Galeli

XXX.XXX.211.199
Zdravím,
Kvůli odjezdu do zahraničí zvažuji prodej své klisny, ale nevím jakou by měla chtít asi tak cenu. Kupovala jsem ji jako 3 letou za 25 tisíc.
Čistokrevná ČT, atraktivní barva.12 let.168cm. Živá, komunikativní a velice učenlivá, Při nasedání stojí, a na jízdárně pod dozorem ji ujezdí i začátečník a nejistý jezdec. Nikdy nesportovala, byla to kobylka pro radost. Při čištění v pohodě, kopytář, veterinář bez problémů. Při sedlání ze začátku dělá trochu bordel při dotahování podbřišníku, ale u mě už dávno odnaučené a zkouší to jen na cizí lidi, jak se zachovají. Jedna výchovná a vše je OK. Do přepravníku po chvilce přemlouvání taky nastoupí sama a v klidu a převoz jí nevadí.
Jakou si myslíte, že bych měla požadovat cenu? Někdo mi řekl, že ji neprodám ani za 40, ale já si zase myslím, že za takové zvíře bych neměla jít pod 60.
Tak výchova podle popisu na začátku nic moc neumí zase neni nijak zkažená výsledky žádný asi spolehlivá v terénu o samotě nebude nebo nepíšete tak když bude supr exterier a budete mít kliku tak 30-40 pokud je naprosto zdravá buhužel dneska nevětší cenu na koni má výcvik koní je moc a málo kdo prodává nachozenýho a vychovanýho koně. Pokud budete na prodej spěchat tak 20-30.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tony, asi kraj.od.kraje. Ja bych ji za min nez 60tis.urcite neprodavala a verim, ze je to prodejne ;).
Galeli
napsal(a):
Zdravím,
Kvůli odjezdu do zahraničí zvažuji prodej své klisny, ale nevím jakou by měla chtít asi tak cenu. Kupovala jsem ji jako 3 letou za 25 tisíc.
Čistokrevná ČT, atraktivní barva.12 let.168cm. Živá, komunikativní a velice učenlivá, Při nasedání stojí, a na jízdárně pod dozorem ji ujezdí i začátečník a nejistý jezdec. Nikdy nesportovala, byla to kobylka pro radost. Při čištění v pohodě, kopytář, veterinář bez problémů. Při sedlání ze začátku dělá trochu bordel při dotahování podbřišníku, ale u mě už dávno odnaučené a zkouší to jen na cizí lidi, jak se zachovají. Jedna výchovná a vše je OK. Do přepravníku po chvilce přemlouvání taky nastoupí sama a v klidu a převoz jí nevadí.
Jakou si myslíte, že bych měla požadovat cenu? Někdo mi řekl, že ji neprodám ani za 40, ale já si zase myslím, že za takové zvíře bych neměla jít pod 60.
Čistokrevná ČT je dost nekonkrétní údaj.Je to těžko krmitelný žebřiňák na vysoké noze s kýbloidní hlavou ?
Nebo zavázané vzhledné zvíře na silnější noze?Krevnaté více, či méně?
12let je tak hraniční věk.Hříbě měla?
Výška, no, spíš jsou žádaní kolem 160cm.
Atraktivní je pro každého jiná barva.
Že nesportovala, to bych viděla jako plus, mohla by být pošetřená.Otázka je, jak je přiježděná.
Cenu můžete požadovat jakou chcete, otázka je, jestli najdete kupce.
Kdybyste kobylu pěkně nafotila a přidala jaké má chody, chování v provozu, terénu, v samotě, v lotu a další podrobnosti, možná byste těch 40tisíc mohla dostat.Jestli je z těch pěknějších.
Pokud na prodej chvátáte a není extra líbivá, dejte spíše méně.

Jsem ted v procesu shaneni CT a za cenu 40 tis.rozhodne neni k sehnani zvire daneho popisu :( ani veku a uz vubec ne povahy. Takze zadavatelce: pokud nejak extra nespechate, zkuste radeji vic. Na levne kone navic casto jezdi zajemci, ktere zajima jen ta cena. Nic moc o nich nevedi a nedokazi jim vytvorit dobre podminky k ziti tady neni treba cenu snizovat, kdyz je kun normalni a zdravy. Kazdy ma nejake mouchy
Aspoň zdáním z inzerátů a od zadavatelky podobný případ...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64594308/cesky-teplokrevnik.php.

Polarko, asi si vas vezmu za dealera. Mela jsem strop 70tis.na nizsiho teplokrevneho kone do 10 let, se zaklady jizdarny a nezakerneho. Ani po nekolika mesicich shaneni po inzercich a obvolani x znamych (soikromnici, soikrome staje, kovari) z pulky republiky, jsem nesehnala.. Nakonec nejspis kupuji kompromis, do ktereho budu muset jeste hodne investovat..

Pravda, u me je jeste omezeni na kraje - od Vysociny na vychod nedavam vuci casu i nakladum.

Jj, to už jsem zjistila před lety. Když se mi něco líbí, tak je to Bruntál a okolí...

Njn... ale díky za nabídku :).
Galeli

XXX.XXX.211.199
Kobylka má číslo třídy 7.6, není to žádný žebřiňák, je snadno krmitelná, klidně i jenom na seně.
Plnokrevníka tam má babičku z otcovy strany, ale sama rozhodně žádný plňas není, kulička na silné holeni vhodná i pro těžšího jezdce, úplně v klidu.
Sice nidky nesportovala, ale hobby parkury jsme si jednou přešli v pohodě, ale asi by potřebovala znovu naučit, že existují barevné kavalety, ale skákání miluje.
Je po dvou hříbatech
Je přiježděná, reaguje na tlak holeně, na hubu je jemná. Pod dobrým jezdcem šlape jako hodinky a rozumí povelům.
Občas si trochu vymejšlí, ale není nijak zákeřná, jen zkouší, jestli jí na to člověk skočí, proto říkám, raději dozor, ale naprostou začátečnici jsem nechala klisnu nasedlat, aby si ji sama odvedla ke stoličce, sama na ní nasedla a sama s ní došla na oprácko, zatímco já seděla u klubovny a sledovala je z povzdálí, a kobyla byla naprosto 100%.
Do terénu bych ji samotnou pustila se zkušeným jezdcem, ale bez problému jde, i bez koní.
Krátce jsem ji pronajímala na hiporehabilitaci, a na tu byla taky 100% miluje děti a je z ní úplně jiný kůň.
Pod pravidelným ježděním je doopravdy 100%, mě se poslední dobou více fláká, takže si hraje na slečnu zapomětlivou, ale je opravdu velice učenlivá (i proto, že většinu věcí ta potvora moc dobře zná a umí). Ve zdejším stádě bych si dovolila říci, že je opravdu specificky jedinečná.
Podle mě adekvátní částka těch 60 tisíc. Podle mě je to klisna v ideálním věku, ještě může dát i hříbě a odpadá náročná práce s obsedáním a přiježďováním. A když jiná plemena za koně v tomto věku požadují i 150 tisíc, a ohánějí se tím, že kůň závodil ve westernu, a přitom se jednalo o Halter Ship, tak nevidím důvod, proč u teplokrevníka prodávat tak příšerně levně, jenpro to, že název jeho plemene není v cizím jazyce.
Galeli

XXX.XXX.211.199
lenacia
napsal(a):
Podle mě adekvátní částka těch 60 tisíc. Podle mě je to klisna v ideálním věku, ještě může dát i hříbě a odpadá náročná práce s obsedáním a přiježďováním. A když jiná plemena za koně v tomto věku požadují i 150 tisíc, a ohánějí se tím, že kůň závodil ve westernu, a přitom se jednalo o Halter Ship, tak nevidím důvod, proč u teplokrevníka prodávat tak příšerně levně, jenpro to, že název jeho plemene není v cizím jazyce.
Děkuji za názor, Máte moc krásnou kobylku, jako by té mojí z oka vypadla :D.
edwina

XXX.XXX.40.41
Pokud je ve zbarvení isabela, plavák či strakoš,60 000 bych viděla jako adekvátní, možná bych zkusila dát i 65 000-70 000. Jedná-li se o "atraktivní" šimlu, vranku, tmavou hnědku, či dokonce o "obyčejnou" a nepříliš žádanou ryzku či hnědku, myslím, že za víc než 40 000 prodejná nebude, i kdyby byla svatá. KVH 168 cm je u ČT podle mě tak akorát, menšího koně chce (na ježdění v anglickém stylu) málokdo. Dejte si záležet s inzerátem, natočte ke klisně propagační video - dnes už každý mý chytrý telefon, co to zvládne (nejlépe jízdárna i terén, s dítětem i dospělákem, se začátečníkem i pokročilým jezdcem, ne nekonečné kroužení v klusu po jízdárně, jak je někdy k vidění - osobně vždycky řeším, zda je na videu zachyceno zaskočení do cvalu, chci ho vidět pěkné, bez spěchání, ochotné, ale ne zbrklé vyražení dopředu, anebo zda je po klusu střih a pak až cválající kůň), udělejte pěkné fotky, kde zbarvení a jiné přednosti klisny vyniknou, a uvidíte, že se kupec najde okamžitě. Prodáváte velmi žádanou kategorii spolehlivého, zkušeného koně na rekreační ježdění.
V dnešní době je bohužel obrovský problém v chovu a to se pak samozřejmě promítne i v prodeji koní. Je přebytek koní - a to i atraktivní barvy Prodávala jsem dva roky zpátky klisnu izabelu.165cm KVH, ušlechtila,75% kinské krve. Zdravá, po třech hříbatech. Byla na jakékoliv ošetřovabní velmi hodná, na jízdárně i pro velmi mírně pokročilého. Venku byla živější - v žádném případě zákeřná, nevyhazovala, neuskakovala, ale byla rychlejší. Prodala jsem jí za 45 tis. Ted je i horší doba na prodej - je svým způsobem po "sezoně" a lidi už na zimu méně kupují. Další velmi důležitý faktor je, zda prodávající "musí" prodat, nebo zda má čas a nervy na rádobykupující a co je pro ní "důležitější". Spousta lidí mi říkala, že jsem klisnu prodala pod cenou a že jsem měla vydržet a trvat na ceně vyšší, ale já měla nebo spíš klisna měla a má kliku na úžasnou novou majitelku, pro kterou je poklad na zemi.
majkulka
napsal(a):
V dnešní době je bohužel obrovský problém v chovu a to se pak samozřejmě promítne i v prodeji koní. Je přebytek koní - a to i atraktivní barvy Prodávala jsem dva roky zpátky klisnu izabelu.165cm KVH, ušlechtila,75% kinské krve. Zdravá, po třech hříbatech. Byla na jakékoliv ošetřovabní velmi hodná, na jízdárně i pro velmi mírně pokročilého. Venku byla živější - v žádném případě zákeřná, nevyhazovala, neuskakovala, ale byla rychlejší. Prodala jsem jí za 45 tis. Ted je i horší doba na prodej - je svým způsobem po "sezoně" a lidi už na zimu méně kupují. Další velmi důležitý faktor je, zda prodávající "musí" prodat, nebo zda má čas a nervy na rádobykupující a co je pro ní "důležitější". Spousta lidí mi říkala, že jsem klisnu prodala pod cenou a že jsem měla vydržet a trvat na ceně vyšší, ale já měla nebo spíš klisna měla a má kliku na úžasnou novou majitelku, pro kterou je poklad na zemi.
Moment moment, tenhle popis je mi nějak podezřelý... Kobyla Sára po Bell Ami?
Už tu myslím bylo více takovýchto dotazů.Kdy prodávající měl svou představu o penězích.A divil se, že ostatní mají o dost jinou.
Ale nějak jsem nezaregistrovala, jestli někdo z těchto prodejců zpětně doplnil, zda vysněnou sumu opravdu dostal.Pravděpodobně ne, protože kdyby ano, pochlubil by se
Obávám se, že 60000, - je trochu nereálná suma.
To by musela klisna kupujícího opravdu velmi zaujmout.
Samozdřejmě můžete čekat na kupce, který vám tuto sumu zaplatí, ale každý měsíc vám z vysněných 60000, - ubude suma, kteru jste nucena do koně investovat...
A záruku prodeje nemáte.
Myslím, že reálná cena takového koně v dnešní době je max 40000, - a i tak budete na kupce nějakou dobu čekat.
Takže pokud chcete prodat rychle, budete muset jít s cenou ještě níž...
Je to smutné, ale taková je realita...
No já nevím, ale není to tak dlouho, co jsem sháněla koně a ti kolem 35-50 tis. byli všelijak nemocní či problémoví (viděla jsem jich 12 ). Nakonec jsem měla štěstí, jako první jsem odpověděla na inzerát a jako první dojela na prohlídku a koupila hodného, přiježděného 6letého valacha ČT za 60 tis. Takže kupci jsou klidně bych zkusila dát těch 60 tis., pokud je kobyla v pohodě, dolů můžete jít vždycky

Bigmac
napsal(a):
No já nevím, ale není to tak dlouho, co jsem sháněla koně a ti kolem 35-50 tis. byli všelijak nemocní či problémoví (viděla jsem jich 12 ). Nakonec jsem měla štěstí, jako první jsem odpověděla na inzerát a jako první dojela na prohlídku a koupila hodného, přiježděného 6letého valacha ČT za 60 tis. Takže kupci jsou klidně bych zkusila dát těch 60 tis., pokud je kobyla v pohodě, dolů můžete jít vždycky
Ona kobyla, co při "dotahování dělá trochu bordel", "občas si trochu vymejšlí" a z řádků se dá i vyčíst, že je nutné ji pravidelně jezdit, "aby byla 100%", se začátečníkem jen na jízdárnu, zřejmě i řeší blbosti jako barevné kavalety apod. asi bezproblémová nebude. Těžko říci, jak moc popis odpovídá skutečnosti. Běžná realita je, že skutečnost je horší. A u takovýchto hobby koní je i velká šance, že i pod pojmem přiježděnost si představuje majitel něco ve smyslu "rozejde se, nějak nakluše, nacválá, zatočí, nějak zastaví".
Pro mě by na hobby ježdění mnohem větší cenu měl základně přiježděný kříženec, který lehce reaguje na nohy, ruce, nechodí s prohnutým hřbetem, bez zlozvyků při ošetřování, sedlání..., a je klidný natolik v terénu, že sveze v pohodě i lehce pokročilého jezdce venku o samotě.
Galeli

XXX.XXX.205.245
napsal(a):
Ona kobyla, co při "dotahování dělá trochu bordel", "občas si trochu vymejšlí" a z řádků se dá i vyčíst, že je nutné ji pravidelně jezdit, "aby byla 100%", se začátečníkem jen na jízdárnu, zřejmě i řeší blbosti jako barevné kavalety apod. asi bezproblémová nebude. Těžko říci, jak moc popis odpovídá skutečnosti. Běžná realita je, že skutečnost je horší. A u takovýchto hobby koní je i velká šance, že i pod pojmem přiježděnost si představuje majitel něco ve smyslu "rozejde se, nějak nakluše, nacválá, zatočí, nějak zastaví".
Pro mě by na hobby ježdění mnohem větší cenu měl základně přiježděný kříženec, který lehce reaguje na nohy, ruce, nechodí s prohnutým hřbetem, bez zlozvyků při ošetřování, sedlání..., a je klidný natolik v terénu, že sveze v pohodě i lehce pokročilého jezdce venku o samotě.
Při dotahování si trochu pohodí hlavou. Nevím jak by reagovala na cizího člověka v novém prostředí, ale je možné, že by vyzkoušela svou starou fintu máchnutí zadní nohou po člověku, proto to zmiňuji. Ale už dobré 2 roky to neudělala se mnou ani jednou.
Ano, občas si vymyslí, že najednou tuhle barevnou kavaletu nezná, ale to jew problém který doslova vyřešíte tím, že během nich třikrát po sobě projedete (během jedné vyjížďky), takže podle mě naprostá banalita, protože tak maximálně zakoulí očima a udělá okolo té věci dvakrát oblouček aby se k tomu nepřiblížila, a pak je naprosto v pohodě.
Se začátečníkem na jízdárnu je u mě naprostá samozřejmost! Do terénu na vyjížďky na koni určitě nemůže jezdec, který sotva zvládne klusa a není si v sedle jistý- to je u mě pojem začátečník.
lehce pokročilý jezdec, který si v sedle jistý je, koně zvládne ve všech chodech a zvládne ho z těch chodů zastavit, ten s kobylou může klidně do terénu naprosto bez jakéhokoliv problému i o samotě.
Momentálně kobylu zjemňuji a znovu přiježďuji, chodíme teď na kurzy. Pod člověkem, který zná pomůcky a povely ona funguje jako hodinky.
Více častěji teď na ní jezdí začátečnice. Jak říkám, velice nejistá slečna, která se ze začátku bála jezdit kolem mě v uzavřené kruhovce navolno si teď kobylu sama nasedlá, naleze z lavičky (zakládám si na tom, že když to jde, nasedá se z vyvýšeného místa) a sama na ní dojede na neohrazené oprácko a jezdí.
Kobylka by i s touto slečnou, dokázala jít sama ven na krokovou vyjížďku naprosto bez problému. Ale nebudu riskovat, že by se něco nedej bože stalo.
edwina

XXX.XXX.40.41
Galeli
napsal(a):
Při dotahování si trochu pohodí hlavou. Nevím jak by reagovala na cizího člověka v novém prostředí, ale je možné, že by vyzkoušela svou starou fintu máchnutí zadní nohou po člověku, proto to zmiňuji. Ale už dobré 2 roky to neudělala se mnou ani jednou.
Ano, občas si vymyslí, že najednou tuhle barevnou kavaletu nezná, ale to jew problém který doslova vyřešíte tím, že během nich třikrát po sobě projedete (během jedné vyjížďky), takže podle mě naprostá banalita, protože tak maximálně zakoulí očima a udělá okolo té věci dvakrát oblouček aby se k tomu nepřiblížila, a pak je naprosto v pohodě.
Se začátečníkem na jízdárnu je u mě naprostá samozřejmost! Do terénu na vyjížďky na koni určitě nemůže jezdec, který sotva zvládne klusa a není si v sedle jistý- to je u mě pojem začátečník.
lehce pokročilý jezdec, který si v sedle jistý je, koně zvládne ve všech chodech a zvládne ho z těch chodů zastavit, ten s kobylou může klidně do terénu naprosto bez jakéhokoliv problému i o samotě.
Momentálně kobylu zjemňuji a znovu přiježďuji, chodíme teď na kurzy. Pod člověkem, který zná pomůcky a povely ona funguje jako hodinky.
Více častěji teď na ní jezdí začátečnice. Jak říkám, velice nejistá slečna, která se ze začátku bála jezdit kolem mě v uzavřené kruhovce navolno si teď kobylu sama nasedlá, naleze z lavičky (zakládám si na tom, že když to jde, nasedá se z vyvýšeného místa) a sama na ní dojede na neohrazené oprácko a jezdí.
Kobylka by i s touto slečnou, dokázala jít sama ven na krokovou vyjížďku naprosto bez problému. Ale nebudu riskovat, že by se něco nedej bože stalo.
Mně to přijde jako popis ideálního koně klidného temperamentu, vhodného pro začínajícího majitele, člověka, který dosud jezdil někde pravidelně pár let jako placenka, zvlášť pokud by měl dohled někoho zkušenějšího (cvičitel, trenér, ustajovatel). Neznám koně, který by sám šel do terénu s absolutním nejezdcem a byl u toho spolehlivý (ještě tak v zástupu za zadkem druhého koně, na němž sedí někdo znalý). Ti moji, byť v povaze klidní, až flegmatičtí, by se dozajista alespoň pásli a neopustili první louku. A to i náš zlatý poník pro začínající dětičky, který nikdy na nic nekouká a ničeho se neleká. Určitě bych neslevovala z ceny, zvlášť pokud na prodej nespěcháte. Je-li klisna taková, jakou ji líčíte, má vysokou hodnotu, přestože nikdy nesportovala. Já to beru spíš jako klad (nemá špatné návyky - štycování apod., nikdo ji zdravotně nezhuntoval nerozumným tréninkem za pomoci kdejakého řemení apod.). Je to opravdu velmi žádaná kategorie koně, zvlášť pokud je pěkně barevná. Řekla bych, že absolutně nejžádanější - vychovaný, přiježděný, v terénu spolehlivý hobby kůň, který ovládá základy jízdárenské práce a sveze pod dohledem i začátečníka. To se vyvažuje zlatem (i když u dotahování hodí hlavou, nebo se občas zašklebí).
Galeli

XXX.XXX.51.4
Děkuji za názory. Dala jsem na radu mých známých a kobylu inzerovala v německu. Příští týden se na ni jdou podívat zájemci za 4000 eur.
mokla

XXX.XXX.217.7
Já jsem se taky byla podívat na dům za 8 milionů ne proto, že bych měla v úmyslu ho koupit. ale chtěla jsem vědět, zda za tu cenu opravdu dostanu něco lepšího než za dva miliony. zjistila jsem, že nedostanu. a tak ten dům prodávají dodnes, i když s cenou šli na 5 milionů.