Jako lidská medicína je super betaglukan, opravdu člověka udrží zdravého, ale otázkou je, jak koník. Je to výtažek z kvasinek, třeba by se vyjádřila uživatelka vet., zda by to kůň mohl. Na lidi to fakt zabírá.
Užívám tento, je tam hodně účinné látky, nebere se to celoročně, ale jen ve vlnách. http://doplnky-stravy.heureka.cz/mycomedica-beta-glukan-bio-cell-90-cps/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neboli by na nedobrú imunitu vhodné aj probiotiká?
A vaše kobyla má kašel nějak častěji ? Nebo ho měla poprvé ? Ptám se proto, protože jsem problém s imunitou zejména kvůli kašli řešila a u me kobyly a jako nejlepší lék a zároveň prevence se osvědčilo dat kone ven na 24/7 a v rizikovejsich měsících podávat čaje na radu veterináře, a musím uznat ze kobyla je odolnější :).
Kobyla měla stroupky na nohou a taky kašlala, takže jsme začali s léčebnou kůrou Echinacea a ostropestřec. Nožky jsme dali do kupy celkem hned, ale kašel se jí držel trochu déle, takže pak šla i na 24/7, nicméně E. ji chutnala a dala se do kupy. Kupovala jsem v bylinkách pro lidi, dávku jsme pak přepočetli na cca 500Kg a dostávala teda každý den čaj a mletý ostropestřec do krmení. Tuto kombinaci jsem neměla z vlastní hlavy, ale přímo od bylinkářky. Od té doby je pokoj - občas trochu pokucká, pokud je sychravé počasí kolem nuly, ale nikdy už kašel v takovém rozsahu neměla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teraz mi napadá, že s kašlom sa často spájajú aj ochorenia srdca, možno by bolo na mieste zvážiť aj takúto variantu.