Širokonášlapné třmeny Cleverhorse

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2016 09:55
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Máte někdo zkušenost s těmito třmeny: http://www.cleverhorse.cz/Trmeny-Aluminiove-sirokonaslapne-zelene-d18.htm?tab=description Uvažuji o pořízení širokonášlapných třmenů, protože mě po vyjížďce vždy hrozně bolí chodidla zespod. Nevadí, že nemají na nášlapné ploše gumu, která by to tlumila?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2016 10:44

Ťažko povedať, možno by viac pomohlo strmene predĺžiť.
Mám ale od cleverhorse iné strmene a sú veľmi nekvalitné(čo som bohužiaľ zistila až po kúpe, že s nimi ľudia majú podobné problémy, guma sa hneď odlepila...), takźe voči tejto značke nemám dôveru.

2.8.2016 10:52
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Díky za reakci, já právě taky nevím, co si o nich mám myslet. Parametrově se mi líbí moc, podobné jsem jinde nenašla, jen endurační, ty už mi zase přijdou široké až moc. Akorát ty barvy jsou dost děsivésmajlík Třmeny už víc prodloužit nejde, mám sedlo v drezurním typu a tudíž třmeny hodně dlouhé.

2.8.2016 10:57
Arkarian

XXX.XXX.52.212

Měla jsem podobný problém, po delší vyjížďce mě bolela chodidla. Vyřešila jsem to plastovými širokonášlapnými třmeny z druhé ruky a je po problému smajlík http://epeus.cz/home/738-trmeny-plastove12cm-4043969102015.html
Prodloužení třmenů funguje spíš u bolesti kolen, na chodidla u mě nemělo vliv.

2.8.2016 11:05
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Díky za tip, můžu se zeptat, jak je široká ta nášlapná plocha? A jak jste spokojená s tím plastem? Já stará konzerva se na něj dívám trochu nedůvěřivě - nejsou moc lehké? Ale díky za ujištění, že širokonášlapné třmeny by můj problém mohly vyřešitsmajlík

2.8.2016 11:12
Arkarian

XXX.XXX.52.212

Nášlapnou plochu mohu změřit, až budu ve stáji. S plastem jsem spokojená moc, jsou lehčí než kovové, takže když venku slezu z koně, nemusím vytahovat třmeny, aby ho nebouchaly do boků. Při ježdění mě rozdíl mezi plastem a kovem nějak netrápí, jezdí se mi v nich dobře. Jak moc je ten materiál trvanlivý, to ještě ukáže čas, mám je zatím jen pár měsíců... Plasťáků za tři stovky bych se taky bála, ale těmhle zatím docela věřím (snad jsem to teď nezakřikla).

2.8.2016 12:28

Ja mám na drezúrnom sedle strmene od zaldi, sú to práve tie vytrvalostné, ale sú neskutočne mäkkučké, robievam v nich bežne aj jazdiarenskú prácu, nie je to problém. Cenovo sú ale nekde úplne inde, ako čo ste poslali. Ale neľutujem, fakt. kamarátka mávala tiež pri dlhých tréningoch problém s boľavými chodidlami a pochvaľuje si.

http://www.mikyfarm.cz/www-mikyfarm-cz/eshop/2-1-Bezpecnost-jezdce/0/5/845-Jezdecke-trmeny-ZALDI.

2.8.2016 14:12
lenacia

XXX.XXX.139.42

Taktéž jezdím na širokonášlapných třmenech z plastu, a zatím sem z nich spadla jednou, ale zrovna v takové situaci, kdy se říká že se v nich noha zasekává, tedy když mi házela hrby. Já mám místo gumy dole kovové vložky.
Třmeny kdysi prodávala nějaká slečna na bazoši a já na ně nedám dopustit. Jsem navíc těžší váhy ale třmenu jsou v pořádku i při nasedání.

2.8.2016 14:27
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Tyto opravdu nedoporučuju, nejde vyměnit vložka a viděla jsem ty třmeny po nějaké době užvání - oprýskané, škaredé, opravdu nee. Záleží na tom, jak jste na tom finančně a kolik můžete do toho investovat.

Kovové vs plastové - to je jen o tom, co člověku vyhovuje a co je mu pohodlné. Já celý život jezdila s kovovými, pak jsem si koupila plastové - že to zkusím (jsou lehčí), měla jsem je asi půl roku a šly pryč, nezvykla jsem si na ně a vadilo mi, že prostě nedrží v klidu jako kov, takže za mě prostě kov.

2.8.2016 14:53
HanaNO

XXX.XXX.245.153

polárka.15 napsal(a):
Tyto opravdu nedoporučuju, nejde vyměnit vložka a viděla jsem ty třmeny po nějaké době užvání - oprýskané, škaredé, opravdu nee. Záleží na tom, jak jste na tom finančně a kolik můžete do toho investovat.

Kovové vs plastové - to je jen o tom, co člověku vyhovuje a co je mu pohodlné. Já celý život jezdila s kovovými, pak jsem si koupila plastové - že to zkusím (jsou lehčí), měla jsem je asi půl roku a šly pryč, nezvykla jsem si na ně a vadilo mi, že prostě nedrží v klidu jako kov, takže za mě prostě kov.

Toho oprýskávání jsem se právě bálasmajlík Navíc bych radši s gumovou vložkou, kvůli tlumící funkci. Ty plastové vypadají dobře, ale obávám se přesně toho, co jste popsala vy, přijdou mi tak nějak nestabilnísmajlík Ještě jsem se dívala na tyto: https://www.farmaservis.cz/pro-chov-koni/pro-kone/doplnky-k-sedlu/trmeny/trmeny-endurance-hlinikove-cerne-12-cm.html, akorát nevím, jestli je napsuju na anglické třmenové řemeny.

2.8.2016 15:27
polárka.15

XXX.XXX.208.141

HanaNO napsal(a):
Toho oprýskávání jsem se právě bálasmajlík Navíc bych radši s gumovou vložkou, kvůli tlumící funkci. Ty plastové vypadají dobře, ale obávám se přesně toho, co jste popsala vy, přijdou mi tak nějak nestabilnísmajlík Ještě jsem se dívala na tyto: https://www.farmaservis.cz/pro-chov-koni/pro-kone/doplnky-k-sedlu/trmeny/trmeny-endurance-hlinikove-cerne-12-cm.html, akorát nevím, jestli je napsuju na anglické třmenové řemeny.

Napasovat je určitě napasujete, v tom bych problém neviděla.

2.8.2016 19:14

Nooo, bude nutné nejako zafixovať ten strmeň, aby nebehal po remeni sem a tam, keďže je to oveľa širšie, než samotný remeň. To tiež nie je úplne príjemné. Trebárs ale tie zaldi sú akurát na obyčajný strmeňový remeň.

2.8.2016 21:51
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nooo, bude nutné nejako zafixovať ten strmeň, aby nebehal po remeni sem a tam, keďže je to oveľa širšie, než samotný remeň. To tiež nie je úplne príjemné. Trebárs ale tie zaldi sú akurát na obyčajný strmeňový remeň.

Když člověk koupí "jednořemeny" je po problému

3.8.2016 08:04
HanaNO

XXX.XXX.245.153

polárka.15 napsal(a):

Tak to právě nechci, jelikož loni jsem si nechala naježit super nové třmenové řemeny od Kentaura, takže měnit je určitě nechcismajlík
Jinak ještě jsem teď našla tyto třmeny: http://www.hidalgo-shop.cz/potreby-pro-kone/trmeny/trmeny-anglie/431-trmeny-compositi-reflex-reflective.html - ty neznáte?

3.8.2016 11:22

polárka.15 napsal(a):

To mi ani nenapadlo, hoci ich sama mám

K tým compositi mám iba skumsenosť s obyčajnými plastovými, tie sa mne zdali veľmi tvrdé, ale v tom čase som ich používala na striedačku s bow balance, takže rozdiel 100 a 1.

3.8.2016 14:51
polárka.15

XXX.XXX.208.141

HanaNO napsal(a):
Tak to právě nechci, jelikož loni jsem si nechala naježit super nové třmenové řemeny od Kentaura, takže měnit je určitě nechcismajlík
Jinak ještě jsem teď našla tyto třmeny: http://www.hidalgo-shop.cz/potreby-pro-kone/trmeny/trmeny-anglie/431-trmeny-compositi-reflex-reflective.html - ty neznáte?

Bohuže neporadím, já se plastovým vyhýbám

4.8.2016 05:01
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Zmerila jsem vam sirku te naslapne plochy, ma 7cm.
Jinak ja moc nevim, co by na nich mohlo opryskavat, kdyz vypadaji, ze jsou z jednoho kusu plastu bez nejake povrchove vrstvy, ale treba budu taky za nejakou dobu prekvapena :) Zatim jsou pekne.
Nicmene prestoze vyhovuji me, nemusi vyhovovat kazdemu :).

arankkaa

4.8.2016 23:19
arankkaa

XXX.XXX.2.1

Ahoj já ty širokonášlapné z cleverhorse používám přes rok a mnohem lépe se mi jezdí díky té širší ploše a navíc jsou lehké. Lak se nějak neloupe když se ke třmenům chováte, mám tam jen pár oděrek, které nejdou vidět když jsem na koni. Takže za mě jo. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík