Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2016 16:10
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zdravím, tak jsme nainstalovali fotopast u koní, někdo si tam došel k nim, krmil je rohlíkama-množství neznámé, zůstalo jich sedm ve výběhu.Takže panika z koliky trochu smajlík navíc u malé ve výběhu zevnitř v boudě zastrčil petlici, zvenčí je karabina a mezi stromy připravený dlouhý vodítko bez karabiny.Takže si na chlapečka počíháme.Má někdo zkušenosti s tím, že fotky z fotopasti byly brány jako důkaz u policajtů a nebo u soudu?Díky za vaše zkušenosti.

Jajinka89

29.11.2016 16:32
Jajinka89

XXX.XXX.2.216

No tak jestli se s dotycnym chcete soudit tak si pripravte penizky a dostatek trpelivosti.Ceske soudy vam nakloneni nejsou...pro me tedy vyhozene penize

Taky nam lidi chodi ke konim, nekdy je i pusti a po pastvine nam jezdi 4kolky ale soudit se...to ne.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2016 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Fotopopasti jsou technickým prostředkem, který zpracovává osobní údaje. Proto se i na fotopasti vztahují veškeré právní podmínky jako u jiných technických prostředků ke zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č.101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Tak si to rozmyslete dobře.

29.11.2016 18:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zeptejte se právníka, co může a co nemůže být důkaz.

29.11.2016 18:09
konarka13

XXX.XXX.228.22

No, sice trochu odbočím, ale známá má obchod, kde má kamery, zjistila že tam jistá nejmenovaná skupina krade, po zavolání na policii jí bylo zděleno, že pokud je u toho nechytí a nezadrží, tak s tím nic nesvede...takže nevím, jak vám to pomůže...u koní, kde je cena několikanásobně vyšší, to třeba bude jinak.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2016 18:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

V tomhle Vám nic nepomůže...Čeho se dotyčný dopustil? Jediný co legálně můžete, je cedule prosím nekrmit a to je vše..Ta fotopast by se v mžiku obrátila proti Vám.Promiňte nechci dělat chytrého...

Neregistrovaný uživatel

29.11.2016 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

No, pomůže vám k identifikaci a můžete na něj udělat osobní bububu. Jakýsi vazák za přístřeškem připravenej na tahání koní nedejbože divoký rajtování by mě klidnou taky nenechal. ani to krmení. Ale víc jak to domáci bububu fakt nepujde. Leda si pak číhat osobně.

Anna 144

29.11.2016 19:08
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Fotopast může sloužit, jako důkaz stejně jako kamerové systémy a také jako důkazy u soudu a v trestním řízení slouží. To bych chtěla uvést pro začátek. Na ohradě by mělo být upozornění, že je objekt chráněný bezpečnostním kamerovým systémem. Co se týče chození ke koním do ohrady, tak toto je minimálně přestupek proti občanskému soužití - schválnost. Doporučuji na ohradu vyvěsit upozornění - zákaz krmení zvířat a zákaz vstupu. Dále uvedu příklad: pokud dojde k úhynu zvířete z důvodu krmení a já budu mít dostatek důkazu např. z kamerového záznamu a na ohradě vyvěšené viditelné upozornění lze toto brát, jako přečin poškození cizí věci - přečin, proto, že je škoda nikov nepatrná a dále osoba byla srozuměna s tím, že může zvířeti ublížit a i přesto to uděla - tedy je zde úmyslné poškození. To stejné bude v případě zranění zvířete apod. Doporučuji kamerový systém. V Číně lze zakoupit kvalitní kameru již za 700, - Kč.
Pěkný den.

29.11.2016 19:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, pomůže vám k identifikaci a můžete na něj udělat osobní bububu. Jakýsi vazák za přístřeškem připravenej na tahání koní nedejbože divoký rajtování by mě klidnou taky nenechal. ani to krmení. Ale víc jak to domáci bububu fakt nepujde. Leda si pak číhat osobně.

Tato kauza začala také vodítkem ve výběhu
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1327587
a skončila utýranou kobylkou

Neregistrovaný uživatel

29.11.2016 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jako přiznávám, že tohle se stát mě, tak tam snad spim s brokovnicí.No né snad, ale určitě.
A to žádnýho koně nemam jen svěřence na procházky, drbání a takový to rozmazlování.

29.11.2016 22:04
canka

XXX.XXX.33.9

Gitule Vrtule nevím, jestli jste onehdá postřehla zde na diskuzi, když jsem řešila též fotopast a to kvůli přeřezávání pásek u ohradníku...prodiskutovávali jsme to se starostou obce, jak postupovat..doporučil nám, pokud budeme mít alespoň trochu viditelnou fotku pachatele, abychom mu ji donesli a společně tomu člověku pohrozili a až nakonec, pokud by to nedopadlo, to řešili soudně. na to už ale člověk musí mít fotku, kde je na 100% vidět obličej pachatele, a jak tu již někdo výše psal, na pozemku musí být cedule s tím, že pozemek či objekt je monitorován. V tom případě, kdy i přesto pachatel, že si přečetl výstražnou ceduli, na pozemek vstoupí a uškodí, u soudu by to hrálo proti němu. Byl na to upozorněn, že je objekt monitorován, tudíž je logické, že by ho fotopast nasnímala a tak i identifikovala..tenkrát to pro nás naštěstí dopadlo dobře a i když jsme měli jen blbou mázlou fotku na fotopasti, pohrozili jsme osobě, na kterou jsme měli podezření, řekli jí, že ji máme na záběrech jako důkaz, že to byla ona a bylo vyřešeno..

Letuce

30.11.2016 00:33
Letuce

XXX.XXX.42.151

Kupte maketu kamery a dejte cedulku:
Objekt střežen kamerovým systémem s dodatkem, že Vaši koně mají na míru sestavenou krmnou dávku a jejich zažívání je velmi citlivé, a proto, že za jakékoliv majitelem nedovolené krmení a případné finanční výdaje za veterináře při kolikách a jiných potenciálně hrozících zdravotních problémech zaviněné třetí osobou, budou pachatele trestně stíháni a škodu budou muset bezpodmínečně uhradit. Upozorněte na to, že převoz koně na vet.kliniku a jeho ošetření zde se může vyšplhat na částku přesahující 100 000, -. Navíc bych se tam ohnala zákonem o duševním vlastnictví, že v případě úmrtí koně kvůli nevhodně podanému krmivu třetí osobou se může částka za odškodné vyšplhat až k milionu korun například. - ale to si chce ten zákon přečíst a dát si tam i paragraf...

V případě, že Vám někdo chce darovat jablka, mrkve a nebo rohlíky pro koně, nebo chce ke koním docházet, může zavolat na tel: xxx xxx xxx a po domluvě přinést krmení ke koním, které jim přesně navážíte do KD.

Oni si to chlapečci pak 2x rozmyslí

Anna 144

30.11.2016 07:59
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Samozřejmě, že musí jít vidět pachatel a dále zde musí být někdo, kdo toho pachatele pozná - jinak si s kamerovým záznamem nebo fotopastí můžete tak akorát...Řízení poté může probíhat na 2 úrovních a to trestní a dále občansko-právní, kde se řeší náhrada škody. Je jednodušší v případě naplnění některé skutkové podstaty podat trestní oznámení a poté, co rozhodne soud s trestním příkazem nebo rozsudkem se obrátit na řád práva civilního. Proces dokazování již bude ukončen v linii trestní a soud civilní již rozhoduje pouze o výši náhrady škody.

Petr159

30.11.2016 08:43
Petr159

XXX.XXX.0.41

Nedávno jsme se soudili a jako důkaz byly použité fotografie z fotopastí. sice teoreticky byl porušen zákon, ale i tento důkaz byl přijat a dotyčný byl odsouzen. Stačila kouzelná formule: V případě důkazní nouze je pořízení fotografie, záznamu či čehokoliv jiného přípustné.

30.11.2016 11:12
peggi16

XXX.XXX.41.2

Letuce napsal(a):
Kupte maketu kamery a dejte cedulku:
Objekt střežen kamerovým systémem s dodatkem, že Vaši koně mají na míru sestavenou krmnou dávku a jejich zažívání je velmi citlivé, a proto, že za jakékoliv majitelem nedovolené krmení a případné finanční výdaje za veterináře při kolikách a jiných potenciálně hrozících zdravotních problémech zaviněné třetí osobou, budou pachatele trestně stíháni a škodu budou muset bezpodmínečně uhradit. Upozorněte na to, že převoz koně na vet.kliniku a jeho ošetření zde se může vyšplhat na částku přesahující 100 000, -. Navíc bych se tam ohnala zákonem o duševním vlastnictví, že v případě úmrtí koně kvůli nevhodně podanému krmivu třetí osobou se může částka za odškodné vyšplhat až k milionu korun například. - ale to si chce ten zákon přečíst a dát si tam i paragraf...

V případě, že Vám někdo chce darovat jablka, mrkve a nebo rohlíky pro koně, nebo chce ke koním docházet, může zavolat na tel: xxx xxx xxx a po domluvě přinést krmení ke koním, které jim přesně navážíte do KD.

Oni si to chlapečci pak 2x rozmyslí

Zákonem o duševním vlastnictví se tady můžete těžko ohánět...

30.11.2016 11:16
peggi16

XXX.XXX.41.2

Anna 144 napsal(a):
Samozřejmě, že musí jít vidět pachatel a dále zde musí být někdo, kdo toho pachatele pozná - jinak si s kamerovým záznamem nebo fotopastí můžete tak akorát...Řízení poté může probíhat na 2 úrovních a to trestní a dále občansko-právní, kde se řeší náhrada škody. Je jednodušší v případě naplnění některé skutkové podstaty podat trestní oznámení a poté, co rozhodne soud s trestním příkazem nebo rozsudkem se obrátit na řád práva civilního. Proces dokazování již bude ukončen v linii trestní a soud civilní již rozhoduje pouze o výši náhrady škody.

I v trestním řízení může být rozhodnuto o náhradě škody a rozhodnutí soudu slouží jako vykonávací titul. Pokud ne, odkáží s nárokem na občanskoprávní řízení.

30.11.2016 11:21
peggi16

XXX.XXX.41.2

Jajinka89 napsal(a):
No tak jestli se s dotycnym chcete soudit tak si pripravte penizky a dostatek trpelivosti.Ceske soudy vam nakloneni nejsou...pro me tedy vyhozene penize

Taky nam lidi chodi ke konim, nekdy je i pusti a po pastvine nam jezdi 4kolky ale soudit se...to ne.

Tohle by na soud ani nebylo, spíš by se to dalo posoudit jako přestupek, i když i takhle bych váhala.
Ono ta fotopast taky není žádná spása, to, že někoho vyfotí, ale ne třeba přímo u koní, nic neznamená. Dokazování je docela složité. Lepší by byly asi kamery než fotopast, případně kombinace obojího.

Anna 144

30.11.2016 14:11
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Ano, máte pravdu Peggi16. Nechtěla jsem se zde až toliko rozepisovat. Soud v trestním řízení může zcela nebo částečně rozhodnout o náhradu škody nebo vůbec. Nicméně i chození v ohradě je přestupek a ježdění na čtyřkolkách po loukách je rovněž přestupek.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2016 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Spíš je divný, že se Gitule neozvala..

30.11.2016 15:17
jbb

XXX.XXX.70.110

Pro odlehčení bych si ve větě "Lepší by byly asi kamery než fotopast, případně kombinace obojího." dovolil nahradit slovo "kamery" spíše slovem "kameny".
Čímž chci říci, že soud, ba i přestupková komis jsou na dlouhé a nejisté lokty. Cílem by mělo býti spíše zjistit pachatele a s tím si to jít vyříkat - a to dosti tvrdě, neb na hrubý pytel, hrubá záplata. Nicméně jistě v intencích zákona.
Neboť policie jistě Vaše oznámení typu "vlezli nám do ohrady" odloží. Ale stejně tak i odloží oznámení protistrany typu "v jedenáct večer mi bušil na vrata a ptal se mne, proč mu lezu do ohrady". Tudíž je cílem vědět kdo a tomu dotyčnému dělat středověk. Instituce nepomohou. Ale je opravdu třeba vědět, o koho se jedná.

30.11.2016 16:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Takže kobyla je schvácená, podávat trestní oznámení nemá smysl, fotopast tam je, ale prd platné.Vet přijel, pustil kobyle dost žilou a napíchal jí.Nejradši bych dotyčnému... karma je svi.ě ona mu to vrátí.Nemohla ani chodit, takže mě to vyjde možná na stejnou částku, jako před čtyřmi lety, když jsem zaplatila "jen"10tisíc.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2016 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To jste jí nechala na pastvě i po tom včerejšku? Jen se ptám nic ve zlém, ano?

1.12.2016 14:16
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Chytit toho blba a utlouct ho tou fakturou od veta! Chudák kobyla. :(.

2.12.2016 09:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

"Fotopast tam je, ale prd platné" - to znamená, že na ní nebyl nikdo zachycen nebo nebylo poznat o koho jde?

2.12.2016 11:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

No tak po snaze veterináře asi nebude ani památky, neuběhli ani dva dny a dneska opět i ve vody zbytky rohlíků, má cenu léčit koně, když tam opět někdo byl a čím jí nakrmil vlastně přesně člověk neví ani množství?Lidi jsou sv-ně opravdu, dneska sundáme fotopast, tak snad tam bude a já doufám, že jo, páč si zaplatí všechno, včetně veterináře.

2.12.2016 12:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak máte ho/ji nebo ne? Jasně, jste naštvaná, ale z příspěvku to fak nejde poznat

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2016 13:13

Asi bych zkusila pro dobu rekonvalescence toho koníka ustájit někde jinde. Takhle to přece nejde?

Neregistrovaný uživatel

2.12.2016 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Co tohle musí být za idiota..?

3.12.2016 17:19
jazzinka

XXX.XXX.107.28

A napsali jste tam aspoň ceduli, ať koně nikdo nekrmí?

3.12.2016 17:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

jazzinka napsal(a):
A napsali jste tam aspoň ceduli, ať koně nikdo nekrmí?

Takového joudu nezastaví ani cedule, jedině snad, kdyby ho s ní někdo silný majznul po kebuli

4.12.2016 09:17
xchipsy

XXX.XXX.142.1

sisi58 napsal(a):
Takového joudu nezastaví ani cedule, jedině snad, kdyby ho s ní někdo silný majznul po kebuli

Tak nejde ani tak o to ho "zastavit", jako spíš mít "něco v ruce" v případě soudního sporu apod. Je to obdobné, jako mít upozornění na el.ohradník, aby vám následně někdo nedělal zle, že se šel s děckama podívat na koníky a "koplo" je to...

4.12.2016 09:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

xchipsy napsal(a):
Tak nejde ani tak o to ho "zastavit", jako spíš mít "něco v ruce" v případě soudního sporu apod. Je to obdobné, jako mít upozornění na el.ohradník, aby vám následně někdo nedělal zle, že se šel s děckama podívat na koníky a "koplo" je to...

Jasně, kopnutí ohradníkem ale nemůžete brát jako nějakou újmu. To už musí být fakt pitomec, aby sahal na el.ohradník u koní. Na kravské ohradníky nesahá nikdo. Lidi nepoužívají mozek, v tom je ta potíž. Doufám, že nedopadneme jako američani, kteří musí mít na zpětném zrcátku napsané, že je na koukání dozadu a na mikrovlnce, že se v ní nemají sušit zvířata

4.12.2016 10:15
xchipsy

XXX.XXX.142.1

sisi58 napsal(a):
Jasně, kopnutí ohradníkem ale nemůžete brát jako nějakou újmu. To už musí být fakt pitomec, aby sahal na el.ohradník u koní. Na kravské ohradníky nesahá nikdo. Lidi nepoužívají mozek, v tom je ta potíž. Doufám, že nedopadneme jako američani, kteří musí mít na zpětném zrcátku napsané, že je na koukání dozadu a na mikrovlnce, že se v ní nemají sušit zvířata

Právě proto, že je to přesně, jak jste napsala bych tam tu ceduli měla - pokud bych měla potíže s "krmiči". Když pak přijde na lámání chleba, může majitel říct - bylo to tam jasně napsáno - a dotyčný se nemůže ohánět výmluvami No my jsme nevěděli, že konici nemůžou chleba se salámem apod...

4.12.2016 10:48
kallisto

XXX.XXX.135.38

Přesně tak. Je potřeba vycházet z toho že lidi jsou opravdu laici. Podle různých dotazů z mého okolí na koně, dotazů opravdu úsměvných že si člověk říká že to snad nemohou myslet vážně, je opravdu potřeba předpokládat, že lidi prostě NEVÍ, než že bych chtěli uškodit.

