Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem velikosti, jelikož nemám možnost zajet někam do obchodu, tak musím přes net..
Měřila jsem se několikrát a bylo to 57-57,5 cm. Helmu mám vybranou CASCO MISTRALL 2.
Mám s helmami problém, protože většina, co jsem si kdy zkoušela, měla takový oválný tvar a já mám hlavu kulatější, takže jsem si tuhle zkoušela u kamarádky, co ji má a seděla mi pouze tvarem ( že je spíše kulatější, než oválná), kamarádka má totiž vel.59-62 cm.
Takže ptám se, mám si koupit XS-S 55-57 cm nebo S-M 58-60 cm? Já bych to viděla na tu druhou, ale nechám si poradit
(Popřípadě helmu vrátím a objednám si tu správnou vel.)
Předem děkuji
Já mám tuhle helmu taky, měla jsem původně jinou Casco vel.M, po tom co jsem ji půjčila muži na závodech-helma vyhrála 120km mezinárodku, haha, tak od té doby mi byla větší a nějak se mi po hlavě šoupala, takže tuhle eMkovou mám na zimu, narvu pod to čepici a je to o.k. a na léto jsem si koupila eSkovou mistralku a sedí jak ulitá a už vím, že ji nikomu nepučím
Nějak nechápu co jste si zkoušela a to číslování, já bych helmu bez zkoušení nekoupila, právě kvůli tvaru, pokud jste zkoušela tu samou u kámošky co chcete tak je velikost jasná ne?pokud to byl jiná tvar-typ, tak do toho bych nešla a rozhodně třeba do nějakého obchodu zajela a vyzkoušela i když bych pak kupovala přez net...
Já mám obvod hlavy 59 cm, měla by mi tedy sedět helma vel. L...mám od Covalliera. Nicméně ta mi byla velká, ve finále mám S/M (při nošení ani o ní nevím). Nejlepší je helmu někde vyzkoušet, mít ji chvíli na hlavě, neměla by opravdu nikde tlačit. Takže vybírat jen na netu a podle cm je v tomto případě blbost. Obchodů je plno, určitě někde poblíž Vás nějaký bude.