Keď v týchto teplách celý deň nepije určite to nie je normálne a pokiaľ po návrate do stajne vypije 5 kýblov vody tak žízeň určite mal.
Skúste sa zamyslieť nad tým čo je inak, je na novom mieste, alebo to začal robiť len teraz a predtým pil? Máte ho celý deň na očiach a ste si istý že naozaj na 100% nepil? V stajni máte rovnakú vodu (voda zo studne mu napríklad môže smrdieť)? Pokiaľ na nič neprídete a trvá to už dlhšie určite by som sa snažila mu ponúknuť vodu z kýbla aj cez deň. Niečo mu ale vadiť musí..
katkaa1
napsal(a):
Keď v týchto teplách celý deň nepije určite to nie je normálne a pokiaľ po návrate do stajne vypije 5 kýblov vody tak žízeň určite mal.
Skúste sa zamyslieť nad tým čo je inak, je na novom mieste, alebo to začal robiť len teraz a predtým pil? Máte ho celý deň na očiach a ste si istý že naozaj na 100% nepil? V stajni máte rovnakú vodu (voda zo studne mu napríklad môže smrdieť)? Pokiaľ na nič neprídete a trvá to už dlhšie určite by som sa snažila mu ponúknuť vodu z kýbla aj cez deň. Niečo mu ale vadiť musí..
No prraaave... koně mám celý den na očích a moc dobře ho znám a vím že je to pijan,...navíc vodu má že stejného zdroje jal ve stáji tal venku...asi mu zítra D víc nádob do výběhu a budu pozorovat jestli z nějaké pije... je to divné ještě k tomu když ostatní z toho pijí... :/ nicméně jal píšete v takovém horku to rozhodně není normální...
Moji koně ale taky celý den nepijou-jsou pastevně ustájení tak si myslím, že žijou jen z rosy. Denně mi při dvou koních ubude jen pár litrů.
První rok jsem z toho byla nešťastná a šmírovala je jestli oba čůrají, atd. ale už jsem si zvykla. Přes den prostě stojí a trpí a čekají na večer až půjde hmyz spát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tak to jsem ráda. Minulý rok jsem měla daleko větší úbytek vody (ikdyž to se dá pochopit, vzhledem k těm neúnosným vedrům...). Každopádně mě letos znervozňuje, že koně opravdu téměř nepijí... již jsme jim začali vozit čerstvou vodu z kanystrů, protože jsme mysleli, že voda z nádrže (kubíkovky, kterou jsme doteď běžně na zásobu pitné vody používali..) je špatná. Ale oni nepijí ani tu čerstvou. Takže jsou asi ok. Jen po práci si dají, jinak víceméně nic.. ale je fakt, že teď skoro každý den přes noc přeprší, tak mají asi z trávy.. zkoušla jsem ten tip zde z iFauny z nabráním kožní řasy, ale ta se natahuje okamžitě po puštění, tedy na dehydrataci netrpí. Když jsme včera plavili, taky hned nepili.. tak snad vše ok :).