Chce to opravdu velkou ceduli, raději několik.

4.12.2016 10:58
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Takže naše snahy přichází vniveč.Další pytlík v dalším přístřešku.To, že koně někam odvedu na chvíli a pak je vrátím mi nepomůže, policie taky dělá aspoň obhlíhky, ale prostě nikde nikdo, když ho chci chytit.Cedulí je tam jak nas... ale prostě tohle je retard, kterej si volně chodí ke koním, cpe je, leze do přístřešku, kde po něm zůstávají pytlíky.Já fakt nevím už, fotopast je asi na špatném místě, protože nám vyfotila jen pár zvířat, nebo ten šmejd ví, že tam je a chodí tak, aby nebyl zdokumentován.Já už nevidím fakt jinou možnost, než tam prostě trávit celý dny a noci v mrazu schovaná v přístřešku, kam není vidět skoro odnikud a pak ho praštit a zahrabat smajlík Tohle je tak deprimující, už jsem skončila s vysokým tlakem a velice silným bušením srdce v nemocnici z toho, já fakt nevím.Navíc si přetrhne i ohradník, aby se tam dostal.Přepálenej nebyl ani zdaleka.Až já dotyčného chytnu, nechtěl by být nikdo v jeho kůži!Navíc kobyla včera opět horší.Tohle je prostě do nebe volající, já si říkám, proč moje koně Bůh tak trestá

4.12.2016 11:53
peggi16

XXX.XXX.61.147

Tak mi to připadá, že to dělá někdo schválně. Je to opravdu strašné. Lidi jsou dneska čím dál blbější...
Zkuste tu fotopast dát na nějaké lepší místo.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo taky si myslim, že se někdo mstí..To už není normální.

4.12.2016 17:18
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ale já vůbec nevím proč to ten dotyčný dělá, s nikým nemám spory, už od loňského května nikam nelezu do vsi, jsem na mateřské.Tak fakt nevím.Jen si říkám, že je to snad nějaká pitomá mladá holšiška, co netuší, co jí může moje kobyla udělat zlého, když jí nedejbože dojde rohlík dřív, než si bude moje velká kobyla přát.Ale kdyby se něco stalo, zkopala tam holku, tak zase já budu mít lítanice a polízanice, protože je někdo blbej a to, že třeba chodil a krmil už bude vedlejší, ale pro lidi pak to bude ta kobyla, co málem ukopala holšišku kravišku.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To se děje v noci nebo ve dne?

4.12.2016 18:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Jednou ráno, jednou v noci, jednou přes den, taky jsem si už počítala, zda to není dítě, nebo někdo jen o víkendu, nevychází to tak, ani tak.prostě je to náhodné, ale nejvíc mě se-e, že jí léčíme je napíchaná a stále tam někdo leze, takže je to o ničem, léčba na hov-o samozřejmě.Jak já si přeju, abych do drapla konečně, si neumí nikdo představit.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 19:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Fidoni samozřejmě taky na prd, co? Je to divný s těma rohlíkama..Kdyby mrkev..Takhle to vypadá, že to dělá schválně.

4.12.2016 20:00
canka

XXX.XXX.33.9

Gitule přesně vím, co prožíváte...je mi Vás moc líto, protože když se tohle podobné dělo u nás, byla jsem na prášky, nervózní, chtělo se mi věčně brečet vzteky, bezmocnost byla ubíjející...ale u nás alespoň nedošlo až ke zdravotním obtížím...nám přeřezávali pásky ve výběhu, aby nám kobyla utekla do vesnice nebo k silnici...dělala to 15-ti letá holčička, která nám záviděla, že máme koně..absolutně netušila, co to obnáší práce, peněz a času..viděla mě prostě jet po vesnici na koni a nepřála mi to, jak jsem se později dozvěděla...dlouho jsme na to nemohli přijít, kdo to dělal...výběh na několika místech přeřezaný, přesně jak píšete vy, v různých dobách, ale vždy to bylo večer či ráno v různých časových obdobích, kdy byl ohradník vypnut...s manželem jsme po večerech číhali zalezlí a zamaskovaný v chroští jak ty pitomci, a nikdy nikoho nenačapali...ráno chodili ke zvířatům už v pět, přesto jsme tam nikoho nenachytali a pásky byly přeřezané..nainstalovali jsme fotopast(umisťovali jsme na několikrát, než jsme našli vhodné místo - respektive místo, kudy dotyčná osoba chodila). Obličej jsme nikdy nezachytili, měla vždy kapuci..ale podle oblečení a černých vlasů vykukujících z kapuci jsme si jen potvrdili, kdo to je...byli jsme za starostou, za jejími rodiči, pohrozili jsme trestním oznámením a byl naštěstí klid...za čas ale začala její kamarádka, aby jí, pomstila, spolu s jejími kumpány,15. ti letými chlapci. Prostě už opravdu poslední kapka na moje nervy. nebyli jsme si jistí, že je to ta její kamarádka, dokud jsme je pokaždé, když jsme kolem nich jeli, neviděli obě smát..bylo to jasné...můj chlap bouchnul, zařval na ně, že jestli je ještě jednou uvidí na našem pozemku u zvířat, zabije je(šla z něj docela hrůza ), ale až to zabralo...od té doby máme klid, ale bylo to nejhorší období, co jsem prožívala...každý den jsem se bála kobylu pustit do výběhu, co bude, až přijdu z práce..kobyla utekla ve vesnici, sražená autem...to byli moje černé představy..nemohla jsem ani spát...hrozně vám přeji, aby jste to co nejdřív vyřešila a našla toho zmetka, protože vím, jak hrozně je to vysilující a nepřeji vám, aby vás to tak ždímalo z nervů, jako nás tenkrát...je to šílené, že ať už svou nevědomostí, nebo opravdu schválně, dokáže někdo ublížit němé tváři..naprosto nechápu, proč ta dotyčná osoba radši neplivne do tváře tomu člověku, co mu vadí, a mstí se na zvířeti...
Zkuste dát i ceduli do přístřešku, napsanou opravdu velkými písmeny! A přidejte, že objekt je monitorován a hlídán...co pes, nemáte psa?

