Kůň přestal reagovat

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie678

9.9.2016 14:52
Lucie678

XXX.XXX.54.4

Potřebuji poradit, co se děje.. Mám koně cca od března a jezdím s ním jen rekreačně, převážně na vyjížďky bez sedla. Kobyla je 14ti letý hucul. Cca před týdnem naprosto přestala reagovat na pobídky, jak holení, tak hlasem a dokonce i bičíkem. Ještě před 14ti dny by se po šťouchnutí bičíken nejraději rozběhla a teď pořád stojí a vůbec nechce jít.. Ze země za mnou normálně chodí i jsem ji prohmatávala nohy, nekulhá nic. Máte s tím někdo zkušenost?

9.9.2016 15:57
katkaa1

XXX.XXX.43.146

To je trocha málo informácii. Ako to prebieha že prestala reagovať? Snáď len nestojí a nehne sa keď ju mlátiš bičom a kopeš ostrohami.. popíš kedy sa to stáva, čo robíš, aký má režim.
Hucul je pomerne svojhlavý kôň možno len prišla na to, že ťa poslúchať nemusí ale môže ísť aj o zdravotný problém.

Lucie678

9.9.2016 16:13
Lucie678

XXX.XXX.54.4

katkaa1 napsal(a):
To je trocha málo informácii. Ako to prebieha že prestala reagovať? Snáď len nestojí a nehne sa keď ju mlátiš bičom a kopeš ostrohami.. popíš kedy sa to stáva, čo robíš, aký má režim.
Hucul je pomerne svojhlavý kôň možno len prišla na to, že ťa poslúchať nemusí ale môže ísť aj o zdravotný problém.

Normálně si ji připravím, nasednu a jedeme na vyjížďku. Ze začátku cca 10 minut jde normálně bez pobídky a když např chci aby naklusala, zastaví. Nebo často ji zastavuji jen na hlas, protože nerada stojí (alespoň předtím než přestala reagovat) a poté když ji dám lehkou pobídku holení, NIC. Párkrát to zopakuji a poté ji lehce, opakuji opravdu lehce uhodím bičíkem (před měsícem jsem s ním vůbec nejezdila, protože chodila 100% i bez něj) a stále nic. Rozejde se až když ji např otočím směrem domů a dám jí silnější pobídku, někdy ani to ne. Ostruhy nepoužívám a kobyla je zvyklá chodit se mnou ven 4-5x týdně.

9.9.2016 16:48
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Nic není jen tak. Evidentně má Vás kůň na háku a teď se to jen projevilo pořádně, když jste to do teď neviděla. A pamatujte si, je lepší švihnout koně jednou a pořádně, než to oplácávání, které kůň sotva cítí a neřeší.

9.9.2016 18:15
helas

XXX.XXX.2.9

Nemůže jí vadit ta jízda bez sedla?

Lucie678

9.9.2016 18:26
Lucie678

XXX.XXX.252.219

helas napsal(a):
Nemůže jí vadit ta jízda bez sedla?

Sedlo jsem na ní měla asi jen 5x, nemá ho ráda. Bez sedla na ní jezdím celou dobu a nikdy problém nebyl:/.

9.9.2016 19:04
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Lucie678 napsal(a):
Sedlo jsem na ní měla asi jen 5x, nemá ho ráda. Bez sedla na ní jezdím celou dobu a nikdy problém nebyl:/.

Tak to je pěkná blbost, dobře padnoucí sedlo koni nevadí, ba naopak - jízda bez sedla může.

9.9.2016 20:04
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Nebudu řešit jestli jízda bez má vliv nebo ne spíš kobyle se nechce chodit pod sedlem tak ho nedam ? Mi jezdíme celou zimu bez protože proste chcem ale je to naše rozhodnutí a né koně! Takže když si kobyla může nadiktovat co na sebe proč by si nemohla říct že se prostě nikam nepude ? Je to jenom návrh na zamyšlení pro zadavatelku.

10.9.2016 20:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ani by mě to nepřekvapilo.
Huculíci jsou koníci, kteří mají svou hlavu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík