Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2016 17:36
miška13

XXX.XXX.115.57

Ahoj, mám dospělou kobylu, zdravou, na pastevním ustájení, kde má venku seno neustále. Není obsednutá, pracujeme a připravujeme na obsedání. Ovšem nedělá prakticky nic, chodíme na procházky, do kruhovky, připravujeme na lonžování, takže nějaká práce v chodech tam je. Ráda bych koupila nějaké krmivo, které jí můžu dát když ve stáji budu nebo po práci, takže cca 1x denně a to tak 5-6x týdně. Je to temperamentní kůň. Přemýšlela jsem o nějakých minerálech. Budu ráda za jakoukoliv radu, děkuji :) :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2016 19:07

Vzhledem k tomu, že jádro není nic, co by teď potřebovala, můžete zvolit cokoli. Jakékoli jádro jí nejspíš udělá radost :) nebo prostě jen pár mrkví - alespoň jí to dodá trochu vitamínů. Když je temperamentní, tak se vyhnout ovsu.
Pokud byste koupila minerálku, bylo by dobré krmit něco drobného, co se dá navlhčit a na sebe ten sypký prášek naváže. Třeba šrot. Ale zas při tak malém množství šrotu, jaké budete krmit, byste potřebovala, aby Vám to dělal někdo v okolí, nekupovat celý pytel (kazí se v řádu pár dní..)..
Taky jsou různé typy mussli pro mladé koně, pokud byste do ní chtěla investovat. Ale je spousta lidí, kteří zastává názor, že je to spíš "placebo" pro majitele, než potřebný a přínosný příkrm pro koně. Že vyvážené složení jádra zdravému a dobře krmitelnému koni do stupně střední zátěže stačí.

2.12.2016 19:44
miška13

XXX.XXX.115.57

Děkuju moc :) za radu. Bojím se spíš toho, aby něco když nebudu krmit každý den 2x denně. Jinak vůbec nevím co, přemýšlím mezi vojtěškovýma granulkama, musllli a nebo pak nějaké pelety či velké kusy minerálů - dávalo se dostihovým koním ke krmivu, ale vůbec nevím jak se jmenovali.

2.12.2016 20:23

Ono jsem asi nezduraznila, ze kdyz nebudete krmit pravidelne, tak ze muzete krmit jen male mnozstvi. Tak do litru na krmeni. Takze proto jsem rikala, ze je vlastne jedno, co budete krmit. Tak to bylo mysleno. Kdyz nemate zadne specificke potreby, klidne bych zavolala do eshopu, ze ktereho budete objednavat a zkusila spolecne vymyslet, co by bylo vhodne pro potreby Vaseho konika.

3.12.2016 12:19
Dep

XXX.XXX.37.60

Ja sve kobylce dávám z Ráje pro koně ovocno-vláknité granule. Dávám jich tak hrstku. A do nich zamíchám lněné semeno plus vitamíny. Granulky dávám, poněvadž kobylka nemá žádné extra pracovní nasazení a své energie má dost a dost.

3.12.2016 16:53
miška13

XXX.XXX.115.57

Ve stáji máme k dispozici oves a ječmen. Oves určitě ne, ale přemýšlím o tom ječmenu. Co myslíte? Já jsem už bezradná. :D.

3.12.2016 18:54
koně

XXX.XXX.205.252

Když je k dispozici, přihoďte trošku ječmene.Nebude li tepelně upravený, ani našrotovaný, tak z toho nijak veselá ani tlustější nebude.A aspoň si trochu obrousí zuby
Ale chcete li konkrétně něco, do čeho hodláte přisypávat minerálku, asi bych volila konzistenci šrotu, řízků, nebo granulí, co se máčí nebo vlhčí.Ze suchého zrna většina koní přídavek vysype, a ten zbude na dně, nikoli v koni.

3.12.2016 18:55

Ječmen klidně krmte, ale nedávejte ho moc, když to bude jen nárazově. Brala bych to jen jako odměnu po ježdění (práci). Ale v tom případě se dají stejně dobře použít jiné věci - právě zmíněné mrkve například. Je to pro koně jistě přínosnější, pro nepravidelné krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík