El. ohradník - kde je chyba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2016 13:12

Hezký den,
elektrický ohradník mi bliká zeleným světýlkem, ale bohužel nekope. Zkusila jsem odpojit půl ohrady, zda nedochází někde ke skratu, ale pořád nevydává ten lupací zvuk a nepouští rány. Momentálně mu před 2 měsíci vypršela záruční doba :-/

Uzemění a vše je ok, jedná se o ohradník kombinovaný a používaný na baterku :-/

Stalo se někomu něco podobného?
V čem byla chyba? :-/.

30.8.2016 14:19
spajzka

XXX.XXX.20.43

A baterie je plná? U krav jí jezdíme každý týden měnit a nabíjíme.

30.8.2016 14:27

Jste si jisti, ze je uzemneni ok? To, ze nejaky cas funguje, se muze zmnenit..pokud mate reseno napr.kovovymi tycemi v zemi, tak ty casem zkoroduji a temer prestanou byt vodivymi... Kvalitu zemeni vyzkousite jednoduse tam, ze svyma rukama propojite tyce a pokud je dobre uzemeno, nemela byste nic citit

30.8.2016 20:19
anobbona

XXX.XXX.84.98

Zjisti hned u zdroje jestli kope, buď použij zkoušecku nebo dotek rukou. Pak připoj ohradu a jdi po dratech, důležité je uzemnení
Ale take může být vadný zdroj, už jsem to také řešila -mě ale blikat červeně.

31.8.2016 11:21
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já jsem si letos spletla dráty u uzemnění a ten co jde k drátům do ohrady...měla jsem pocit, že to mělo být tak jak jsem to udělala, ale bylo to přesně naopak...Světlo mi svítilo zeleně, ale nekopalo to. Možná může být problém i v tomto.

31.8.2016 12:18
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jaký máte ohradník? Dráty, lanka nebo pásky? Z čeho usuzujete, že nekope? Zkoušela jste to? My máme ohradník z pásek a žádný "lupavý zvuk" jsem tedy neslyšela a přitom funguje... (lupání jsem slyšela jednou, když jsme projížděli na kole přes pastvinu a potřebovali projít bránou a položili drát na zem a byla tam malá louže
Někdy loni jsem si taky myslela, že to určitě nefunguje, ticho, na dotek rukou vůbec nic... Prý "Fakt to chceš zkoušet? Tak se zuj..." Já blbá poslechla a vyzula jednu tenisku No ty kráááso! Už nikdy víc

Kondorus

31.8.2016 17:17
Kondorus

XXX.XXX.2.216

Máme Rektora taky nevydava zvuk ale funguje.

31.8.2016 20:00
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Odpoj zdroj uplně skoušečku mezi oba póly ( nemáš li zkoušečku mezi prsty bude to rána) pokud kopne je zdroj dobrej a díru máš v ohradě pokud ne je po něm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík