Zdravím, chtěla jsem se zeptat na nějaké rady, jak krmit chladaska. Je tak 3x v týdnu pod sedlem a pomalu začíná tahat :) přes léto, jsem ho nechávala na pastvině a večír dostal seno. Sem tam nějaká Mrkvička, dobrutka) je 24/7 venku, v zimě ho budeme asi zavírat, tak právě nevím zda mu bude stacit jen seno(když bude sníh tak 2x denně seno)
Předem děkuji za rady :).
janahol
napsal(a):
Je to podle zátěže moje noričky mají 2l ovsa ráno i večer a když se dělá ví tak přidam + granule omelky ale tam moc energie neni to se ani nepočítá ale dělaj no
Ono je hodně důležité, co přesně je myšleno tím "dělaj"
Nevím, jestli zátěž koně zadavatelky je srovnatelná se zátěží vašich koní, tipuju, že spíš ne.
Dost chlaďásků je obézních i bez příkrmu, pouze z trávy a sena. Ono 3x v týdnu pod sedlem - to si lze představit různě.
http://www.equichannel.cz/deset-zdravotnich-problemu-chladnokrevnych-koni.
Jajulina
napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na nějaké rady, jak krmit chladaska. Je tak 3x v týdnu pod sedlem a pomalu začíná tahat :) přes léto, jsem ho nechávala na pastvině a večír dostal seno. Sem tam nějaká Mrkvička, dobrutka) je 24/7 venku, v zimě ho budeme asi zavírat, tak právě nevím zda mu bude stacit jen seno(když bude sníh tak 2x denně seno)
Předem děkuji za rady :).
Jestli je mladý, "ve vývinu" klidně mu na zimu přihoďte.
Kdyby dostal litr ovsa večer, k tomu nějakou tu řepu, tvrdý chleba, mrkev, jablko, rozhodně tím nic nezkazíte.Samozřejmě sena dostatek.A sůl na lízání.
A zjara, jestli začne opravdu tahat, nebo více chodit, klidně mu příkrm ponechte.Taky záleží, jakou máte pastvinu.