Drezurní sedlo pro rekreaci ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pavulkovka

5.10.2016 18:25
pavulkovka

XXX.XXX.227.30

Zdravím,

mám atypického valacha,185kvh, celkem široký a s vyšším kohoutkem. Zkoušela jsem na něm plno sedel, ale žádné mi nesedělo tak, jak bychom potřebovali. Paradoxně nejlépe mi na něm sedí staré, hnusné všestranné sedlo Knight rider, ke kterému jsem přišli jakýmsi omylem na aukru smajlík Ráda bych už sedlo vyměnila a pořídila nějaké kvalitnější, bohužel můj rozpočet je celkem omezený, ráda bych se vešla tak do 10ti tisic. Potřebovali bychom sedlo na míru, ale na to já prostě bohužel nemám (a v blízké době ani nebudu mít) peníze.

Nyní jsem dostala dobrou nabídku na pěkného, zachovalého drezurního Kieffera, komora širší jak bychom potřebovali a přitom otevřená - pro náš kohoutek. Myslím, že by mu mohl sedět. Mám ale trošku problém s tou drezurkou. Valáška mám pouze na rekreaci a jako miláčka rodiny, na couračky. Vždycky mi vyhovovala spíš všestranná sedýlka, jiná jsem ani nikdy neměla.

Proto se chci zeptat, je vůbec drezurka použitelná pro rekreaci do lesa a na louky ? smajlík

Nanny

5.10.2016 18:36
Nanny

XXX.XXX.199.180

Proč ne? Mám podobného kohoutkatého koně a drezurní sedlo, jezdíme na couračky ven, koni sedlo dobře sedí a já jsem si na něj taky zvykla a jsme oba spokojeni. Na celodenní výlety by to asi nebylo, ale na ty naše tak dvouhodinové vyjížďky je to v pohodě.

5.10.2016 18:39
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Myslím, že fajn je jakékoliv sedlo, které je vám po delší době v něm pohodlné. Pokud vyloženě neskáčete, tak bych sedlo rovnou neodepisovala. I drezuráci s námi jezdili na vyjížďky v drezurních speciálech a bylo to v pohodě.

Záleží i na chodech koníka. Jezdím teď na jednom, který není moc pohodlný (než se rozehřeje), jsem vděčná, že můžu "stát" v terénu ve skočce nad ním a neničím tak ani jeho ani moje záda, pro oba by to byl očistec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2016 20:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám odjazdených v drezúrnom sedle xy tréningových kilometrov na kobyle od Z do T vo vytrvalosti, čiže od 40 do 160km. Kobyla sama v tom sedle odbehla všetko, nikdy nekrívala, nikdy nemala ani len B za chrbát. Stáť sa mi dá v tom sedle úplne bez problémov, sama som vo wintecu isabel odbehla 40tku. Viem aj o ďalších vytrvalcoch, ktorý v nich jazdia, alebo aspoň absolvujú tréningovú prípravu. Teraz som robila servis na MS, väčsina austrálskeho teamu mala kone nasedlané drezúrnymi sedlami, koženou verziou Wintecu, Bates. Asi to nebude také márne s tými sedlami v teréne.
Radu na vysoký a široký kohútik nemám, ale viem, že kieffer s tou vykrojenou komorou býva fajn. Len aby si daj pozor, aby nemal príliš blízko sedlové vankúše, to tie stařsie typy sediel mávajú.

Daniella5

5.10.2016 20:56
Daniella5

XXX.XXX.42.151

Euroriding Diamant, starší s červeným logem =) je to vynikající sedlo smajlík

konickarka123

5.10.2016 21:54
konickarka123

XXX.XXX.165.211

VĎAKA TI BOHU ZA TÚTO TÉMU! :D prišla si práve vhod, pretože riešim presne na chlp rovnaký problém...

Vysoký kôň, tiež 185cm, vysoký a hlavne dlhý kohútik, k tomu ešte aj nenasvalený, všetky sedlá buď tlačia alebo ležia na kohútiku... momentálne mám stuben siegfried II a snažím sa ho vypodložiť barančekom, špeciálnou gélovkou a nič! celé zle

všetky moje 3 sedlá predávam a som už zúfalá :D idem si kúpiť jazdecký pad a budem jazdiť bez sedla...

lina225

5.10.2016 23:01
lina225

XXX.XXX.122.19

Já jsem si drezurní speciál pořídila cca před rokem na problémového koně. Odjezdím v tom jízdárnu, terén, z kopce dolů se krásně opřu o opěrky, nikde si nekrčím nohy, žádná vylomenina mě nevyhodí z rovnováhy.. jiné sedlo už bych nechtěla.

6.10.2016 09:43
kallisto

XXX.XXX.157.94

lina225 napsal(a):
Já jsem si drezurní speciál pořídila cca před rokem na problémového koně. Odjezdím v tom jízdárnu, terén, z kopce dolů se krásně opřu o opěrky, nikde si nekrčím nohy, žádná vylomenina mě nevyhodí z rovnováhy.. jiné sedlo už bych nechtěla.

Přesně tak. Mám tady drezurní speciál a pokud nejdu skákat 120 tak vše odjezdím v něm. Terény nejsou vůbec problém, spíš naopak, sedlo krásně podrží, kotníky ani kolena netrpí, menší skoková gymnastika do metru je pohoda.

6.10.2016 22:04
keira

XXX.XXX.106.7

Mně drezurní spec.na terén nevyhovuje. Hlavně ve stehenním cvalu mi vadí, když mi třmenový řemen vede pod kolenem. A pokud se mě kůň pokusí katapultovat, v univerzálu se cítím jistější.
Pokud máte koně s kohoutkem tak to vám závidím Zkuste si sehnat sedlo na koně bez kohoutku, nemožné.

chov7

7.10.2016 08:32
chov7

XXX.XXX.2.216

Ja jezdim v Kiefer Actin a je v terenu i na 4hodiny bozi...krasne drzi sed

kamaradka jezdi zase v Pasier Corona a kamarad ma Kenaur kalypso

ja nedam dopustit na sve a oni zase na ty sve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík