Zdravím, ráda bych se zeptala, zda existuje možnost kompletní výměny sedlových polštářů u staršího sedla.
Potřebovala bych polštáře vyšší aby nepadalo dozadu, ale současně chci zůstat u hnědé barvy kožených cajků, černé sedlo zkrátka nechci, navíc momentálně sedlo požadavků, které bych potřebovala nenabízí, budu teda sice kontaktovat paní z a-sedla, ale pochybuji, že si po roce vezme sedlo zpátky a vymění ho, ale hlavně už jsem nabídku projížděla a pochybuji, že tam má nějaké sedlo, které by mělo polštáře vyšší, i tohle je má dost vysoké.
A tak mě napadlo zkusit, zda existuje komplet výměna těch polštářů za úplně nové, a kolik by si za to asi tak sedlář řekl?
Inak sedláře tu vůbec nikdo nezná... všichni znají pouze westernové, kteří anglii vůbec nedělají.
polárka.15
napsal(a):
Jaká fyzio přijela? A co takhle použít korekční dečky se zvýšením vzadu? Nebo pálka?
No to mě napadlo taky, ale paní fyzioterapeutka mi řekla cituji: "chraň tě ruka páně, jestli to sedlo nadzvedneš nějakou korekční dečkou vzadu, protože tím skřípneš lopatky vepředu."
jinak přijela k nám p. Plachá.
polárka.15
napsal(a):
A tim, ze sedlo nadzvednes v polstarich to bude ok? :-D existuje.plno korekcnich decek a variant jak.to vylepsit, nez clovek nasetri na padnouci sedlo.
Jinak pí. Plachá,... no jasně no, nedivím se...
Míte s ní nějaké zkušenosti? Či o ní něco víte? Nepřišla mi špatná, ale právě mi přišlo, že skoro všem zde řekla, že sedla vůbec nesedí, a víceméně mi pozvrdfila vše co jsem si já osobně myslela, že Sára má na krku a zádech za problém.
Také se mi vůbec nelíbí, že mi oznámila, ať si zavolám do equiservisu, a všichni m iřekli ať si udělám sedlo na míru, ale 30 tisíc za sedlo je opravdu likvidační částka.
Proto jsem uvažovala, že bych zkrátka kompletně si nechala udělat polštáře nové, protože pokud by mě to vyšlo na dejme tomu 7-10 tisíc, tak je jedno, jestli budu muset shánět sedlo pasující nebo si prostě přepasuju celkově polštáře na ideal. Projela jsem, co má paní Dohnalová v nabídce, a jelikož dvojka je na nás příliš úzká, tak můžeme jedině trojku, a navíc 18' posedlí. Tam prostě výběr není, navíc když absolutně preferuji hnědá sedla.
.......

XXX.XXX.106.7
V podstatě teď řeším obdobný problém. Zapůjčené sedlo v komoře sedí tak akorát, po nasednutí tam jsou 2-3 prsty, ale kůň má nenasvalená záda a sedlo krásné ploché, leč nízké polštáře, takže se sedlo svažuje dozadu.
"Pálka" je podle mě prehistorický tragicky neanatomický hnus, který by koni na zádech akorát vytvořil schod, a gelovka se zesílením vzadu se mi nevejde do komory.
Vzhledem k tomu, že se na koni jezdí jen tak 1x týdně na chviličku, tak to nasvalení ani nedožene a i kdyby náhodou ano, tak ji zase bude malá komora.
Budu ho tedy asi muset vrátit prodávající a dál se pídit po komoře 3, kam by snad šla vložit nějaká korekční dečka. A máte pravdu, trojkových komor se moc neprodává.
Teoreticky by šlo polštáře nechat přicpat, ale nevím nevím, připadá mi, že by pak vzadu byly už jako kámen, kdyby se tam toho nacpalo víc.
Někdo nějaký nápad?
lenacia
napsal(a):
Mohla bych poprosit info do zpráv?
Netřaba do zpráv - ráda to napíšu veřejně, není se za to stydět a ať si přečtou i další...
Paní Plachou jsem si zavolala přes doporučení kamarádky. Měla jsem podezření, že přestalo kobče sedět sedlo (dle kamarádky taktéž sedla kontroluje), tak jsem si řekla - je po sezoně, kobča je v odpočinku, ať se na ni podívá (jiný problém krom sedla jsem neměla).
Zavolala jsem, domluvily jsme se a paní přijela. Jednání bylo velice příjemné, paní je velice milá, ochotná - jednání s ní je opravdu super - nemohu říci špatného slova.
Na kobylu se podívala ve výběhu, podívala se jak chodí, řekla co a jak, prohmatala záda - řekla, že máme křivé lopatky, tím pádem je lehce nakřivo, prolupala v kříži (kobyla jinak bez problému). Poté přišlo na řadu sedlo - dala jsem jí na záda - paní P. se ptala, kdo to sedlo vybíral - já - tak na to řekla, že to sedlo skvěle sedí, ale nemám pod něj dávat nic, maximálně tlustší dečku, protože tam má prostoru tak akorát, ale že pokud bude kůň makat dál a nasvalí se, doroste, tak jí bude malé. Návštěva trvala asi 10 minut já dala pěkných pár stovek a hotovo.
Kobča poté měla klid, byla jsem s ní jednou na lonži, jednou chvíli na jízdárně a za měsíc po nicnedělání a návštěvy od paní P. jsem jela na hubertku. Tam se mi kůň otlačil do sedla tak, že nebyl ochotný jakéhokoliv pohybu vpřed, vyštycovala mi úplně vše (to skákání miluje), stavěla se mi, nechtěla vůbec jít. Poté co jsme došly domů jsem pochopila - nateklé záda, že by mé tušení o nepadnoucím sedle bylo pravdivé?
Kobyle jsem dala několik měsíců volno, úplně jsme vše vypustily, aby neměla nějaký blok. To sedlo jsem jí už na záda nikdy nedala. Našetřila jsem a šla jsem do sedla na míru.
Paní přijela, poměřila koně
- lopatky naprosto SOUMĚRNÉ
- záda rovná jako PRAVÍTKO (vodováha)
- žádný zásadní problém
Tak kde ty nesouměrnosti paní P. viděla? Vodováha a měření lže?
Dálí příběhy od mých známých:
Holka ze stáje kamarádky si taky volala paní P., nechala si ušít sedlo na míru, vše pasovalo jak má, jen koník měl nějaký problém v zádech. Paní P. dojela, zkontrolovala záda - problém nevyřešila, zkontrolovala sedlo - které zkritizovala, jak je celé špatně. Na popud tohoto zavolala sedláře, ti přijeli, zkontrolovali, poměřili, nic špatného nenašli. Poté zavolala místo ní paní Žežulkovou - jedna konzultace, problém vyřešen - a hle, sedlem to NEBYLO - to bylo v pořádku.
Moje další kamarádka měla také nějaké problémy v zádech, opět to nevyřešila.
Kamarádka si jí taky volala, paní P. jí řekla přesně to SAMÉ co mě.
Vždy všechny pochválí, všichni mají křivé lopatky a nepadnoucí sedla. Tak si udělejte obrázek samy. Vždy se najdou pozitivní i negativní reakce.
Raději si připlatit, pozvat si pořádného FYZIOTERAPEUTA ne chiropraktičku...