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já bych spíš na to šel po dobrém..Zkusil bych zahrát na city..Jak koni tímhle ubližuje a že ať beztrstně příjde a dohodnete se..Třeba taky telefon tam napsat.Někdy je tohle mnohem lepší cesta..

4.12.2016 20:39
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Já bych spíš na to šel po dobrém..Zkusil bych zahrát na city..Jak koni tímhle ubližuje a že ať beztrstně příjde a dohodnete se..Třeba taky telefon tam napsat.Někdy je tohle mnohem lepší cesta..

Jenže tohle nefunguje právě a hrát na city nemá smysl, pokud je někdo takhle oprsklej.

4.12.2016 20:42
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

canka napsal(a):
Gitule přesně vím, co prožíváte...je mi Vás moc líto, protože když se tohle podobné dělo u nás, byla jsem na prášky, nervózní, chtělo se mi věčně brečet vzteky, bezmocnost byla ubíjející...ale u nás alespoň nedošlo až ke zdravotním obtížím...nám přeřezávali pásky ve výběhu, aby nám kobyla utekla do vesnice nebo k silnici...dělala to 15-ti letá holčička, která nám záviděla, že máme koně..absolutně netušila, co to obnáší práce, peněz a času..viděla mě prostě jet po vesnici na koni a nepřála mi to, jak jsem se později dozvěděla...dlouho jsme na to nemohli přijít, kdo to dělal...výběh na několika místech přeřezaný, přesně jak píšete vy, v různých dobách, ale vždy to bylo večer či ráno v různých časových obdobích, kdy byl ohradník vypnut...s manželem jsme po večerech číhali zalezlí a zamaskovaný v chroští jak ty pitomci, a nikdy nikoho nenačapali...ráno chodili ke zvířatům už v pět, přesto jsme tam nikoho nenachytali a pásky byly přeřezané..nainstalovali jsme fotopast(umisťovali jsme na několikrát, než jsme našli vhodné místo - respektive místo, kudy dotyčná osoba chodila). Obličej jsme nikdy nezachytili, měla vždy kapuci..ale podle oblečení a černých vlasů vykukujících z kapuci jsme si jen potvrdili, kdo to je...byli jsme za starostou, za jejími rodiči, pohrozili jsme trestním oznámením a byl naštěstí klid...za čas ale začala její kamarádka, aby jí, pomstila, spolu s jejími kumpány,15. ti letými chlapci. Prostě už opravdu poslední kapka na moje nervy. nebyli jsme si jistí, že je to ta její kamarádka, dokud jsme je pokaždé, když jsme kolem nich jeli, neviděli obě smát..bylo to jasné...můj chlap bouchnul, zařval na ně, že jestli je ještě jednou uvidí na našem pozemku u zvířat, zabije je(šla z něj docela hrůza ), ale až to zabralo...od té doby máme klid, ale bylo to nejhorší období, co jsem prožívala...každý den jsem se bála kobylu pustit do výběhu, co bude, až přijdu z práce..kobyla utekla ve vesnici, sražená autem...to byli moje černé představy..nemohla jsem ani spát...hrozně vám přeji, aby jste to co nejdřív vyřešila a našla toho zmetka, protože vím, jak hrozně je to vysilující a nepřeji vám, aby vás to tak ždímalo z nervů, jako nás tenkrát...je to šílené, že ať už svou nevědomostí, nebo opravdu schválně, dokáže někdo ublížit němé tváři..naprosto nechápu, proč ta dotyčná osoba radši neplivne do tváře tomu člověku, co mu vadí, a mstí se na zvířeti...
Zkuste dát i ceduli do přístřešku, napsanou opravdu velkými písmeny! A přidejte, že objekt je monitorován a hlídán...co pes, nemáte psa?

Díky, je to strašné no, nejhorší je, že kobyla je zase na injekcích, štve mě to, že trpí kvůli lidské debilitě, tomu se hloupost fakt říci nedá.Jí je zle, nás to stojí peníze, které bychom mohli investovat do vylepšení pastviny atd.navíc jsme to už zažili.Nejsmutnější na tom je, že mě to tak strašně psychicky vyčerpalo, že sem zkolabovala.Tlak 210/110, prostě tohle vytočilo i muže, ten kdyby tam dotyčného chytil-i kdyby dítě, tak by ho nejspíš tak seřezal, ale to se nesmí samozřejmě.Já jen doufám, že bude všemu konečně klid.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zkuste to aspoň..Co když je to holšiška malá a neví nic o koníškách. Třeba misto toho bude kobča dostávat mrkev. smajlík

4.12.2016 20:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

gitule vrtule napsal(a):
Díky, je to strašné no, nejhorší je, že kobyla je zase na injekcích, štve mě to, že trpí kvůli lidské debilitě, tomu se hloupost fakt říci nedá.Jí je zle, nás to stojí peníze, které bychom mohli investovat do vylepšení pastviny atd.navíc jsme to už zažili.Nejsmutnější na tom je, že mě to tak strašně psychicky vyčerpalo, že sem zkolabovala.Tlak 210/110, prostě tohle vytočilo i muže, ten kdyby tam dotyčného chytil-i kdyby dítě, tak by ho nejspíš tak seřezal, ale to se nesmí samozřejmě.Já jen doufám, že bude všemu konečně klid.

Nesmí, pokud vás někdo vidí. Já vím, je to ošklivé, ale pokud by někdo dostal na budku, alespoň by okusil, jak se cítí koník, když ho bolí ty snědené rohlíky

4.12.2016 22:08
koně

XXX.XXX.205.252

gitule vrtule napsal(a):

Je to hrozné.Trpící zvířata kvůli něčemu, ale čemu? Nejhorší je ta bezmocnost.
My jsme si tedy v naší vesničce také hodně užili.Všechno jsme ustáli, přes kontroly a zbytečné nekonečné intervence od úřadu až po neustávající nenávist spoluobyvatel.To trvá ta léta, co tam jsme.Pravděpodobně bude trvat navždy.Naštěstí se projevuje proti nám, lidem, Ale s tím se dá žít.
Ale aby někdo ubližoval zvířatům, s tím se žít nedá.To bych opravdu neustála.Jenže člověk přece nemůže donekonečna utíkat před nenávistí a idioty.Není kam
Já nevím kolik máte koní.Ale já bych je na čas prostě odvezla.
Někam ke známým, nebo do ustájka někde poblíž.Uklidila bych je, dokud se kobylka, co to odnáší nejhůř, nedala dohromady.To by asi bylo jediné, co by mě mohlo uklidnit.
Mezi tím bych pokud možno opevnila vaše domácí ohrady, okamerovala, opatřila miliony cedulí.Zakoupila aspoň kravský zdroj, aby to řádsky tlouklo.Pásky, dráty, lanka.Nejmíň třemi vrstvami.Žádné otevírání na brány s ručičkami, natvrdo.Také existuje napojení na mobil, kdy vám to v případě poškození ohradníku dá vědět.Když už, tak už.
Na noc bych tam koně také nenechávala.Není možnost, abyste je měla u domu? Nebo aspoň někde ve stáji, v uzavřeném dvoře.Kde je obydlený dům.A nejraději pes.
Já vím, mě se to radí

5.12.2016 07:58
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Já nevím, ale krmení rohlíky mi pořád přijde spíš jako aktivita nějakého laika než jako naschvál. Celkem bych to tipla na nějakou holčičku, co si zkouší vaše koně ochočit.
Sousedům někdo takhle krmil psa (rozhodně nevypadal týraně), dali si tam ceduli ve stylu "prosím nekrmte našeho psa, má nemocnou slinivku a musí dostávat dietní stravu, pokud mu chcete přilepšit, zavolejte nám na číslo... a domluvíme se na předání pamlsků". Od té doby byl klid.
U nás na chatě je turistická jízdárna a taky mají všude cedule, ať lidi nosí staré pečivo přímo jim nebo to hážou do bedny pro ten účel instalované před výběhem, že koně podělí sami, aby se vyhnuli problémům se zažíváním.
Děti a lidé neznalí fakt netuší, že tím můžou koni ublížit.

5.12.2016 08:18

Já spíš nechápu, proč se Gitule tolik staví proti dočasnému přemístění nemocné kobyly. Nevím, jak jí chce vyléčit, pokud další krmení nevhodným krmením je kontraindikováno s nemocí.

Logické by pro mě bylo - pokud by se nejednalo o náhodné jednorázové zkrmení něčeho, což tady není, protože je to opakované - nemocného koně dostat co nejdřív z dosahu rizika a snažit se ho účinně vyléčit. Pak až řešit dál, co s krmičem.

5.12.2016 08:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud by k nám do ohrady někdo vlezl s šustivým sáčkem s krmením, koně by ho rozebrali i s pytlíkem Máme koníky pažravé a pokud dojdou pamlsky, je lepší být ZA ohradníkem.
Gitule má velmi hodné koně

5.12.2016 11:20
koně

XXX.XXX.205.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já spíš nechápu, proč se Gitule tolik staví proti dočasnému přemístění nemocné kobyly. Nevím, jak jí chce vyléčit, pokud další krmení nevhodným krmením je kontraindikováno s nemocí.

Logické by pro mě bylo - pokud by se nejednalo o náhodné jednorázové zkrmení něčeho, což tady není, protože je to opakované - nemocného koně dostat co nejdřív z dosahu rizika a snažit se ho účinně vyléčit. Pak až řešit dál, co s krmičem.

No, také nechápu proč tam koně nadále nechává.
Nezaregistrovala jsem, že by Gitule byla proti přemístění, ale evidentně na rady tohoto typu nereaguje.
Nevím, kolik koní má a jak by to bylo logisticky a finančně možné někde rozmístit.Ale má li třeba dvě, neviděla bych problém.

5.12.2016 12:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Koně se snažím přemístit, ale není kam, nejjblíže, co jsem našla, kam by se dalo, je sto km, nikdo mi je nevezme k sobě, snažím se, ale prostě nemám šanci bohužel.Kobyly jsou dvě, pony a čt. tak momentálně tápu.

5.12.2016 12:53

Tak sem hoďte místo, třeba se někdo chytne, nebo bude mít někoho známého v blízkosti...
znáte to - víc hlav víc ví. umístit dvě kobylky za nějaký rozumný peníz, když je to dočasně, by přeci neměl být problém.

5.12.2016 12:53

Přinejhorším můžete nabídnout, že pokud by byl problém s tím, že nemají dostatek sena, tak že si přivezete vlastní..

5.12.2016 13:04
kallisto

XXX.XXX.157.94

Mě spíš zaráží, že není doma ty koně kam zavřít. To není k dispozici box pro případy nemoci? Aspoň nějaký provizorní bych zbouchala a koně zavřela.

Pokud není dostačující fotopast, zařídila bych kameru. Wifi kameru třeba. A tím máš možnost koukat na to v podstatě furt a ihned zasáhnout.

Logarik

5.12.2016 13:09
Logarik

XXX.XXX.2.216

Zase dalsi majitel koni co precenil sve siy ma 3kone...to vam nestaci jeden a platit mu nekde pekne pastevko kde kdy se neco stane maji aspon box
Lidi uz trochu premyslejte.

5.12.2016 13:42
mgtka

XXX.XXX.22.76

Logarik napsal(a):
Zase dalsi majitel koni co precenil sve siy ma 3kone...to vam nestaci jeden a platit mu nekde pekne pastevko kde kdy se neco stane maji aspon box

Cože?
Já teda asi taky přeceňuju své síly, když mám doma dva koně (což má i gitule jak jsem pochopila) a nemám uzaviratelné boxy v zahradě obehnané pevným plotem...

5.12.2016 13:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Logarik napsal(a):

Platím pastevko svým dvěma koním, ale úplně uzavíratelný box, do kterého by se nikdo nikudy nedostal, nemáme. Jen box ze kterého může kůň koukat. A třeba já, kdybych kobylu zavřela, tak se mi rapidně zdravotně zhorší, je totiž dušná
Přemýšlet máte vy, než něco napíšete

Anna 144

5.12.2016 14:44
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Upřímně nechápu, co má společného počet chovaných koní a to, že někdo nevchovaný nebo respektive vychovaný vládou ČR - tedy tak, že si může dělat, co chce bez nějakého většího postihu, bez vědomí majitele vstoupí na pozemek, který je oplocen, byť jenom elektrickým ohradníkem. Nikdo nemá za povinnost oplotit svůj pozemek pevným plotem, ale naopak každý občan by měl ctít zákony a nevstupovat na cizí pozemek, nekrmit cizí zvířata apod.Platí to i pro malé holčičky nebo chlapečky, za které mají zodpovědnost rodiče. Pokud je rodiče nehlídají a dělají takové věci, tak by měla zasáhnot sociálka. Nicméně víme, jak to u nás chodí. V sociálně slabších rodinách se tak akorát na soc. vyser...a děti si dále dělají, co chtějí a druhým lidem vznikají náklady navíc.

5.12.2016 15:17
kallisto

XXX.XXX.157.94

No nejde o to kolik má kdo koní, mě zaráží že někdo nemá kam ty koně ani přechodnou dobu zavřít. Co kdyby se koni stalo něco kde vet nařídí absolutní klid bez pohybu? Ty koně nemají přístřešek který by se dal upravit?

5.12.2016 15:38

kallisto napsal(a):
No nejde o to kolik má kdo koní, mě zaráží že někdo nemá kam ty koně ani přechodnou dobu zavřít. Co kdyby se koni stalo něco kde vet nařídí absolutní klid bez pohybu? Ty koně nemají přístřešek který by se dal upravit?

Obávám se, že zavření do boxu nebo přístřešku nic nevyřeší, pokud je to na stejném místě jako pastvina. Lidé běžně bydlí ve vsi v řadovce, v nové zástavbě kde koně být nemohou apod. a právě proto si pro ně vybudovali zázemí někde za vsí (v mém okolí hned několik případů). Ten box by musel být asi hermeticky uzavřený aby takhle oprsklého krmiče odradil . Co jsem viděla, tak to lidé v zoufalství řeší dvojitým ohrazením (aby krmiči ke koním nedohodili) s mnoha řadami silně kopajícího ohradníku (aby nebylo možné prolézt / přelézt). Takže kvůli pár blbečkům ve finále koně vypadají jak za vězeňským plotem, stojí to prachy navíc a ještě využívají jen tak 2/3 ze svého pozemku. Je to bordel co si někteří lidé dovolí a skoro není jak se (legálně) bránit .

5.12.2016 16:18
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Fotopopasti jsou technickým prostředkem, který zpracovává osobní údaje. Proto se i na fotopasti vztahují veškeré právní podmínky jako u jiných technických prostředků ke zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č.101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Tak si to rozmyslete dobře.

Tak tohle je nesmysl jak blázen. Na svůj pozemek si dejte kamer kolik chcete, jenom nesmí zabírat pozemek cizí/veřejný. A to že kamera zachytí někoho kdo tam nemá co dělat je jenom dobře. Je to úplně to samé jako si dát kameru do porodního boxu, nebo si snad člověk nemůže hlídat zdraví koně? A když do stáje vleze cizí člověk, taky ho nesmím natočit/vyfotit a použít to proti němu? Soukromý majetek je soukromý majetek a je jedno jestli je to uzavíratelná zděná budova, přístřešek nebo pastvina.

Gitule klidně si pořiďte celý arzenál kamer a žádnou výstrahu o kamerách nejste povinna udávat. Je to Váš pozemek a Vaši koně a Vy máte právo i povinnost své koně chránit. Džrím Vám pěsti a přeju pevné nervy a kobči brzké uzdravení.

