#Ehorse
XXX.XXX.101.194
Ahoj chci se zeptat jakého koně do hor kopců luk. Do rodinky na vesnici čt, hafling nebo quarter horse... na anglii.
Anny0007
XXX.XXX.225.3
Pokud máš v plánu pořídit koně do "drsnějších podmínek" tak doporučuji nešlechtěná plemena. Já osobně bych dala přednost mohutnějším koním. Tím myslím tažným. Např: Ardenský kůň
Buloňský kůň
Bretaňský kůň
Český chladnokrevník
Clydesdale
American Cream Draft Horse
Českomoravský belgik
Belgický chladnokrevník
Comtois.
Já myslím, že je to jedno. Znám fríse u Krkonoš a v pohodě. Na zimu sice není tak chlupatý jako ostatní, ale zvládá to bez problémů přes 10 let a na rozdíl od zbytku stáda, které je chlupaté jak lední medvěd, není problém s 2 hodinovým sušením propoceného koně po 30 minutách v kroku od listopadu do března... Chce to dobré stádo, pořádný přístřešek, kam netáhne a schovají se tam všichni, a adekvátní přísun objemového krmiva vzhledem k výživové kondici koně...
Milovníci chlaďasů mě asi za tohle prohlášení "uškrtí" ale já nějak chlaďase do kopců na loukách ne. Párkrát jsme s nima jely v mokru s našima menšíma koňma (frís 155 v kohoutku je nejtěžšíí) po travnatých cestách v kopcích a docela tu cestu i bosýma kopytama rozorali, mnohem víc než naši koně, kteří tam chodí roky... Ale možná to je jen blbá kombinace svahu a jílovité půdy a cesty kudy se chodí s koňma skoro pořád...
Anny0007
XXX.XXX.225.3
jsem sice příznivec chladnokrevníků.. ale sama jezdím i na plnokrevným angličakovy a na arabovy :D takže ano souhlasím.. ale jde taky o to jaký je ten kůn jako takový noo :DD.
#Ehorse
napsal(a):
Ahoj chci se zeptat jakého koně do hor kopců luk. Do rodinky na vesnici čt, hafling nebo quarter horse... na anglii.
Spíš bych se rozepsala, na co konkrétní rodinka koně chce?
Anglické postroje jsou na ježdění i k tahu.
Bydlíte na vesnici a koně si pořídíte jako doplněk k chalupě.Aniž byste s nimi kdy předtím přišli do styku?
Nebo chcete všichni aktivně pracovat?Děti hobby, matinka parkúr, tatík dvakrát do roka Huberta?
Případně máte představu, že v neděli sednete celá rodinka do pryčky a vyrazíte na výlet?
Hory, kopce a louky, předpokládám, vám celé nepatří.
Takže kůň bude žít na pozemku, který je váš.Máte připravený box a výběh? Nebo opravdovské prostorné pastevko s pořádnou kvalitní trávou a přístřeškem?
A jakého druhého koně si koupíte? K chalupě musíte mít nejmíň dva.
Tohle by chtělo upřesnit...
#Ehorse
XXX.XXX.101.194
Ok takže my tam nebydlime ale budeme se tam stěhovat ještě pořád nabíram zkušenosti zatím chodím třetím rokem na koně jester si tak dva tři roky počkám nemáme chalupu ale budeme mít moderní dům zatím se nám tam pase stádo oveček pastvinu pro ně určitě máme je mi 13let takže... nejsou to nějak drsné hory ale zima dokáže být krutá jak sem říkala tak jelikož tam ještě ani nemyslíme tak tam nemáme logicky box to všechno zařídíme až pak ale já pořád přemýšlím a plánuju získávam informace...