Neostomosan používáme na všechny naše koně již léta / měl by odpuzovat hmyz po dobu cca 10ti dní /takže účinně cca 2-4 dny:)/ Vždy po umytí koně vodou /hadicí/ naředíme do kýble a pak otřeme koně houbou. Ale bacha, chce to rukavice bo je to docela utrejch. Dál je dobrý proti klíšťatům, a na různé další parazity... my tím myjeme i psy / proti blechám a klíšťatům/. Za mě nejlepší repelent /dobrý účinek, hodně se to ředí, dlouho vydrží/.
Nesežere, ale za mě bez rukavic nee. Smrdí to jako benzín, ředidlo či něco podobného... Ze začátku jsem taky rukavice nepoužívala, ale jelikož jsem kuřák a po aplikaci jsme si blbky dali se stájovou kolegyní na sluníčku cigárko... a pak strávili celou noc u mísy, tak nedoporučuji. Pro tyto potřeby máme krabici jednorázových rukavic, které se hodí i na případné ošetřování betadinou, genciánkou a podobnými barvícími serepetičkami...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, vzhledem k tomu, co je to za srágoru, bych teda na běžné použití nebrala.
Ale každý to má nastavené jinak.
Každopádně není to jen o koních, ale i ohleduplnosti k okolní přírodě - a k té je to tedy, velmi jemně řečeno, velmi nešetrné :( viz příbalový leták...
Luciša - pokud máte koně senzitivního, tak bych to na něj nepatlala vůbec.
Myslím, že z žádného příspěvku neplyne, že by se měl užívat denně. Stačí si přečíst příbalový leták. Mě ho doporučili veterináři, sami ho používají na své koně. Nicméně mi ho již řadu let používáme na všechny koně / z 20ti jsou tři co měli/mají letní vyrážku/, nikdy se u nich žádná reakce po aplikaci neobjevila, ale jak jsem už psala, na citlivá místa ho nedáváme. Ono pokud si myslíte, že v ostatních repelentech žádný sajrajt není... tak to hlavně neříkejte nahlas ve stáji nebo Vás ty potvory muší sežerou... a ty čistě na přírodní bázi se mi tedy moc neosvědčili... Nevím jak moc je ekologické postříkat mouchu Biolitem, ale celé odpoledne jí z domu vyhánět hřebíčkem namočeným v alpě nebudu. O Neostomosanu si myslím, že má dobrou výdrž / oproti mnou vyzkoušeným repelentům, takže někdo patlá na koně o chlup menší sajrajt denně a já třeba jednou týdně N.