5.12.2016 19:07
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Logarik napsal(a):

Nemám tři, ale dva koně, ne, nepodcenila jsem situaci, měla jsem je v ustájení, ale nenechám si trajdat na koni cizí lidi, nenechám si koně mlátit při krmení a když řeknu, že nechci, aby se do nich cpaly minerály navíc, mlsátka, granule apod, tak nechápu, že to někteří prostě nepochopí a já nehodlám platit za něco, co je navíc a není dodržen dohodnutý plán, takže ano, mám provizorium, kde mají koně každý svůj přístřešek, pastvinu 1ha.Pokud nemáš co říci k mému dotazu, tak nerejpej zbytečně o to, jestli náhodou přeceňuji síly.

9.12.2016 19:26
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tak po instalaci fotopasti je klid, jen počkat na fakturu a pak si s ní můžu akorát vytřít... nebylo mi to k ničemu, nikdo mi škodu nenahradí a je to více, než pět tisíc, tohle fakt naštve a ne málo.Zbytečně utracené peníze za veterináře, za ty prachy bych měla seno na rok pro holky smajlík

9.12.2016 19:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

gitule vrtule napsal(a):
Tak po instalaci fotopasti je klid, jen počkat na fakturu a pak si s ní můžu akorát vytřít... nebylo mi to k ničemu, nikdo mi škodu nenahradí a je to více, než pět tisíc, tohle fakt naštve a ne málo.Zbytečně utracené peníze za veterináře, za ty prachy bych měla seno na rok pro holky smajlík

Nežehrejte na osud nebo se k vám škodič vrátí a taky byste to tentokrát nemusela podchytit včas.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2016 19:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A chytili jste ho / jí?

19.12.2016 12:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Poslední zprávy, včera odjela do nového domova naše ponička, takže velká je momentálně sama, musím jí uklidnit a srovnat, v jejím psychickém stavu dle odborníka není vhodné ji okamžitě vhodit k cizím koním, jen co odjede malá pryč.Chvíle osamotě jí neuškodí, do nového roku bude v novém ustájení, kde nebude sama, bude o ní postaráno managementem, který vyžaduji a nebude daleko.Nehledě na to, že minulý týden tam zase byl nějaký zmetek a znovu mi koně málem přizabil-samozřejmě velká koliku.Už i policajti v noci hlídají, tak zatím klid zaplaťpánbůh a já to vytroubila ve vesnici největším drbnám, aby pokud je to někdo odtud, věděl, že je políčeno.Na fotopast se nikoho nepodařilo chytit, ale když člověk neví, kudy tam přesně leze, je to těžké.Už se těším, až bude v novém, mimo dosah tohoto pachatele.faktura mastná, zbytečné náklady a vyhozené peníze.Na té samotě mezi lesy to bude mnohem lepší, nikde nikdo a daleko od lidí.Všem, kteří se mnou soucítí a ví, jak hrozný pocit to je, děkuji. Jo a jinak moje podezření je na člověka, který je na druhé straně republiky, ale já jsem nyní jako hlavní svědek předvolána před soud.Ale dokažte někomu, že je to přímo on, nebo někdo poslaný.Informaci mám týden a on jí ví měsíc, takže i datumově by to odpovídalo.On ví, že jediné, čím mi může ublížit jsou koně.Ale nemám v ruce nic a nikoho jsme nechytily bohužel.Tím nechci říci, že se můžu mýlit.Klidné Vánoční svátky a hodně štěstí a zdraví do nového roku přeji všem hodným lidem.Ať vám koně jdou!

19.12.2016 12:58

Gitule, držím palce, ať už máte život víc v klidu. Jestli se nepletu, budete teď mít na starost ještě jedno mrně, tak budete mít dost aktivity i bez škodiče koním...

Hodně štěstí!

19.12.2016 13:05
efendi

XXX.XXX.169.185

Gitule vrtule - teda prošla jsem celou diskuzi... mno síla tedy... přeji hodně štěstí v boji s blbem sama vím jak je to nekonečné... jen mne tak napadlo - psala jste že bydlíte na vsi - co takhle zkusit udělat letáčky kde by jste napsala co se stalo, dala tam nějaké varování a přiložila fotokopie faktur... a roznesla bych to po vesnici a dala do schránek... třeba by potom někoho trklo že to není až taková, prdel, ... je hrozné co si dnes lidi dovolí... :(.

19.12.2016 13:51

Gitule také tak. Ať už máte klid, přeji vám krásné svátky, vše nejlepší v novém roce a dobré lidi kolem sebe.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2016 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mstít se na zvířeti to je odpornost největší.. Přeji Vám moc aby se to už uklidnilo a vyřešilo.

19.12.2016 18:15
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Všem moc děkuji.Manžel tam dneska chytil kamarádky syna, kterej kobylu přivázal do boudy, znehybnil a sexuálně se ukájel.Málem ho tam kladivem zabil.Policie si nezletilce převzala, kluk tam údajně byl poprvé, nikdy předtím tam nebyl.A my zacvakáme fakturu za veta, koní se zbavíme odvozem jinam a nezmůžeme nic.Je to jen přestupek.Taková je spravedlnost pro lidi.Tohle je na palici.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2016 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Proč mě ten "trest" nepřekvapuje? No jo máme demokracii a svobodu..

21.12.2016 15:25
efendi

XXX.XXX.169.185

tak to je teda síla !... se divím že Váš muž toho prasáka hned nevykastroval !...

Přeji už klidné svátky ! protože tohle je fakt na palici...

21.12.2016 16:28
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

No na palici z toho fakt jsem a dlouho mi bude trvat, než se z toho vyhrabu a můj kamarád dostal přes pusu, když prohlásil-Jsem zvědavej, jestli dojedete pro alimenty, až se narodí malý kentaur.Fakt jsem explodovala, následně se omluvila, ale prostě v tuhle chvíli na místě takový řeci nebyly vhodné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík