Nafukovací/airbag vesta

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2016 15:08
Natalii

XXX.XXX.225.94

Ahoj, přemýšlím nad tím, že bych si pořídila airbag vestu http://www.prohippo.com/potreby-pro-jezdce/airbag-jezdecka-bezpecnostni-vesta-helite.html a tak jsem se chtěla zeptat, jestli s ní někdo máte zkušenosti, popřípadě zda nevíte o nějaké jiné podobné vestě dostupné v ČR (našla jsem jenom tuto).

5.11.2016 18:28
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Viděl sem to v reálu děsná prča hlavně když si to holčina neodepla a sesedla fakt se to nafoukne rychle

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2016 19:10

Sama bych to nechtěla, ale vypadá, že to může dobře fungovat - jednoduchý princip. A kdo na to má a má potřebu se takto chránit, je to jistě dobrá volba.
Vzpomínám na pána, který mi chodil poměrně pravidelně jezdit do agroturistické jízdárny, který byl po pádu z koně a zlomené páteři opravdu hodně zranitelný. Měla jsem tehdá strach při každé vyjížďce, ikdyž měl sebeklidnějšího nelekavého koně, že se něco stane. Kdyby byla tehdy možnost, že by si koupil tuto vestu, věřím, že by byli všichni zúčastnění daleko klidnější

5.11.2016 19:29
kallisto

XXX.XXX.169.118

V cr jiz velke mnozstvi a v zahranici vsichni jezdci vsestrannosti ji na crossu maji. Funguje skvele a neznam lepsi ochrannou pomucku v teto kategorii. Pri noseni je lehká, neprekazi, jezdec se v ni nepoti.

ne

5.11.2016 23:43
ne

XXX.XXX.23.84

Cena fakt pecka, ale dobrý. Jen jsem úplně nepochopila jak je to s případným použítím. Bombička se vymění a co dál. Nějaká prohlídka? V lanovým parku má každý zákazník taky jen jeden postroj a nikdo další po něm, kontrolujou je. A jak dlouho má vydržet při nepoužití. Rok dva, garančka...

6.11.2016 07:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

ne napsal(a):
Cena fakt pecka, ale dobrý. Jen jsem úplně nepochopila jak je to s případným použítím. Bombička se vymění a co dál. Nějaká prohlídka? V lanovým parku má každý zákazník taky jen jeden postroj a nikdo další po něm, kontrolujou je. A jak dlouho má vydržet při nepoužití. Rok dva, garančka...

Vznést dotaz na prodejce?

6.11.2016 08:09
Natalii

XXX.XXX.225.94

Za normálních okolností bych tuto vestu nechtěla ale mám operaci páteře, mám v ní tyče a doktoři se po každým pádu, kdy skončím v nemocnici diví, že s tím vlezu na koně. Takové ty "tuhé" vesty mě omezují, mám jednu doma zaprášenou ve skříni. Dobrý nápad s těmi dotazy, na to se ještě zeptám.

6.11.2016 09:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vzhledem k tomu, že jak tu někdo psal, všichni jezdci všestrannosti ji na crossu maji, určitě to bude věc dobrá.
A pokud vám jde o zdraví, i ta vyšší částka se oplatí, pro váš lepší pocit a hlavně bezpečí.

7.11.2016 14:24

Také jsem tyto vesty prohlížela (a zavrhla je kvůli vysoké ceně, kterou si prostě nemůžu dovolit), ale všimla jsem si, že pod ně na military ještě musí nosit klasické bezpečnostní vesty. To by také stálo za prověření... nakonec třeba pro tu nejvyšší ochranu potřebujete klasickou bezp. vestu a na to tento airbag...

7.11.2016 14:36
kallisto

XXX.XXX.157.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také jsem tyto vesty prohlížela (a zavrhla je kvůli vysoké ceně, kterou si prostě nemůžu dovolit), ale všimla jsem si, že pod ně na military ještě musí nosit klasické bezpečnostní vesty. To by také stálo za prověření... nakonec třeba pro tu nejvyšší ochranu potřebujete klasickou bezp. vestu a na to tento airbag...

Dvě povinné určitě nejsou. Je to asi spíš pro lepší pocit jezdce, případně pokud je mu vesta větší.

http://www.hit-air.com/horse/english/top/index.html
http://www.hit-air.com/horse/english/qa/index.html

How long will the airbag system last?
The up-and-down movement or horse-excretions may cause the deterioration of a key ball, coiled wire or airbag tube.A maintenance check is recommended at least once a year, depending on frequency of use or activation.An additional or replacement key ball set and coiled wire is sold separately.

7.11.2016 19:54

Nevím, tak na tom jednom odkazu je to přímo napsáno...
"CE certifikováno, při oficiálních závodech je nutné použít společně s bezpečnostní vestou certifikovanou dle BETA 1,2 nebo 3 a normou EN 13158."

A tady https://en.wikipedia.org/wiki/Air_bag_vest

"Studies conducted by the British Transport Research Laboratory showed that the vests improved protection by 69% when worn by riders in conjunction with a standard protective vest and cut the risk of rib fractures and damage to internal organs by 20%."

Loolipoop

8.11.2016 15:38
Loolipoop

XXX.XXX.254.189

V závodech všestrannosti pod ní musíte mít ještě klasickou vezpečnostní, pro případ, že jezdec spadne spolu s koněm a ten ho zalehne - v takových případech jezdec totiž může zůstat v sedle a tak se mu vesta nenafoukne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík