Shromáždění westernového koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2016 18:49
galinka

XXX.XXX.20.70

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti se shromažďováním hlavně ve cvalu, aby jste docílili tzv. pleasurového cvalu. smajlík jaké cviky dělat, jak postupovat, čemu se vyvarovat atd.. Předem děkuji za vaše názory. smajlík

30.8.2016 19:24
keira

XXX.XXX.106.7

Pleasurový cval je takové to kulhavé poposkakování? Vám se to fakt líbí?

30.8.2016 20:33
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Na to stačí koni zlomit všechny nohy

30.8.2016 20:35
mgtka

XXX.XXX.92.43

Pleasure a shromazdeni mi moc do kupy nejde, prijde mi ze jsou ti kone hrozne rozpadli a padaji po predku.
Nebojte se na internetu si pohledat i videa anglickych jezdcu to ze ma kun westernove sedlo neznamena, ze nutne musi byt prijezdovan jako westernaci.

30.8.2016 20:58
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Ono celkově tato disciplína nemá s ježděním nic společného zavedla se tak nějak pro ty co neumí jezdit aby se mohly převést jak jim to ladí o koně tam vlastně ani nejde proto je tam vše hrozně pomalu aby nám ty slešinky neschrastily

31.8.2016 10:52
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Říkají ti co o tomhle sportu nemají ani potuchy a sami jakožto jezdci ničeho pořádně nedosáhli, nebo se snad mýlím? Protože mě se stačí jen podívat z okna a vidím tu hrůzu, kterou tady předvádějí angličáci-hlavy převrácené, záda prohnuté div že netáhnou břicha po zemi, od tří let to denně skáče parkúry a chodí na 40km túry s tím že poncl má sotva 120v kohoutku a holka na něm pomalu přerůstá hranici 170cm.
Neházejte bláto na někoho jiného, když sami máte na prahu bordel! Samozřejmě, že profi americká liga je kulhavá, ale úplě stejně zkažená je drezúra. A v čem je problém? V rozhodčích, že něco takového vůbec pustí do kolbiště. Ono rámec koně a jeho pohyb je v pravidlech jasně popsaný a kdyby to bylo na mě tak všechny ty amíky diskvalifikuju, protože porušují snad všechno.
Na druhoustranu u nás je situace jiná, tady právě koně ženou jak v dostihu, protože je skoro nikdo zpomalit neumí a ti co umí, tak nekulhají.

Pro zadavatelku: http://www.art2ride.com/ projeďte si tuhle stránku, pokud váš kůň chodí tak jako Willovi koně (dolů, od zádi, aktivně, v taktu...), pak můžete přemýšlet nad zpomalováním, cviků je hodně- zmenšovat kruhy, kontra cval, laterální práce, couvání.
Můj tříletek se zpomalil právě díky metodě art2ride a to jenom proto, že se vybalancoval, nenásilně podsadil a nasvalil si ty správné svaly, žádné trhání za hubu a nakopávvání ostruhama se nekonalo.

31.8.2016 11:18
peggi16

XXX.XXX.41.2

Zadavatelka slušně napíše, poděkuje a očekává radu. Nechápu, proč je tady zvykem se do někoho hned pustit, že to nebo ono. Pokud nechcete poradit a chcete si jen rýpnout, nepište. Každému se líbí něco jiného.

31.8.2016 15:45
xoxo

XXX.XXX.50.26

Dobrý den,
naprosto souhlasím s blackmyday. K pleasurovému cvalu, nejdřív bych začala shromažďovat v klusu, když to zvládá, jde pěkně aktivně a od zádě, můžete přejít do cvalu. Ve cvalu bych používala k uvolňování vnitřní ohnutí, aby byl správně ohnutý a získal lepší rovnováhu pak když Vám bude chodit sebraně i v tom rychlejším cvalu můžete začít zpomalovat, jak už tady zaznělo, zmenšování kruhů a kontra cvaly. Na začátcích si ještě můžete trochu pomáhat takzvaným podebráním. Podeberete si ho otěží a naklepete nohami pod sebe. Je těžké to popsat :) Rozhodně koukněte na nějaká videa, popřípadě mohu doporučit letošní kurz s Johnem Tompsnem, s koněm už účast není možná, ale jako divák, proč ne?

