Katrmal

XXX.XXX.168.58
Ahoj majitele bezkoster... jak vyhovuji tato sedla vasim konim, meli jste nekdy na navsteve hipoterapeuta, aby konikovi zkontroval zada? Kdo má dobře zkušenosti a kdo špatně?
Uvažuji o koupi bezkostry, ale nevím jestli je to to právě pro kone...
lina225

XXX.XXX.172.226
Podle mě jsou tato sedla vhodná pouze pro koně se skutečně dobrým osvalením a i tak jen tehdy, pokud z nějakého důvodu nemůžu napasovat normální sedlo. Dochazím do stáje, kde na tomto výmyslu jezdí téměř všichni (asi móda) a u některých koní mi z toho doslova vstávají vlasy na hlavě hrůzou.
Proč o koupi uvažujete?
Http://www.dsp-pferde.eu/?p=577
http://www.dsp-pferde.eu/?p=1033
Přečtěte si tyhle články, bezkostrové sedlo je zmíněno v prvním díle v sekci o výplni.
Sama jsem kdysi pomýšlela na bezkostráče, pak jsem i měla tu čest v něm sedět a nejraději bych ho někomu otřískala o hlavu.
Prostě až si přečtete články, tak snad uvidíte v čem je zakopaný pes, pokud totiž máte kostrové sedlo napasované přímo na Vašeho koně, tak ho z něj záda bolet nebudou a Vy si posedíte jako v bavlnce (o bezkostře to říct nemůžu)
e

XXX.XXX.213.70
Zkušenost mám dobrou, měla jsem ho dlouhodobě zapůjčené na kobylu, jezdila jsem v něm asi 2-3 roky. Kobyla bez problému se zády, pod sedlem uvolněná, spokojená, pravidelně kontrolována chiropraktikem. Odjely jsme v něm i 70 km trek.
Katrmal

XXX.XXX.168.58
Četla jsem o barefoot, ale nikde nepsali zkušenosti s dlouhodobým jezdenim jak působí na záda...