adelkak

XXX.XXX.143.160
Určitě řízky ječmen se nedoporučuje krmit vůbec
koukni na amino centrum krmiv, tam se toho spoustu dozvíš
výborná je kombinace řepných řízků slaďáku a lnu
Nikdy jsem neslyšela, že by se tedy ječmen nedoporučoval krmit spíš naopak. Co je u něj "horší", že je hůře stravitelný, proto ho nelze dávat celé zrno - nejlépe je namočený, uvařený, mačkaný nebo šrotovaný, což ale i u řepných řízků musíte také - máčet je. Řízky jsou také chudé na bílkoviny a nemají žádné vitamíny, takže je vhodné zkrmovat ještě s něčím - s ovsem, s vojtěškou, se sladový květem.
Svatava

XXX.XXX.70.17
polárka.15
napsal(a):
Té stránce nejde vše věřit a se vším striktně souhlasit.
Také myslím. Už když si pročteš všechny články, zjistíš, že se v některých autorka sama se sebou rozchází v názorech.
Přes léto mám kobylku na seně a pastvě - to je pro ní úplně nejlepší. Vypadá moc hezky. Ale jen co přijde zima, tak se začne trošku měnit. Má pořád břicho, ale lehce jí vylezou žebra, u kyčlí se jí udělá taková menší jamka,.. No prostě mi přijde, že spadne ze svalu, jestli to je tím, že stojí v přístřešku a nechce se jí moc chodit, přece jen toho v létě spoustu nachodí. Ještě jsem zapomněla dodat, že jí je 16 let a že je ustájená v režimu 24/7. Tudíž bych nejspíš potřebovala něco bohatého na bílkoviny? Pokud se nepletu. Aby lépe nabrala tu svalovinu. Vojtěšku krmit nechci, k předešlým úrazům co utrpěla jí otékají zadní nohy i bez toho, tak toho se trošku bojím. Díky za radu..
barevnalentilka
napsal(a):
Pokud máte čas každý den máčet, tak kombinace řep. řízků a slaďáku + lněné semínko je všeobecně doporučovaná. Řízky to je vláknina, slaďák zase bílkoviny a lněným semínkem koni určitě přilepšíte.
Děkuji za radu, pokud by se po tom všeobecně zakulatila a nabrala by nějakou tu hmotu - mimo tuků, bylo by to pro nás ideální :).