A s dovolením, Tony-jcb a mgtka. Když o tom sportu nic nevíte, radši do toho nemluvte. Protože to co jste napsali je naprostá blbost a osobně bych Vás ráda viděla jezdit na závodních koních, jelikož by jste ho nebyli schopni ani rozejít. Takže pro příště, prosím, opravdu slušně prosím nezapojujte se do diskuzí o věcech, o kterých nemáte ani páru (obecně vidím, že to děláte rádi) ponižujete akorát sebe, protože u Vašich příspěvků jsem se upřímně zasmála.

31.8.2016 19:53
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Vlastní zkušenost ze závodů ve státech a pokud mam názor tak ho prezentuji jako svůj a není to bible svatá pokud jde o ježdění můžem to zkusit např. kdo rychleji udělá 100 hlavý stádo na 20ti ha no ale to už je práce a né courání se před porotou na kolbišti

31.8.2016 22:38
xoxo

XXX.XXX.50.26

tony-jcb napsal(a):
Vlastní zkušenost ze závodů ve státech a pokud mam názor tak ho prezentuji jako svůj a není to bible svatá pokud jde o ježdění můžem to zkusit např. kdo rychleji udělá 100 hlavý stádo na 20ti ha no ale to už je práce a né courání se před porotou na kolbišti

Bohužel, toto je ukázkově špatná odpověď, opravdu se zde budete vytahovat se stádem krav?
Evidentně jste moji logiku nepochopil, napsala jsem Vám dost jasně, že se o Váš profesionální názor nikdo neptal, zadavatelka se ptala na pleasurový cval, ne na názor "znalce", který ani nezná historii těchto disciplín (hlavně, že byl ve státech)
Až bude dotaz mířen na krávy, klidně napište návod na chytání 100 hlavého stáda na 20 ha, ok?

1.9.2016 05:38
mgtka

XXX.XXX.22.76

Xoxo klid-nebojte se jiného názoru.
Mimoto shromáždění je ve výcvikové škále až za kmihem a tito koně kmih postrádají a to nemůžete popřít ani jako fanda pleasure.

1.9.2016 10:18
alfi pav

XXX.XXX.30.254

xoxo napsal(a):
Dobrý den,
naprosto souhlasím s blackmyday. K pleasurovému cvalu, nejdřív bych začala shromažďovat v klusu, když to zvládá, jde pěkně aktivně a od zádě, můžete přejít do cvalu. Ve cvalu bych používala k uvolňování vnitřní ohnutí, aby byl správně ohnutý a získal lepší rovnováhu pak když Vám bude chodit sebraně i v tom rychlejším cvalu můžete začít zpomalovat, jak už tady zaznělo, zmenšování kruhů a kontra cvaly. Na začátcích si ještě můžete trochu pomáhat takzvaným podebráním. Podeberete si ho otěží a naklepete nohami pod sebe. Je těžké to popsat :) Rozhodně koukněte na nějaká videa, popřípadě mohu doporučit letošní kurz s Johnem Tompsnem, s koněm už účast není možná, ale jako divák, proč ne?

A s dovolením, Tony-jcb a mgtka. Když o tom sportu nic nevíte, radši do toho nemluvte. Protože to co jste napsali je naprostá blbost a osobně bych Vás ráda viděla jezdit na závodních koních, jelikož by jste ho nebyli schopni ani rozejít. Takže pro příště, prosím, opravdu slušně prosím nezapojujte se do diskuzí o věcech, o kterých nemáte ani páru (obecně vidím, že to děláte rádi) ponižujete akorát sebe, protože u Vašich příspěvků jsem se upřímně zasmála.

Nechtěla jsem reagovat no nedá mi to.

