Řepné řízky se slaďákem nebo ječmen?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2016 21:32
Dugg

XXX.XXX.163.217

Dobrý den,
chci se zeptat, pro jakou variantu byste se rozhodli pro vašeho koníka.

Přemýšlím nad řepnými řízky, slaďákem a extrudovaným lnem, ale na řízky jsem moc chvály neslyšela. Druhou variantou je ječmen, jen jsem ještě nepřišla na to, co k němu přidat. Poradí někdo? Děkuji :).

adelkak

11.11.2016 07:22
adelkak

XXX.XXX.143.160

Určitě řízky smajlík ječmen se nedoporučuje krmit vůbec
koukni na amino centrum krmiv, tam se toho spoustu dozvíš
výborná je kombinace řepných řízků slaďáku a lnu smajlík

11.11.2016 08:55
majkulka

XXX.XXX.237.148

Nikdy jsem neslyšela, že by se tedy ječmen nedoporučoval krmit spíš naopak. Co je u něj "horší", že je hůře stravitelný, proto ho nelze dávat celé zrno - nejlépe je namočený, uvařený, mačkaný nebo šrotovaný, což ale i u řepných řízků musíte také - máčet je. Řízky jsou také chudé na bílkoviny a nemají žádné vitamíny, takže je vhodné zkrmovat ještě s něčím - s ovsem, s vojtěškou, se sladový květem.

11.11.2016 12:16
makki

XXX.XXX.107.171

Možná by bylo dobré v dotazu specifikovat, proč tato zamýšlená kombinace, co má být výsledkem.

11.11.2016 19:51
polárka.15

XXX.XXX.208.141

adelkak napsal(a):
Určitě řízky smajlík ječmen se nedoporučuje krmit vůbec
koukni na amino centrum krmiv, tam se toho spoustu dozvíš
výborná je kombinace řepných řízků slaďáku a lnu smajlík

Té stránce nejde vše věřit a se vším striktně souhlasit.

Svatava

12.11.2016 11:44
Svatava

XXX.XXX.70.17

polárka.15 napsal(a):
Té stránce nejde vše věřit a se vším striktně souhlasit.

Také myslím. Už když si pročteš všechny články, zjistíš, že se v některých autorka sama se sebou rozchází v názorech.

13.11.2016 09:41
Dugg

XXX.XXX.163.217

Přes léto mám kobylku na seně a pastvě - to je pro ní úplně nejlepší. Vypadá moc hezky. Ale jen co přijde zima, tak se začne trošku měnit. Má pořád břicho, ale lehce jí vylezou žebra, u kyčlí se jí udělá taková menší jamka,.. No prostě mi přijde, že spadne ze svalu, jestli to je tím, že stojí v přístřešku a nechce se jí moc chodit, přece jen toho v létě spoustu nachodí. Ještě jsem zapomněla dodat, že jí je 16 let a že je ustájená v režimu 24/7. Tudíž bych nejspíš potřebovala něco bohatého na bílkoviny? Pokud se nepletu. Aby lépe nabrala tu svalovinu. Vojtěšku krmit nechci, k předešlým úrazům co utrpěla jí otékají zadní nohy i bez toho, tak toho se trošku bojím. Díky za radu..

13.11.2016 11:59
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Pokud máte čas každý den máčet, tak kombinace řep. řízků a slaďáku + lněné semínko je všeobecně doporučovaná. Řízky to je vláknina, slaďák zase bílkoviny a lněným semínkem koni určitě přilepšíte.

14.11.2016 11:03
Dugg

XXX.XXX.163.217

barevnalentilka napsal(a):
Pokud máte čas každý den máčet, tak kombinace řep. řízků a slaďáku + lněné semínko je všeobecně doporučovaná. Řízky to je vláknina, slaďák zase bílkoviny a lněným semínkem koni určitě přilepšíte.

Děkuji za radu, pokud by se po tom všeobecně zakulatila a nabrala by nějakou tu hmotu - mimo tuků, bylo by to pro nás ideální :).

14.11.2016 11:31
majkulka

XXX.XXX.237.148

Dugg napsal(a):
Děkuji za radu, pokud by se po tom všeobecně zakulatila a nabrala by nějakou tu hmotu - mimo tuků, bylo by to pro nás ideální :).

Jenže na to, aby se jí mohli tvořit svaly a všeobecně se zakulatila, musí mít i "tuky", aby bylo z čeho brát

14.11.2016 11:42
Dugg

XXX.XXX.163.217

majkulka napsal(a):
Jenže na to, aby se jí mohli tvořit svaly a všeobecně se zakulatila, musí mít i "tuky", aby bylo z čeho brát

Tak lněné semínko nějaký ten tuk obsahuje ne? :) Mám tu ještě 5 kg soji, co mi zbylo, tudíž bych jí mohla přidávat třeba 100 g do žrádla :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík