konickarka123
XXX.XXX.165.211
Zdravím, vedeli by ste mi prosím poradiť čo na takýto kohútik?
Valach,7 rokov,186cm v kohútiku, ktorý je strašne vysoký a dlhý, mierne osvalený.
neviem na neho napasovať sedlo aby ideálne sedelo. Najskôr som mala sedlo značky Tekna ktoré vytváralo idelány priestor nad kohútikom no odieralo na bokoch - jasne, úzka komora.
Kúpila som širšie, Stubben, všade krásne sedí no nad kohútikom nieje priestor.
Zvažujem kúpu drezúrneho sedla s otvorenou komorou na fotke č.2. Pomôže to?
Ďakujem.
Ja by som pod takto neosvaleného koňa určite dávala barana aspoň kým nasvalí. Radšej trocha väčšia komora + baran, lebo moc neverím, že na takýto chrbát nájdete sedlo ktoré bude na 100% sedieť. A kôň vyzerá aj dosť chudý keď naberie bude úplne iný. Alebo ideálne najprv "vykŕmiť" a až potom s ním začať robiť a zháňať sedlo.
konickarka123
XXX.XXX.165.211
katkaa1
napsal(a):
Ja by som pod takto neosvaleného koňa určite dávala barana aspoň kým nasvalí. Radšej trocha väčšia komora + baran, lebo moc neverím, že na takýto chrbát nájdete sedlo ktoré bude na 100% sedieť. A kôň vyzerá aj dosť chudý keď naberie bude úplne iný. Alebo ideálne najprv "vykŕmiť" a až potom s ním začať robiť a zháňať sedlo.
Kôň mi strašne rýchlo narástol do výšky a nejak nestíhal popri tom naberať. teraz som ho začala futrovať viac jadrom, popritom veľa sena a čerstvej trávy, narástlo mu z toho bruško, no pri práci už začal nasvalovať aj krčisko poriadne, tiež trochu zadok, na chrbte sa tiež črtajú nejaké tie svalíky no gulatý nikdy nebude. Matku má tiež vysokú a úzku, suchú a hranatú :D neviem ešte ako to lepšie popísať.
Pod sedlo používam barana, kôň mi pekne spolupracuje, nemá zo sedlom zatiaľ žiadne problémy, len mi vrtá v hlave že mu to leží na kohútiku. Preto sa snažím nájsť nejaké názory, prípadne rady...
konickarka123
XXX.XXX.165.211
Ďalšia vec je vykŕmiť také tela aby mal z čoho nasvalovať
Kondorus
XXX.XXX.2.216
Dochovalo jsme také mastodonta, ale při správném krmení a péči není problém s nasvalenim
Doporučuji nejprve kone nasvalit na lonzi..brát kone na ruce do terénu ze sedla vedle jiného kone
Na takovém ubozackovi bych teda nejezdily..ale každý je prostě jiný
Někdo prostě kouká jak kůň roste a hubne a nic stim nedala
konickarka123
XXX.XXX.165.211
Kondorus
napsal(a):
Dochovalo jsme také mastodonta, ale při správném krmení a péči není problém s nasvalenim
Doporučuji nejprve kone nasvalit na lonzi..brát kone na ruce do terénu ze sedla vedle jiného kone
Na takovém ubozackovi bych teda nejezdily..ale každý je prostě jiný
Někdo prostě kouká jak kůň roste a hubne a nic stim nedala
Snažím sa ho riadne futrovať či jadnom tak senom a začína nasvalovať ale to akú má konštrukciu po rodičoch, tak to neovplyvním... matku má ako strechu...
od malička som do neho tlačila rôzne mussli na naberanie váhy, oleje, doplnky výživi, vždy bol výsledok len dočasný a nič nepomáhalo natrvalo...teraz keď už nerastie tak už hádam pôjde aj do objemu :)
kôň nevyzerá najhoršie (podľa mňa) a vôbec by som si nedovolila tvrdiť že je ubožáček... poznám kone v oveľa horšom stave ako je ten môj...čo sa osvalenia a chrbtice týka... veď posúdte sami.
hanulinka
XXX.XXX.17.204
Rozhodne neni ubozacek
nekdy to proste trva, nez konik nasvali a genetika je neuprosna
ja mam konika - plnokrevnika s jeste vyraznejsim a delsim kohoutkem.
perfektne mu sedi sedlo wintec-to asi nejlepe ze vsech.
sedi mu dobre ale i kieffery, a kentaury s otevrenou komorou.
na druhe fotografii se mi nelibi srazena zad konika-ale prvni a treti vnevypada zle.
hanulinka
XXX.XXX.17.204
Kolik meri hulkove v kohoutku?
a na druhe fotografii nejde nahodou bosy po zmrzlem pisku-to by celou vec vysvetlovalo..
konickarka123
XXX.XXX.165.211
hanulinka
napsal(a):
Kolik meri hulkove v kohoutku?
a na druhe fotografii nejde nahodou bosy po zmrzlem pisku-to by celou vec vysvetlovalo..
Meria 186cm a nie nejde po zamrznutom. Fotky sú robené z videí a zrovna na tej druhej som asi zaznamenala prechod medzi klusom a krokom tak to tak divne vyzerá.
konickarka123
XXX.XXX.165.211
konickarka123
napsal(a):
Meria 186cm a nie nejde po zamrznutom. Fotky sú robené z videí a zrovna na tej druhej som asi zaznamenala prechod medzi klusom a krokom tak to tak divne vyzerá.
Teraz to video prezerám...keď som ho natáčala tak som sa s ním bavila s prechodmi a bolo to konkrétne takto, kôň klusal, prešiel do kroku a po dvoch krokoch som ho hneď nacválala čiže preto tam je taký rozťahaný a zadok vyzerá zrazený.