Blacmyday píše, že shromažďuje tříletka proboha! A vy s ní souhlasíte? To toho o růstu koní a reakci jejich těl na fyzickou zátěž a tréninku vůbec víte asi stejně tak málo, jako ona. U remonty v tomto věku nemáte co řešit shromažďování ergo zpomalování chodů a je jedno jestli se bavíme o westernu nebo anglii, koně jsou stejná proměnná.
Ve třech letech, pokud už se na nich jezdí, mají chodit v přirozené rovnováze, na lehkém přilnutí a mají si vytvářet odpovídající tělesný základ na náročnější práci, která přichází po čtvrtém roce. MINIMÁLNĚ rok trvá, než se kůň i ve vnitřku zpevní natolik, aby byl schopný ustát náročnější práci bez následků.
Řešit u tříleté remonty shromáždění a podsazení ergo zpomalení chodů je to stejné, jako kdybyste chtěli, aby děcko, co se sotva naučilo jezdit na kole, vyhrálo z fleku tour de france.

Já pleasure nemám ráda. Dělá se mi špatně, když vidím čtyřdobé cvaly (což je normálně vada chodu!), koně valící se po předku s rypákem v zemi, v klusu to za sebou tahá zadní, jak by je ani neměli a na zádech koní jezdi jezdci, kteří si jak kdyby ani neuvědomují, že jejich kůň dělá něco, co by dělat neměl, nebo ho dokonce do oněch chodových chyb doslova nutí. Ono právě ty nejjednodušší věci bývají na naučení ty nejtěžší a ve w. pleasure je to opravdu hodně vidět.

Fascinuje mě, jak na začátku všichni spěchají, aby už ten jejich kůň ukázal, jak je dobrý a potom brečí, že má ten či onen problém se zády, nohama, krkem nebo čímkoli jiným.

Nějak mi v tom přebývá lidské ego a chybí respekt a láska ke koni.

1.9.2016 10:28
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

No a proto mě alfi víc sedí přístup honáků a rančerů kteří učí své děti od mala jak se má při práci zacházet s koněm a výbavou aby po 12ti hodinách práce nebyl nikde problem protože ráno se jde znova . Přijel pětiletý klučina spálenou ruku od lasa a otázka otce byla co kůň ? neodřel jsi ho ? takže srovnání přístupu u obojího jak těch co koně používají v práci tak těch co jezdí závody je prostě šok na místě jsou to dva rozdílný světy který spolu nemají nic společného

1.9.2016 11:02
alfi pav

XXX.XXX.30.254

tony-jcb napsal(a):
No a proto mě alfi víc sedí přístup honáků a rančerů kteří učí své děti od mala jak se má při práci zacházet s koněm a výbavou aby po 12ti hodinách práce nebyl nikde problem protože ráno se jde znova . Přijel pětiletý klučina spálenou ruku od lasa a otázka otce byla co kůň ? neodřel jsi ho ? takže srovnání přístupu u obojího jak těch co koně používají v práci tak těch co jezdí závody je prostě šok na místě jsou to dva rozdílný světy který spolu nemají nic společného

Jj

Tak třeba tomuhle se fakt musím smát, než takhle jezdit na koni a ještě to prezentovat někde na veřejnosti, to budu radši chodit pěšky:

https://www.youtube.com/watch?v=_yP1egescmw.

1.9.2016 12:23
liva

XXX.XXX.32.237

alfi pav napsal(a):
Jj

Tak třeba tomuhle se fakt musím smát, než takhle jezdit na koni a ještě to prezentovat někde na veřejnosti, to budu radši chodit pěšky:

https://www.youtube.com/watch?v=_yP1egescmw.

Vypadá to strašně, ale bohužel mezinárodní rozhodčí takovéto chody požadují a kdo chce uspět v mezinárodní konkurenci, musí se podřídit.
Účast na takových závodech je velmi nákladná a navíc dle sportovních úspěchů se odvíjí cena koně při prodeji, cena u hřebce za připuštění...
Ti, co mají koně jako miláčka to neradi slyší, ale chov koní je podnikání jako každé jiné, takže si chovatelé moc nemohou dovolit, a ani nechcou, nechat koně doma žrát do 4 a více let.
Dnešní trend je začátkem roku, kdy jsou koni 3, obsednout, předvést ve sportu a nabídnout k prodeji. Pokud se neprodá, sportuje dál u chovatele a jeho cena buď roste nebo bohužel klesá v důsledku zdravotního problému... A to pomíjím, že hříbata w. plemen jsou předváděna "na ruce'" od 1 roku věku.
Je už jen na majiteli jakou zátěž mladému koni připraví.
PS: Takový exemplář máme doma. Ve 3 letech sportovní kariera /trail, plesure/, pak nabídnut k prodeji a prodán. :) Nijak mu to neublížilo, je ochotný pracovat a je naprosto zdráv.

1.9.2016 12:34
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Tak to pardon jestli to vyznělo, že shromažďuju mimino, protože fakt ne. Pouze jsem psala, že se prcek sám zpomalil, když teď chodí vyklenutý a s aktivní podsazenou zádí. Kroky se zpomalily a natáhly.
Promiňte, že chci koně jezdit dobře a ne převráceného s klusem jako zbíječka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2016 12:48

Poprosím zběhlejší ve westernovém stylu, aby mi vysvětlili, jak se učí kůň chodit s takto strnulým postavením krku. Vůbec si totiž nedokážu přestavit, co ho k tomu může donutit, nosit krk tak, že to musí nutně vyvolávat negativní ohlas zbytku těla...
O tom, že není poznat, jestli kůň jde v kroku nebo kluše jinak než z toho, že jezdec víc nadskakuje, ani nemluvím.

Liva: tomu rozumím - rychlokvašky jsou napříč ve všech sportovních koňských odvětvích, ale tohle je prostě "nastavení shora" a to je fakt mazec :( zvláštní, že se to takto drží, přestože se vědomosti o koních dávno posunuli úplně jinam a je známo, že takovýto pohyb tomu koni není vůbec přirozený a těžko mu bude prospívat...
Jak teď sháním koně a objíždím nabízející, natrefila jsem ve dvou případech na 4leté koně připravované militaristkami. Obě dámy shodně (tím neříkám, že je tak dělají všichni, ale je to podezřelá shoda) se ve 4 letech koně chlubili, že po cca půl roce chodí kůň ve všech chodech a má za sebou prezentaci na parkurech "na okoukání"... čekalo mě v obou případech velmi nemilé překvapení, kdy koně nebyly schopní jít na volné otěži (na přezce úplně nemyslitelně), protože otěž měli jako pátou nohu - bez ní nebyli schopni se vůbec pohybovat. Oba měli falešné velmi vysoké přilnutí s vyklenutím týlu do maximální výšky, o práci na uvolnění a v pravidelném rytmu vůbec nemohla být řeč :( sedat se mi na ně ani nechtělo, nemělo to smysl. Kupovat mladého koně, který už má takhle špatný základ, by bylo ještě na dlouho na přeučování a pak začít od začátku jako po obsednutí... achjo.

1.9.2016 13:18
mgtka

XXX.XXX.22.76

Hhippie: Sice nejsem zběhlá, ale ze svého pozorování usuzuji, že je to gumovým chambonem, který west. mladí koně téměř nesundají z hlavy anebo průvlečkama připnutýma k otěží, ale podstatně kratšíma než jsou otěže.

1.9.2016 13:18
liva

XXX.XXX.32.237

blackmyday napsal(a):
Tak to pardon jestli to vyznělo, že shromažďuju mimino, protože fakt ne. Pouze jsem psala, že se prcek sám zpomalil, když teď chodí vyklenutý a s aktivní podsazenou zádí. Kroky se zpomalily a natáhly.
Promiňte, že chci koně jezdit dobře a ne převráceného s klusem jako zbíječka.

To nebylo myšleno na vás.
Náš plasure paint zvládl shromáždění ve 3 letech a žádné násilí na něm nikdo nepáchal.
To byla taková všeobecná poznámka k diskusi.
Pro hhippie: Ty lidi chovatelství koní většinou živí, takže jim prostě nic jiného nezbývá...
On ten dobře prodaný jedinec zajistí žrádlo ostatním, neprodaným, chovným... :).

1.9.2016 15:56
xoxo

XXX.XXX.50.26

alfi pav napsal(a):
Nechtěla jsem reagovat no nedá mi to.

