Veľmi vystrašený kôň

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2016 08:07
serafima

XXX.XXX.251.110

Moja kobylka bola stále ľakoška ale za 2 roky čo ju mám sme úspešne jej strach dali na minimum a to na také chvíľe keď pri nej vystrelí zver. Pred cca týždňom si susedia urobili ohňostroj cca 10-15 m od nej Nikdy sa búchania nijak extrémne nebála, na silvestra je úplne v pohode. Ale toto ju naozaj veľmi vystrašilo. Mám dve ohrady prepojené a cez menšiu kde dostáva aj seno musí prejsť keď chce ísť napríklad do boxu (na noc). Do tej menšej odmieta chodiť, nepomôže nič, dávam jej tam seno tak to sa radšej ani nenaje, jabĺčka tiež nepomáhajú. Dávať ju večer do boxu je boj. Začínam byť zúfalá, ako jej mám ukázať že sa jej tam nič nestane? Keď tam aj vlezie tak stále so sebou cuká a ľaká sa pričom sa nikde nič nedeje Mám pocit že celý tréning všetko čo sme za 2 roky spravili je preč

20.9.2016 08:45
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ona je sama?

20.9.2016 12:28
Dep

XXX.XXX.37.60

Jestli je sama, tak to je pitomý. A jestli je sama, tak bych to nechala být. Prostě bych to neřešila a dala jí chvíli svátek. Čím víc jítam budete tahat, tím víc se bude stresovat. A tím více jí budete upevňovat v tom, že je tam něco špatně. Nechala bych jí otevřeno do te male ohrady a do boxu a ať si tam, když bude chtít, zaleze sama. A moc bych to neřešila...

20.9.2016 13:02
Bigmac

XXX.XXX.35.126

Dep napsal(a):
Jestli je sama, tak to je pitomý. A jestli je sama, tak bych to nechala být. Prostě bych to neřešila a dala jí chvíli svátek. Čím víc jítam budete tahat, tím víc se bude stresovat. A tím více jí budete upevňovat v tom, že je tam něco špatně. Nechala bych jí otevřeno do te male ohrady a do boxu a ať si tam, když bude chtít, zaleze sama. A moc bych to neřešila...

Souhlasím, taky bych kobylce dala čas

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2016 16:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kobyla má vyšší potřebu "mít věci pod kontrolou" než žrát.
Mohla byste to zkusit "pozitivkou" / je to na delší dobu, z níž ale nejprve 99% času zabere doba, kterou budete potřebovat vy, abyste si o metodě něco přečetla a pochopila, kudy by to mohlo jít a jak/.
Jsem v půli knihy z linku- a je dost dobrá/ není jediná/.Píše ji člověk, který ví, jak touhle metodou dostat medvěda nebo lidoopa z výběhu do výběhu, pracuje se psy, koňmi, prasaty...a odstraňování "děsů" a "tudy nepůjdu" je častý problém, který i na stránkách řeší.
Dobré by bylo, kdybyste mohla konzultovat s někým, kdo už to umí trochu víc...pokud jste na FB, určitě tam bude nějaká skupina.
http://plotknihy.cz/cs/trenink-je-v-hlave/575/p/

http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2168/760/aktuality/kniha-trenink-je-v-hlave-vyjde-v-zari-2016/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík