Messina
XXX.XXX.49.205
Ahoj, našla jsem doma staré sedlo, na vojenské lehké, tak 3 kg, je hodně kontaktní. Nevíte někdo jakou má hodnotu a co to je za sedlo? Díky moc!
lina225
XXX.XXX.131.91
Tipuju tak do tisícovky. Rozumný člověk si ho může vzít jako dekoraci nebo max. na obsedání. Já bych to na koně nedala.
Messina
XXX.XXX.49.205
Rozhodně nekoresponduji s názorem "Tohle bych na koně nedala'. Již mi psala paní, že v případě docpání a korektury sedlářem bude sedlo nedocenitelné, hlavně kvalitně. Je to rozhodně lepší než kdejaká indie. Každopádně děkuji za názor ale hledám někoho, kdo se v těchto sedlech vyzná.
Messina - zkuste tuto paní http://www.lord-martosa.estranky.cz/ - sedlo je to opravdu kvalitní - jsou tu tací co je pro ně stará věc prostě šunt - osobně mě se moc líbí. Jedná se o sedlo pravděpodobně I. válka (rakouské) nebo těsně poválečné - ovšem pro důstojníky, obyč voják v tomto nejezdil :) na podobném je vyfocen nesčetněkráte také prezident Masaryk :), který jezdil jak v klasickém boku tak i na podobném sedle...
Osobně mám odzkoušeno, že padne li je k nezaplacení, velmi kontaktní, pro současného jezdce se může zdát placaté - doporučuji ovšem kvalitní rajtky - jinak klouže (tepláky nééé ) a dobře promazat - ideálně - lederbalsam na kůži - ne žádnou chemii... a měla by pod to patřit tenká deka.