Hnusně hříva aneb jak na pěknou hřívu..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

afrofittka

17.8.2016 22:10
afrofittka

XXX.XXX.58.110

Vlastním dva koně, jednoho necelé dva týdny. Toho nového mám z pastvin a má oproti mému koníkovi, kterému se pravidelně starám o hřívu, škaredou hřívu. (Odčerven, očkován je, vyšetřen vetem a nikde by neměl být problém;) )
Premýšlím, že mu ji ostříhám a začnu používat nějaké přípravky, aby byla hezčí. Je plemene, které mívá i dlouhou hřívu, kdežto ta jeho není fakt hezká (až pojedu do stáje, vyfotím)

Používáte nějaké přípravky nebo doplňky do krmiva, které by napomohly k lepší hřívě?

18.8.2016 00:15
helas

XXX.XXX.12.12

Kůň stažený z pastvin bude mít jistě v hřívě hodně mazu, na tu se lepí prach.
Ono stačí to pořádně umejt - i víckrát, ještě je a bude teplo, tak proč ne. A denně česat - jen kartáčem, nebo takovým tím česačem na hřívu, ničím jiným.

Zkus to takhle a uvidíš, že za chvíli bude ta kříva pěkná. Přeju ti, abys s koníkem nemusela řešit nic závažnějšího; i když chápu, že člověk se rád kochá pohledem na upraveného koně.
Hřívu bych určitě nestříhala, ne teď, to bych koni neudělala. Ona má svou funkci. Chrání koně před hmyzem, a teď je na něj nejhorší čas.
Trocha pravidelné péče ten vzhled spraví taky.

Jako výborný doplněk do krmiva navrhuju lněné semínko; podzim se blíží a koně už začínají línat.

18.8.2016 12:16
pilgrisek

XXX.XXX.3.163

Určitě v prvé řadě bych pořádně vyšámponovala pokud mu zajistíte jinou ochranu proti hmyzákům tak asi nejlepší je ostříhat. Potom bych začala přidávat lněné semínko. Já dávám třeba na hřívu condicioner mane n tail. Pokud má hřívu řídkou tak určitě moc nepročesávat - tím spíš se jí více vytrhá.

Taky jsem musela ostříhat nedávno na ježka koník si to odrbal o stromy a sítová deka se na tom taky docela podepsalasmajlík zbylo mu z hřívy cca 1/3 tak šel dohola a já oplakávám moji několika letou prácismajlík

18.8.2016 20:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Umýt, nestříhat. Buďte ráda, že hřívu má, i když ne nejkrásnější.
Mám muchařku a ta nemá nikdy delší hřívu než 10 cm, co jí naroste v období, kdy není hmyz a nedrbe se. fotka
Jak psala helas, dát do pořádku, max zastřihnout, pokud budou přečnívat nějaké cancoury.

afrofittka

18.8.2016 21:19
afrofittka

XXX.XXX.58.110

Tak všem děkuji. Nakonec jsem tedy ustřihla jen 1-2cm, opravdu jen ty nehnusnější konce a pořádně jsem mu hřívu umyla a má ji lepší :) (pořád je dost dlouhá na ochranu proti hmyzu)

18.8.2016 21:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

afrofittka napsal(a):
Tak všem děkuji. Nakonec jsem tedy ustřihla jen 1-2cm, opravdu jen ty nehnusnější konce a pořádně jsem mu hřívu umyla a má ji lepší :) (pořád je dost dlouhá na ochranu proti hmyzu)

Velmi dobře
Po kvalitním krmení bude i hříva hezčí. Lněné semínko to jistí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík