Výběr jezdecké přilby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2016 19:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem velikosti, jelikož nemám možnost zajet někam do obchodu, tak musím přes net..
Měřila jsem se několikrát a bylo to 57-57,5 cm. Helmu mám vybranou CASCO MISTRALL 2.
Mám s helmami problém, protože většina, co jsem si kdy zkoušela, měla takový oválný tvar a já mám hlavu kulatější, takže jsem si tuhle zkoušela u kamarádky, co ji má a seděla mi pouze tvarem ( že je spíše kulatější, než oválná), kamarádka má totiž vel.59-62 cm.
Takže ptám se, mám si koupit XS-S 55-57 cm nebo S-M 58-60 cm? Já bych to viděla na tu druhou, ale nechám si poradit
(Popřípadě helmu vrátím a objednám si tu správnou vel.)
Předem děkuji

29.11.2016 19:51
vattunka

XXX.XXX.129.153

Já mám tuhle helmu taky, měla jsem původně jinou Casco vel.M, po tom co jsem ji půjčila muži na závodech-helma vyhrála 120km mezinárodkusmajlík, haha, tak od té doby mi byla větší a nějak se mi po hlavě šoupala, takže tuhle eMkovou mám na zimu, narvu pod to čepici a je to o.k. a na léto jsem si koupila eSkovou mistralku a sedí jak ulitá a už vím, že ji nikomu nepučímsmajlík
Nějak nechápu co jste si zkoušela a to číslování, já bych helmu bez zkoušení nekoupila, právě kvůli tvaru, pokud jste zkoušela tu samou u kámošky co chcete tak je velikost jasná ne?pokud to byl jiná tvar-typ, tak do toho bych nešla a rozhodně třeba do nějakého obchodu zajela a vyzkoušela i když bych pak kupovala přez net...

29.11.2016 20:08
kallisto

XXX.XXX.135.38

Uplne neporadim jen upozorním ze po par tydnech ci měsících podle intenzity pouzivani se polstrovani uvnitr některých helem slehne a helma pak muze byt volnější nez na zacatku.

30.11.2016 08:59
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Helma je pre mňa vždy skúšanie aspoň na hodinu tak cez internet si to neviem ani predstaviť, ale keď myslíte že vám ten typ sadne tak by som určite brala tú väčšiu, myslím, že tá menšia by vás tlačila. A ide zima aspoň tenká kapucňa alebo čiapka by sa pod ňu mohla vojsť :).

30.11.2016 11:26
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já mám obvod hlavy 59 cm, měla by mi tedy sedět helma vel. L...mám od Covalliera. Nicméně ta mi byla velká, ve finále mám S/M (při nošení ani o ní nevím). Nejlepší je helmu někde vyzkoušet, mít ji chvíli na hlavě, neměla by opravdu nikde tlačit. Takže vybírat jen na netu a podle cm je v tomto případě blbost. Obchodů je plno, určitě někde poblíž Vás nějaký bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík