Jízdárna Radonice - vaše zkušenost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2016 11:18

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost ohledně výuky jízdy na jízdárně Radonice. Jsem pokročilejší začátečník a hledám stáj, kde by mě naučili slušně jezdit pokud možno bez velkého stresu. Teď jsem se byla podívat v Radonicích - internetové stránky mají pěkné, ale realita vypadala trošku jinak. Podle všeho mají provozní koně jen malinkou zablácenou ohrádku, která funguje jako výběh. Už to mě zarazilo. Jezdil jste tam někdo? Jak se vám to líbilo? Moc děkuji.

18.7.2016 11:03
fríský

XXX.XXX.64.144

Sice tu stáj znám, ale nikdy jsem tam nejezdila. Spíše mohu doporučit jinou, ale ta se nachází na Praze 6. Odkaz http://www.jezdecky-klub.cz/. Koníci tam mají velký výběh. Ceny budou asi srovnatelné jako v Radonicích, možná trochu levnější a velmi příjemný trenér na ježdění i ten areál znám osobně a je velmi pěkný, takže velmi doporučuji.

18.7.2016 11:47

Díky za doporučení, ano, tento jezdecký klub jsem viděla doporučovaný už několikrát, ale pro mě už je to moc daleko :( 60 km. Do Radonic to mám 30, rovnou z práce ještě méně. Je to šílené, ale ta Praha a okolí jsou hrozně velké.

18.7.2016 16:54
kapička

XXX.XXX.77.39

Jaké má JK Horsemane ceny? Přemýšlím o změně stáje, sice jednu vybranou mám, ale 60 km od domu... Na P-6 to mám sice přes celou Prahu, takže časově stejně, ale o polovinu míň km. Radonice jsem měla ve výběru taky, ale moc se mi nelíbí výcviková videa na YouTube a jestli koníci nemají pořádné výběhy...

18.7.2016 22:13

Mohla bys prosím napsat, jak se jmenuje ta další stáj, kterou máš vybranou?

Co se týče Radonic, tak webovky na mě působily moc hezky, ale funguje to tam tak, že to mají rozdělené na jízdárnu pro začátečníky a jezdecký park pro pokročilé jezdce. Většina toho, co je nafocená na stránkách, je právě z toho parku, který vypadá perfektně a kdo ví, třeba tam nějaké a asi i velké výběhy jsou. Realita začátečníka je ale taková, že je poslán na jízdárnu, kde podle všeho stojí provozáci 20 hodin denně v tmavém boxe a když mají štěstí, tak je někdo pustí po jednom na 2 h na zablácený dvorek...

Moje úvaha tady z toho byla taková, že když už toho koně trápím svým neumětelstvím, byla bych aspoň ráda, kdyby se někde mohl v klidu napást a projít ve společnosti dalších koní a to aspoň půl dne. Myslím, že to by měl být v dnešní době základ dobré stáje...

18.7.2016 22:51
kapička

XXX.XXX.5.211

Ježdění pro všechny u Blanického mlýna. Byla jsem tam párkrát na vyjížďce a jednou na jízdárně a tu hodinu si budu dlouho pamatovat. A nejenom proto, že jsem zjistila, jak jsem neschopná Poprvé jsem zažila, že se dbalo na vyjíždění rohů, hodina se odvíjela podle toho, co zvládám, když mi něco nešlo, tak jsme se na tom zastavily a pracovaly na zlepšení a až pak se posunuly dál.
Já jsem taky zvyklá že kůň je mimo dobu, kdy pracuje pod sedlem, přes den ve výběhu. Přijde mi, že školní kůň nemůže být ani psychicky OK, když je buď zavřený nebo se na něm střídají různí (ne)jezdci.

18.7.2016 22:57

Děkuji za tip, mám zrovna tuto stáj v hledáčku, v brzké době se tam pojedu podívat.

Nanny

19.7.2016 07:55
Nanny

XXX.XXX.199.180

Ano, v Radonicích na jezdeckém parku mají koně krásné výběhu, na statku bohužel ne, ale aspoň se snažej koně měnit, takže vždycky někteří ze statku jdou do parku na "prázdniny", aby si odpočinuli. Ale i tak to asi není ideální.
Já tam měla 10 hodin, výuka taková průměrná, neměla jsem individuální hodiny, takže jsme byli vždycky tři na jízdárně a ne vždycky byla úroveň jezdců stejná, to potom člověka taky trochu brzdí. Ale nejvíc mi vadilo, že koně přiděluje majitelka stáje, která ty jezdce nikdy nevidí jezdit, a já měla šestkrát za sebou toho nejtlačivějšího a nejtvrdohlavějšího, se kterým jsem si vůbec nerozuměla. Uznávám, že by jezdec měl zvládnout každýho koně, ale takhle po sobě to pro mě bylo dost demotivující, vůbec jsem se na lekce netěšila a odnesla jsem si z toho akorát poznatek, že nejsem schopná ani pořádně nacválat. Čekala bych, že koně bude jezdci vybírat cvičitel, který ho zná a ví, jak jezdí.

19.7.2016 21:47

Díky za další reakci. Objednala jsem se na ukázkovou individuálku, tak uvidíme. Jinak dál pokračuji v hledání :).

5.12.2016 14:13

Tak abych se vrátila k tématu, které jsem sama založila - v Radonicích jsem od léta odjezdila cca 15 hodin a v podstatě hlavním důvodem, proč jsem se sem vracela je to, že jsem zatím nic lepšího nenašla. Podmínky jsou zde dobré pro jezdce - zázemí k převlečení, toaleta i se sprchou, kůň na vás čeká v boxu. Pro koně už to tak bohužel není - v boxu stojí 23 hodin denně, případně hodinku čučí venku na dvorku v ohrádce, kam chodí po jednom. Většina koní jsou staří tlačiví koně s různými zdravotními problémy a zlozvyky (v boxu se šklebí snad všichni, někteří i kousnou... a upřímně řečeno se jim vzhledem k těm podmínkám nedivím).
Předností Radonic jsou cvičitelky - všechny přátelské, chápavé, trpělivé. Školní koně zde ale mají docela těžký úděl.

Krchov

5.12.2016 14:36
Krchov

XXX.XXX.2.216

Dokub budou do techto staji lide chodit a platit jim budou je tim pidporovat

Nepodporujte je a budou muset zavrit.

5.12.2016 15:12

Ano, to se hezky říká, ale tak mi doporučte stáj, kde se můžu zlepšit v ježdění v placených hodinách a kde budou ideální podmínky pro všechny. Psala jsem inzeráty, projíždím diskuze a skupiny na FB, objíždím různé stáje - a opravdu to není žádná sranda něco vhodného najít. Na ceně hodiny absolutně nezáleží, musí to být jen v dostupnosti maximálně do 40 km ode mě (Říčany) (abych nenajezdila sem a tam více než 80 km).

Ono to hledání dobré stáje je spíš taková absurdní komedie: v mnoha mě odmítli, v jedné okradli, v dalších nefunguje komunikace (rušení lekce hodinu předem je běžné), některé jsou vedeny amatérsky a neoodpovědně (dítě jako doprovod na vyjížďku) a v mnoha dalších se nedostatečně dobře starají o koně (přerostlá kopyta, pohublí koně, kašlající koně, odření koně... ).

5.12.2016 16:19
kapička

XXX.XXX.77.39

Jak to čtu, tak jsem ráda, že jsem Radonice vyřadila. Já radši oželím super podmínky pro sebe a budu jezdit na hodinu rovnou převlečená do jezdeckého...
Mohla bych poprosit o info, do kterých stáji radši nalézt?

Přidejte reakci

Přidat smajlík