S pribyvajicim vekem je to riskantni. Ale zeptejte se veterinare v jakem stavu je kobyla. At udela ruzna vysetreni. A pak se rozhodnete. Tady od pocitace vam nikdo neporadi. Ja mela kobylu v 16 prvni hribe a vse v pohode. Druha byla 6 leta a prvni hribe velky problem. Takze urcite cim vic je kobyle vzdy je to horsi ale neni nutna karastrofa jen kvuli veku. Opravdu ji nechte zkontrolovat vetem a pak se v klidu rozhodnete. Mate na to celou zimu.
Lusill

XXX.XXX.41.176
Já jsem letos připustila 15ti letou kobylu, nikdy neměla hříbě v 16ti bude mít své první. Zabřezla mi až při druhé říji ( dávali jsme 4 dávky ). Vet kobylu prohlédnul, udělal potřebná vyšetření, tak uvidíme jak vše zvládne.
nikmik
napsal(a):
Ahoj, je možné, aby porodila klisna první hříbě v 15? Není to riskantní? Znáte někdo takové případy? Klisna má 14 let a nikdy neměla hříbátko, ale chtěli by jsme, aby něco po ní zůstalo. Klisna je zdravá a v dobré kondici. Co myslíte? Moc děkuji.
Pokud je zdráva a v dobré kondici, nevidím důvod, proč by neměla mít by´t první hříbě.Ale jak bude probíhat vše včetně porodu dál apod.je ve hvězdách.Přeji proto, aby vše bylo ok