Sysla

XXX.XXX.45.242
Dobrý den,
Chtěla bych pomoct odhadnout cenu koně.
Valach po Quiradovi, v květnu 2017 10 let.
Plemeno ČT, PP.
Má výkonnost ZL, je z matky co má S, otec má TT.
Bez zdravotních komplikací, jediné co tak ho sem tam bolí záda - to bude mít nejspíš ze špatného sedla.
Dříve skákal parkury, potom byl z důvodu těhotenství prodán a teď je v jezdecké škole a víceméně stojí.
Ačkoliv je to kůň ne pro začínající jezdce, vozí začátečníky na procházky v kroku. Na jízdárně je super - jen kvůli sedlu často vyhazuje a dělá blbůstky. Když ho nic nebolí, je naprosto bez problémů, citlivý na hubu, docela dobré chody, rád skáče. Povahou je to trdlo, co si ale umí, dupnout", když potřebuje.
Majitelka mi řekla cca 150K, radši se ale ptám tady... :)
Kůň byl trénovaný ale teď se s ním cca 3 roky nic moc nedělá (občas si něco skočí s lidma, je to takový, provozák", zacválá si (s tím že kraví), sem tam vyjížďka).
Za 150, - korun, to by šlo
Jinak, desetiletý, veselý provozák z jezdecké školy.Valach s údajně bolavými zády?
Jak vypadá? Je veliký, kostnatý, hůře krmitelný?Když ho zují a vystrčí na celodenně, celonočně, celoročně ven s minimem jakéhokoli žrádla, přežije to?
Kolik těch parkurů opravdu šel a jak?Jestli není třeba k těm zádům ještě chromý?
Podle vašeho popisu bych za něj dala max.40tisíc.Kdyby mu fyzioterapeut zkoukl a spravil záda, pro začátek.
Barca N.

XXX.XXX.2.216
Podle popisu 45tis.ale bojim se ze kdyz si ho koupi budou pak natvany a reknou ze mel byt levnejsi takze spis tech 35tis.
Barca N.

XXX.XXX.2.216
Ale uprimne pokud si ho nevee nekdo zkuseny tak i zadarmo je drahy.
Loolipoop

XXX.XXX.254.189
Můžete si nechat cenit co chcete, cenu koně určuje majitel ať se Vám to líbí nebo ne.
Ze zkušeností jsou koně o něco "nadcenění", jelikož kupující to třeba trochu stáhne. Ale pokud si řekl 150, tak tak na 120tis. by jít mohl, méně spíše nepočítejte.
Jen majitel zná hodnotu koně. Pokud se tedy vymění sedlo, udělá fyzio a bude mít stálého jezdce, klidně to může být koník do sportu jako lusk.
Posuzovat koně, kterého jsem neviděl ani na videu jen z pár informací uvedených zde na 35-45 tisíc mi hlava nebere.
kvido46

XXX.XXX.153.137
Loolipoop
napsal(a):
Můžete si nechat cenit co chcete, cenu koně určuje majitel ať se Vám to líbí nebo ne.
Ze zkušeností jsou koně o něco "nadcenění", jelikož kupující to třeba trochu stáhne. Ale pokud si řekl 150, tak tak na 120tis. by jít mohl, méně spíše nepočítejte.
Jen majitel zná hodnotu koně. Pokud se tedy vymění sedlo, udělá fyzio a bude mít stálého jezdce, klidně to může být koník do sportu jako lusk.
Posuzovat koně, kterého jsem neviděl ani na videu jen z pár informací uvedených zde na 35-45 tisíc mi hlava nebere.
Cenu si může sice určovat majitel, ale je to vždy o dohodě s kupujícím. Klidně si můžu cenit koně na 150 tis, i více, ale pokud nenajdu kupce, tak je to k ničemu
Ono cena je někdy o tom, že majitel nutně potřebuje prachy nebo žije mimo realitu.
Buď chci prodat a dám cenu reálnou nebo budu chtít někoho oškubat a můžu čekat, jestli mi na to nějaký blb naletí.
A 10 letý kůň, kterému prý nesedí sedlo, občas bolí záda ?, vyhazuje a má další vady není pro mě za tuto cenu ani náhodou, navíc pokud jezdil v jezdecké škole.
Zadavatelko, mrkněte na Parkur Index, zadejte jméno koně a vyjedou Vám všechny výsledky ofiko závodů, kde kůň závodil.
Loolipoop
napsal(a):
Můžete se jako majitel vycenit jak chcete, opravdovou cenu koně pak určují zájemci a případní kupci, ať se Vám to líbí nebo ne.
lilili

