Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2016 22:41
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Ahoj,
všude čtu na coby samou chválu stran povahy. Liší se nějak hřebci IC "hlavou" třeba od jiných plemen? Máte nějakou zkušenost?

Doma vedeme hypotetickou debatu, jednou v budoucnu bychom si možná IC chtěli pořídit na rekreaci (vyhovovaly by nám uváděné vlastnosti), občas kouknu na inzeráty a viděla jsem na hřebci IC sedět i děti, tak mne to zarazilo. Ve stáji mají majitelé 3 hřebce jiných plemen, musím říct, že děti bych na ně rozhodně neposadila, nemám pocit, že jsou "bezpeční", je tam moc hřebčí energie. Jsou na tom ti cobové jinak, nebo je to třeba jen daným jedincem?

Jinak mají ti cobové i nějaké nevýhody? Všude čtu jen samá superlativa. smajlík

1.10.2016 13:06
strelish

XXX.XXX.204.32

Ano, jsou jiní, klidnější, ovladatelnější. Ale to jsou třeba i hřebci amerických plemen, ti bych řekla, tak nastejno, ne-li ještě víc kliďasi, na kterých často ani mezi kobylami nepoznáte, že jsou hřebci a klidně i připouštějící.

Jinak za mě IC skvělí koně, vesměs pohodáři, málo co řeší, nejsou prchací, trochu nevýhoda může být nutnost pečovat o rousy (občas je to svědí a je potřeba zasáhnout).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2016 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj sama sem teď začala jezdit Coba Hřebce. Má 4 roky jak mě strašili že bude nedobrý je zlaty jak na jízdárně tak venku. Je pravda že já jakožto člověk jezdec sem taková salámová no tak si vykopne no bože. Ale paní majitelka je dneska nervozní a tak je pak nervní i kun jde asi hodně o to zda je člověk klidní nebo ne.Zatím se na něm vozím jen já a ona ale ve výběhu jsme dali helmu vestu a malou holčinu na vodění a kun nic neřešil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík