K.K

XXX.XXX.169.194
Ahojte
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s botičkami pro koně ?
Chci se účastnit puťáku tentokrát s moji kobylkou, jenže není kutá a bez podkov to prostě nejde... tak nevím jestli se na to vykašlat a raději si koně pronajmout, nebo ji pořídit botičky ?
Jste s nimi spokojeni ? Vydrží dlouho ? Vaše klady a mínusy podle zkušenosti ?
Bez bot by to u nás nešlo.
Za mě a mého koně doporučuji.
Ale musíte vychytat typ a velikost.
Na první fotce je kůň ještě okutý od bývalé majitelky.
Růžové botičky jsou prvním, nepodařeným pokusem. Byly velké.
Teď nosí ty černé na třetí fotce.
A na poslední fotce obuté nožky patří koníkovi mé kamarádky.
Muzu jedine doporucit. Konikovi velmi pomuzou. Nase kobca nosila boty jen na vyjizdky. Pred tim jsem musela casto dolu ahorsim terenem provest. Kazdy krok bolavy. Mela citliva kopyta a botky byli tim nej resenim. Mam je 5 let a drzi porad. Kdyz je blato takje vzdy pekne ocistim a dam vyschnout. Investice 3 tisice +podlozky a ponozky 500. Nemohu si je vynachvalit.
K.K

XXX.XXX.169.194
Holky a mate botky jen na predni nohy?
Z putaku vim ze na odpis byly i zadni podkovy..
Jinak s mou kobylkou nedokazu rict zda si nohy osoupava, jezdim max 2-3 hodky denne, a ne nonstop po asfaltu, kdezto na putaku se nikdy nevi.
K.K

XXX.XXX.169.194
tony-jcb
napsal(a):
My boty jenom na předky životnost cca 2 měsíce ale asi jezdíme víc než je dneska zvykem.
A jak často nebo i na jak dlouho jezdíte ?
K.K
napsal(a):
A jak často nebo i na jak dlouho jezdíte ?
Tak většinou denně od 3 do 7 h podle času dlouhý o výkendu a krátký v týdnu botám dává zabrat spíš terén v podstatě je neprošlapem ale rozbijem z venku o větve v řece o oblázky a dlouhá tráva ve cvalovkách je taky jako bruska takže ze spodní části zmizí vzorek a vršek je na hadry mam cavala docela to jde jasný že plast nenahradí železný podkovy ale nyní kovat nemůžem tak jako řešení za mě dobrý
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nojo, Tony, ale kdybys je měl opravdu na 2 měsíce, pro 4 koně, tak to bys musel být skoro milionář...
Ja neverim tomu ze je za dva mesice znicite. Nebo mate opravdu tazneho kone pro ktereho boty nejsou konstruovany...
kdyz sem je pred lety kupovala doufala jsem ze vydrzi alespon 1 rok. Jezdim pravidelne 4 krat tydne po 3 hodinach. Kobca chodi i parkur a obcas si je pujcim na druhou westernacku. Boty jsou denne na koni. A vydrezeli 5 let stale vypadaji super. A potoky v nich normalne standartne prochazime o cvalu v dlouhe trave nemluve. Asi navic boty nestoji 2 tisice. To snad ty nejlacinejsi od hkm nebo z druhe ruky. Porizovaci cena kvalitnich bot je od 3000 nahoru. Me se povedlo. koupit za 2990 na akci kde pani rusila prodejnu a zbozi bylo slevneno min o 30%.
Dnes uz jsou ty ceny asi nizni nez kdyz to byl takovy ten bum ale co jsem koukala furt 3000 stoji...
Ano zkusenost je jedna vec. Ale vsude je psano ze jsou boty urcene pro sportovni a rekreacni jezdeni. Tudiz je pocitano s beznym jezdeckym konem. Vy boty pretezujete a proto vam nevydrzi. To nemuzete brat jako ze jsou to ksunty
To je proste tak ze na tyto kone boty nejsou stavene. Takze odradite zadavatelku jen proto ze proste vas je zlikvidoval. Ono postavte 300 kilovou pani so lodicek a uvidete jak rychle budr po nic.
Prodejce je dodal s vědomím že jsou na norika udával živitnost asi tak rok po rozhovoru jak jezdíme upravil na 2 až 3 měsíce takže žádný šunty a splnily co prodejce udával rovnou mi řekly že kdybych měl koně typu čt tak by mi vydržely dvakrát tak dlouho navíc sem psal že boty ok tak nevim koho sem chtěl odradit ale tohle asi zadavatelku uplně netrápí
Nesháníte někdo rehabilitační botičky na poníka např po schvácení. Kamarádka prodává tyto
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106495830/Boticky-RX.php
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Koník má kopyto cca šířka 14 cm, velikosti bot jsou do 14 cm nebo od 14 cm šířky kopyta. Nevím, jestli vzít ty větší nebo ty menší. U nás v okolí nikdo na koni boty nemá aby mi poradil. Rady typu máš tabulku, změř kopyto jsem už dostala, to mi nepomůže. Potřebuju zkušenost, jestli vzít ty větší nebo menší, jak se komu u které značky osvědčilo. Předem děkuji za odpověď.