Blacmyday píše, že shromažďuje tříletka proboha! A vy s ní souhlasíte? To toho o růstu koní a reakci jejich těl na fyzickou zátěž a tréninku vůbec víte asi stejně tak málo, jako ona. U remonty v tomto věku nemáte co řešit shromažďování ergo zpomalování chodů a je jedno jestli se bavíme o westernu nebo anglii, koně jsou stejná proměnná.
Ve třech letech, pokud už se na nich jezdí, mají chodit v přirozené rovnováze, na lehkém přilnutí a mají si vytvářet odpovídající tělesný základ na náročnější práci, která přichází po čtvrtém roce. MINIMÁLNĚ rok trvá, než se kůň i ve vnitřku zpevní natolik, aby byl schopný ustát náročnější práci bez následků.
Řešit u tříleté remonty shromáždění a podsazení ergo zpomalení chodů je to stejné, jako kdybyste chtěli, aby děcko, co se sotva naučilo jezdit na kole, vyhrálo z fleku tour de france.

Já pleasure nemám ráda. Dělá se mi špatně, když vidím čtyřdobé cvaly (což je normálně vada chodu!), koně valící se po předku s rypákem v zemi, v klusu to za sebou tahá zadní, jak by je ani neměli a na zádech koní jezdi jezdci, kteří si jak kdyby ani neuvědomují, že jejich kůň dělá něco, co by dělat neměl, nebo ho dokonce do oněch chodových chyb doslova nutí. Ono právě ty nejjednodušší věci bývají na naučení ty nejtěžší a ve w. pleasure je to opravdu hodně vidět.

Fascinuje mě, jak na začátku všichni spěchají, aby už ten jejich kůň ukázal, jak je dobrý a potom brečí, že má ten či onen problém se zády, nohama, krkem nebo čímkoli jiným.

Nějak mi v tom přebývá lidské ego a chybí respekt a láska ke koni.

Božínku, myslela jsem si, že všichni v této konverzaci už ke sportu přičichli, ale evidentně ne. Jsou disciplíny dělané pro mladé koně, nejsou posuzováni stejně, nemusí chodit dokonale sebraně jako by měli koně 6+.
Ano, koně se obsedají dříve než by se mělo, ale uděláte s tím něco? Správně by se koně měli obsedat až po pátém roku života, některá plemena i déle. Kdy jste obsedala svého koně? Neočekávám, že jste na něj sedla až po pátém roce. Jistě, není to pro ně dobré, nemají vyvinutý pohybový aparát, ale takto by jsme se mohly bavit úplně o všem, protože ježdění samotné není přirozené, ani pro koně nějak užitečné. Tím bych uzavřela debatu ohledně obsedání.
Další je mám/nemám rád pleasure. Já nemám ráda parkur (ničí klouby), dostihy (obecně ničí koně), drezura (přidávám fotku, jestli vám to připadá v pořádku, nemáme se o čem bavit) a nakonec krávy a rychostky to je prosím kapitola sama o sobě, k tomu se odmítám vyjadřovat. Ano, nemám nic z toho ráda, ale nebudu vám zde říkat, že ty anglický koně chodí zlomený s hlavou převrácenou, bradou pomalu až na prsou a kdyby neměly nánosník, tak jim tu hubu urvou. To je ovšem zase jiná debata, o které by se mohlo diskutovat do nekonečna.

A jestli vám toto připadá hezké, taky bych radši šla pěšky https://www.youtube.com/watch?v=RVDIu8IiW9c

Pro Hippie: Takto "strnulé" posazení krku, se učí uvolňováním, je to naprosto jednoduché, protože toto je pozice krku u uvolněného koně, když má kůň hlavu dole je v klidu, ale když hlavu zvedne, začnou se mu vyplavovat hormony, které způsobují"nabuzení" těla. Je to takto dané, protože když se kůň ve volné přírodě pásl, byl v klidu, uvolněný, bezstarostný. Ve chvíli kdy něco zaslechl, zvedl hlavu tím se mu do těla začaly vyplavovat endorfiny aby byl ve vteřině schopen utéct před nebezpečím. Proto se ve westernu snažíme uvolnit koni hlavu dolů, protože to ho uklidňuje, zatím co u anglických koní je žádoucí aby chodili s hlavou nahoře a byli tedy nabušený a energický. To se ukazuje například caplováním atd.

1.9.2016 16:04
mgtka

XXX.XXX.92.43

Davate zde video s konem, ktery se evidentne nechova tak jako vetsina koni-to neni dobry priklad.

1.9.2016 16:41
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Mgtka náhodou je to výborný příklad jak by to mělo být holčina má pod zadkem naprdlího koníka co si myslý že poslušnost a spolupráce určo neni pro něj a zvládá si na to takzvaně počkat bez jakéhokoliv náznaku vzteku nebo stresu prostě počká až se vyblbne a za to má teda u mě pochvalu neustoupí a nezmatkuje.

1.9.2016 16:49
mgtka

XXX.XXX.92.43

Jo jezdkyne umi, ale ten konik neni reprezentativni priklad skupiny koni, na ktere se snazi xoxo poukazat.

1.9.2016 16:54
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Xoxo hledá co se dá ve smyslu rčení jak někdo může mít pravdu když já mam tu svou

1.9.2016 19:57
xoxo

XXX.XXX.50.26

Tímto videem, jsem se snažila poukázat, že toto dělají pouze "angličáci", viděli jste snad někdy westerňáka takto se prát s koněm? Na to se snažím poukázat, já radši budu podle vás "nejezdit" a vesele si budu pokračovat v all aroundu, než abych se musela denně prát s nějakým neochotným magorem, co má v hlavě akorát tak ořech. Chápete to?

Nejsem jistá, že si úplně rozumíme, protože když vám sepíši slohovku jako můj názor a jen jako perličku tam dodám video, vy jediné na co zareagujete je toto video. Já si zde s dovolením připadám takzvaně "jak u blbečků na dvorečku" a už to odmítám řešit, jestli se chcete bavit dále, založte si prosím novou diskuzi pouze na toto téma. Protože zadavatelce tahle diskuze ukázala jediné, jak je český národ hloupý a rád se evidentně povyšuje nad ostatní. Nazdar.

1.9.2016 20:32
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Zrovna já zase nechápu, co je na té fotce z drezury špatného,... asi to, že mě western nezajímá...

1.9.2016 20:48

Xoxo: mno, dobře, budu si pamatovat, že western se jezdí bez endorfinu, proto se dá jezdit s koňmi pohybu sochy...
Polárka: asi tak. Tím dotazem jsem jen chtěla vědět, co k tomu řeknou místní western profíci

2.9.2016 20:04
leri

XXX.XXX.33.80

S dovolením..nedochází mi, proč tu narážíte na video(angličana) že to prý je špatný příklad.. Není, je to naprosto přesný příklad angličáka.. A to že má u vás slečna pochvalu za to že nehisterčí a nechá koně až se vyblbne a uklidní? To myslíte opravdu vážně? No dobře, ale pak se nedivte že ji jednou ten kůň zabije, když si nesjedná respekt (tím že koně samozřejmě nebude bít nebo něco podobného)
Naopak mi nedochází přidání videa z pleasuru, kde je natočen kůň, který vyjímkou je (ale souhlasim s tím že ten kůň na takovou úroveň nepatří a nechápu majitele) jelikož je naprosto přestavěný, hlavně ty krátké přední nohy.. Mohli by ste si všimnout že ostatní koně jdou hezky plynule, uvolněně (ano uvolněně)..
A hlavně, neřešte tu takové věci, stejně k ničemu NIKDY nedojdete, každý má prostě svůj názor.

2.9.2016 22:05
polárka.15

XXX.XXX.208.141

leri napsal(a):
S dovolením..nedochází mi, proč tu narážíte na video(angličana) že to prý je špatný příklad.. Není, je to naprosto přesný příklad angličáka.. A to že má u vás slečna pochvalu za to že nehisterčí a nechá koně až se vyblbne a uklidní? To myslíte opravdu vážně? No dobře, ale pak se nedivte že ji jednou ten kůň zabije, když si nesjedná respekt (tím že koně samozřejmě nebude bít nebo něco podobného)
Naopak mi nedochází přidání videa z pleasuru, kde je natočen kůň, který vyjímkou je (ale souhlasim s tím že ten kůň na takovou úroveň nepatří a nechápu majitele) jelikož je naprosto přestavěný, hlavně ty krátké přední nohy.. Mohli by ste si všimnout že ostatní koně jdou hezky plynule, uvolněně (ano uvolněně)..
A hlavně, neřešte tu takové věci, stejně k ničemu NIKDY nedojdete, každý má prostě svůj názor.

Proč kritizujete jednání někoho, když toho koně neznáte, neseděla jste na něm? To podle pár sekund na videu víte všechno? Tak to smekám klobouk teda...

3.9.2016 11:12
galinka

XXX.XXX.90.43

Krásné názory. :) moc děkuji.. Přesně tak nechci cukat koně v hubě a kopat je ostruhama dopředu. :) proto jsem se chtěla zeptat jaké cviky dělat, aby si koník udělal ty správné cviky

3.9.2016 13:30

Nojo, ale k tomu jste se toho moc nedozvěděla...

3.9.2016 13:57
blackmyday

XXX.XXX.33.80

polárka.15 napsal(a):
Proč kritizujete jednání někoho, když toho koně neznáte, neseděla jste na něm? To podle pár sekund na videu víte všechno? Tak to smekám klobouk teda...

Kritika je zcela na místě, ten kůň není uvolněný, není ochotný vůbec cokoli dělat (o krokování na volné otěži ani nemluvě) a ještě ho ta holka nutí skákat? To vůbec není dobrý příklad jak trénovat
A k tomu westernovému videu - i když jde kůň relativně plynule, tak jeho brutální přestavěnost mu snad ani nedovolí podsazení a aby se vůbec hnul dopředu tak chodí zádí ven, je mi ho líto a doufám, aby se takové praktiky k nám nedostaly

https://www.youtube.com/watch?v=JMP9OMMEmW8 Pro ty co umí anglicky, takhle by se mělo posuzovat, ale neděje se tak

3.9.2016 18:45

Nojo, to bychom takhle mohli pokracovat do nekonecna s vkladanim videi lidi, co si mysli, ze jsou profici
PS: ten Figaroo je fakt hruza

3.9.2016 18:50
polárka.15

XXX.XXX.208.141

valasek007 napsal(a):
Tak tohle je hruza

https://www.youtube.com/watch?v=dxI6NLpE_1o

https://www.youtube.com/watch?v=m9XvN7hrRlo.

O co Vám jde proboha? Vytahovat děsná videa a dokazovat si co je horší? To jsme v mateřské školce? Proboha...

3.9.2016 18:56
polárka.15

XXX.XXX.208.141

blackmyday napsal(a):
Kritika je zcela na místě, ten kůň není uvolněný, není ochotný vůbec cokoli dělat (o krokování na volné otěži ani nemluvě) a ještě ho ta holka nutí skákat? To vůbec není dobrý příklad jak trénovat
A k tomu westernovému videu - i když jde kůň relativně plynule, tak jeho brutální přestavěnost mu snad ani nedovolí podsazení a aby se vůbec hnul dopředu tak chodí zádí ven, je mi ho líto a doufám, aby se takové praktiky k nám nedostaly

https://www.youtube.com/watch?v=JMP9OMMEmW8 Pro ty co umí anglicky, takhle by se mělo posuzovat, ale neděje se tak

Kritika je namístě až TEHDY, kdy toho koně znáte, jeho reakce, příčiny, co přecházelo, ne si něco dokazovat v anonymním světe - to umí každej.

A skákání? To jako kde? Já teda žádné nevidím... To jako ta kavaleta? Která se neskáče, jen jí kuň přejde? Pokud se budeme bavit o skákání, pak začneme prosím aspoň na metru

valasek007

3.9.2016 18:57
valasek007

XXX.XXX.2.216

Zkuseny konak pozna, ze jde o hrozne video, ale ja znam bohuzel hodne zacinajicich jezdcu co si tohle a podobna videa barou za vzor..na faunu chodi hodne zacatecniku a nezkusenych pro rady tak at se kouknou co uz neni vporadku a jak by to nemelo vypadat

neni moc mist, kde jim reknou jak se chovat spravne ke koni

3.9.2016 19:21
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Aha, tak to potom jo

valasek007

3.9.2016 19:26
valasek007

XXX.XXX.2.216

polárka.15 napsal(a):
Aha, tak to potom jo

4.9.2016 19:04
xoxo

XXX.XXX.50.26

leri napsal(a):

Bože, děkuji! Konečně někdo se zdravým rozumem :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík