Neostomosan a letní vyrážka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2016 09:28
luciša

XXX.XXX.150.71

Ahoj, mam celkem jednoduchý dotaz. Jaký význam ma pro muchaře použití Neostomosanu. Jakou reakci muzu pravděpodobně očekávat a v jakém případě je vhodné ho aplikovat. Dekuju Lucka.

16.6.2016 12:55
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Jednoduchá odpoveď Neostomosan má repelentný účinok = nepôjde tak na neho hmyz. My sme ho dosť používali, avšak posledné roky sú u nás na neho hovadá už úplne odolné :(.

20.6.2016 13:00
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Neostomosan používáme na všechny naše koně již léta / měl by odpuzovat hmyz po dobu cca 10ti dní /takže účinně cca 2-4 dny:)/ Vždy po umytí koně vodou /hadicí/ naředíme do kýble a pak otřeme koně houbou. Ale bacha, chce to rukavice bo je to docela utrejch. Dál je dobrý proti klíšťatům, a na různé další parazity... my tím myjeme i psy / proti blechám a klíšťatům/. Za mě nejlepší repelent /dobrý účinek, hodně se to ředí, dlouho vydrží/.

20.6.2016 18:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ale pokud je koník vydrbaný, podívejte se, jestli nemá otevřené rány.
Na ty bych Neo velmi nedoporučovala.

21.6.2016 09:03
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Do ran samozřejmě nemazat / ale smrdí to tak, že by to snad nikoho ani nenapadlo:)/ Stejně tak nedoporučuji natírat na ta úplně citlivá místa /okolo očí, nozder, na vemínko a pytlík.../.

21.6.2016 13:49
vattunka

XXX.XXX.129.153

My tím mejeme teda i vemínko a pytlíkysmajlík, prostě všude, krom očí, ale i hlavu kde se dá houbičkou, když to šplíchám občas to šplíchnu i na sebe, nebo jim to pak roztírám normálně rukama už asi 10let a pořád žiju, takže no stres, člověka to nesežere...smajlík

21.6.2016 14:42
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Nesežere, ale za mě bez rukavic nee. Smrdí to jako benzín, ředidlo či něco podobného... Ze začátku jsem taky rukavice nepoužívala, ale jelikož jsem kuřák a po aplikaci jsme si blbky dali se stájovou kolegyní na sluníčku cigárko... a pak strávili celou noc u mísy, tak nedoporučuji. Pro tyto potřeby máme krabici jednorázových rukavic, které se hodí i na případné ošetřování betadinou, genciánkou a podobnými barvícími serepetičkami...

22.6.2016 06:48
luciša

XXX.XXX.150.71

Díky, měla jsem strach, že to bude vysušovat a draždit pokožku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2016 08:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, vzhledem k tomu, co je to za srágoru, bych teda na běžné použití nebrala.
Ale každý to má nastavené jinak.
Každopádně není to jen o koních, ale i ohleduplnosti k okolní přírodě - a k té je to tedy, velmi jemně řečeno, velmi nešetrné :( viz příbalový leták...
Luciša - pokud máte koně senzitivního, tak bych to na něj nepatlala vůbec.

22.6.2016 11:02
majkulka

XXX.XXX.237.148

Naprosto souhlasím s hhippie. Neostomosan není v žádném případě určený k častému používání, natož denodennímu Není hlavně primárně určený jako repelent. Ale jak už tady zaznělo - každý to máme nastavené jinak.

22.6.2016 12:25
vattunka

XXX.XXX.129.153

Já neříkám, že to matlám denně, na to nemám ani časovou kapacitu, ale když jdu třeba jezdit, protože u nás zrovna na hovada asi už nic jinýho nefunguje, třeba letos jsem to ještě nepoužila, ale pokud máme třeba tábor, tak aby všichni ve zdraví přežili...

22.6.2016 12:55
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Myslím, že z žádného příspěvku neplyne, že by se měl užívat denně. Stačí si přečíst příbalový leták. Mě ho doporučili veterináři, sami ho používají na své koně. Nicméně mi ho již řadu let používáme na všechny koně / z 20ti jsou tři co měli/mají letní vyrážku/, nikdy se u nich žádná reakce po aplikaci neobjevila, ale jak jsem už psala, na citlivá místa ho nedáváme. Ono pokud si myslíte, že v ostatních repelentech žádný sajrajt není... tak to hlavně neříkejte nahlas ve stáji nebo Vás ty potvory muší sežerou... a ty čistě na přírodní bázi se mi tedy moc neosvědčili... Nevím jak moc je ekologické postříkat mouchu Biolitem, ale celé odpoledne jí z domu vyhánět hřebíčkem namočeným v alpě nebudu. O Neostomosanu si myslím, že má dobrou výdrž / oproti mnou vyzkoušeným repelentům, takže někdo patlá na koně o chlup menší sajrajt denně a já třeba jednou týdně N.

Přidejte reakci

Přidat smajlík