Asterea
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Koník má kopyto cca šířka 14 cm, velikosti bot jsou do 14 cm nebo od 14 cm šířky kopyta. Nevím, jestli vzít ty větší nebo ty menší. U nás v okolí nikdo na koni boty nemá aby mi poradil. Rady typu máš tabulku, změř kopyto jsem už dostala, to mi nepomůže. Potřebuju zkušenost, jestli vzít ty větší nebo menší, jak se komu u které značky osvědčilo. Předem děkuji za odpověď.
Pro určení velikosti bot se měří jak šířka, tak délka kopyta. A potom také velmi záleží na tom, jak dlouho po strouhání se kopyto měří - podle toho se volí velikost bot. Pokud měřím ihned po strouhání, volím samozřejmě o chlup větší, aby mělo kopyto prostor, kam dorůst. Pokud měřím před strouháním, volím tu menší.
Nejlepší je pozvat si osobu přímo na pasování bot, já měla např. z netu vybrán jeden typ bot, který kobyle ve skutečnosti vůbec neseděl a nakonec jsem brala až asi čtvrté, co jsme zkoušeli.
napsal(a):
Pro určení velikosti bot se měří jak šířka, tak délka kopyta. A potom také velmi záleží na tom, jak dlouho po strouhání se kopyto měří - podle toho se volí velikost bot. Pokud měřím ihned po strouhání, volím samozřejmě o chlup větší, aby mělo kopyto prostor, kam dorůst. Pokud měřím před strouháním, volím tu menší.
Nejlepší je pozvat si osobu přímo na pasování bot, já měla např. z netu vybrán jeden typ bot, který kobyle ve skutečnosti vůbec neseděl a nakonec jsem brala až asi čtvrté, co jsme zkoušeli.
Děkuji za odpověď. My jsme bohužel na konci republiky u slovenských hranic a co jsem se dívala, nejvíc možností je kolem Prahy a celkově v Čechách. Asi si počkám, až se otevřou hranice se Slovenskem a budu svoje pátrání cílit i tam. Plno věcí už jsem tam sehnala, budu mít víc možností. Každopádně vaši radu si budu pamatovat 🙂

Ano, určitě si pozvěte měřiče bot. Objednejte se u paní Vostatkové, dělává během roku několik dálkových tras, určitě vás bude umět zařadit. Kopyto přeměří, posoudí, doporučí vhodné botky a vhodnou velikost. Nám ušetřila marné investice, koupila jsem rovnou boty, které seděly. Nekupovala jsem od ní, nechala jsem si od ní pouze poměřit a zkonzultovat. Velmi doporučuji. Předpokládám, že beztak botky budete potřebovat hlavně na sezonu, tak snad během toho půlroku bude mít paní Vostatková cestu :-) za zeptání nic nedáte. A kdyby náhodou, třeba vám bude i ona umět poradit někoho šikovného poblíž, kdo by vám kopyto poměřil.