26let/ První příznaky měla už v 8 mi letech, kdy jsme jí kupovali - na zimu se hrozně nasrstila a na jaře jsme se srsti velmi špatně zbavovali. Měla dvě hříbata /teď je kobylám 10 a 13 let/ a ty ho nemají...tedy zatím. Rozbory krve jsme dělali na jaře a vše má v normě.
Vytahuji staré vlákno, nač zakládat nové, když Cushing je stále aktuální nemoc. Kolegyně má poníka, není na tom dobře a kovář doporučil podávat něco na Cushingův syndrom, např. toto "Podpora pro koně s Cushingovým syndromem NAF Cushinaze 1000 g"
https://www.obluk.cz/zbozi.php?zbkod=5310 . V tom přípravku je hromada zajímavých věciček, ale vzhledem k ceně, by bylo fajn, kdyby přípravek alespoň trochu pomáhal. Váš názor?
Zdravím Sisi, podle složení je to opravdu super doplněk a většinu těch komponentů jsem kupovala /každý zvlášť/ našim 2 koníkům s Cushingem...
Možná bude mít paní lepší si to nakoupit a namíchat pro ponďu sama.
Když pohledá na internetu a najde výhodné ceny..., mě google vyhodil první obchod, ve kterém bylo až na sušenou mrkev a fruktooligosacharidy vše a za 1700,- bych toho měla 5700gr. a né 1 kg, s tím, že všechno bych koupila po 250gr,-, jen kvasnice, MSM, ostropestřec po 1kg.
Určitě by se to dalo najít i levněji:)
Oťásek
napsal(a):
Zdravím Sisi, podle složení je to opravdu super doplněk a většinu těch komponentů jsem kupovala /každý zvlášť/ našim 2 koníkům s Cushingem...
Možná bude mít paní lepší si to nakoupit a namíchat pro ponďu sama.
Když pohledá na internetu a najde výhodné ceny..., mě google vyhodil první obchod, ve kterém bylo až na sušenou mrkev a fruktooligosacharidy vše a za 1700,- bych toho měla 5700gr. a né 1 kg, s tím, že všechno bych koupila po 250gr,-, jen kvasnice, MSM, ostropestřec po 1kg.
Určitě by se to dalo najít i levněji:)
Nejspíš by to šlo, ale paní není zběhlá. Takže pro ni bude lépe hotový výrobek.
Děkuji za informaci. Pěkný den.