XXX.XXX.48.22
A to, že má záda bolavá ze sedla říká kdo?
A pokud tedy vědí že sedlo mu nesedí, proč ho na něj dávají?
Je to nějaké podivné.
lina225

XXX.XXX.187.2
Dle popisu je reálná cena tak 80 tis.
Výkonnost ok, ale výše už se asi v tomto věku nedostane. Bez kondice, do sportu nutno znovu připravit. Charakter asi taky nic extra, takže jezditelnost průměrná, od začátečníků budete možná muset napravovat nějaké zlozvyky. Má asi slušné základy a bude se s ním dát pracovat, ale momentálně to není nic moc.
150 by bylo reálné za koně připraveného do sportu, zdravého, s čistým rtg nebo koně s velmi dobrým charakterem.
V první řadě bych nechala vyšetřit ty záda. Jestli dělá bordel jen tak a ne od zad, půjde ta cena zase dolů.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
koně
napsal(a):
Můžete se jako majitel vycenit jak chcete, opravdovou cenu koně pak určují zájemci a případní kupci, ať se Vám to líbí nebo ne.
Všechno má dnes svého kupce Nekoupí paní, koupí někdo jiný.9letý kůň s hezkým exteriérem, původem, citlivý a jemný na hubu se závodními zkušenostmi, který rád skáče a má hezké chody, i když občas zazlobí a potřebuje se vrátit do kondice se za tuto cenu dá do zahraničí bez problému prodat a pokud by se dostal kůň do kondice, tak za tuto cenu bez problému i tady.
Teď je třeba zrovna jeden Lkový parkurák,10 let na bazoši za 170tisíc.
rokoki

XXX.XXX.140.254
Loolipoop
napsal(a):
Všechno má dnes svého kupce Nekoupí paní, koupí někdo jiný.9letý kůň s hezkým exteriérem, původem, citlivý a jemný na hubu se závodními zkušenostmi, který rád skáče a má hezké chody, i když občas zazlobí a potřebuje se vrátit do kondice se za tuto cenu dá do zahraničí bez problému prodat a pokud by se dostal kůň do kondice, tak za tuto cenu bez problému i tady.
Teď je třeba zrovna jeden Lkový parkurák,10 let na bazoši za 170tisíc.
Ano, kupec se najde možná i pro neopodstatněně drahé zboží. ovšem kdy se najde, se neví. a koník mezitím žere, potřebuje péči, ustájení. a tak se stane, že i když prodejce sveřepě trvá na ceně třeba 150 tisíc a skutečně za tu cenu prodá, ovšem ne teď, ale až za dva roky, tak si odečtěte náklady za koníka měsíčně a spočtěte si, za kolik skutečně prodal (zhruba za polovinu?). a že prodá? jistota není žádná. skutečně má každé zboží svého kupce? takže mohu třeba produkovat koně nehledě na to, kolik jich na trhu je, protože "každé zboží má svého kupce", takže já určitě prodám? a neprodělám?
Ted trochu mimo misu. Kolik stalo krmeni konika do ted? Kolik stal vycvik, zavody atd... to by se prodavali kone za pul milionu. Ale je pravdou ze ja bych zdraveho kone, ted nemluvim o tom nabizenem toho neznam, ale opravdu zdraveho s cistymi rtg za mene jak 100 000 tisic taky neprodala. Zalezi samozrejme na plemeni a trh je opravdu prehlcen ale kdyz jsem si kupovala kobylku parkuracku bylo ji 7 let vychozene zl a cena byla 180 tisic. Byla charakterni nikdy ani nezalomila ucho. Vet, kovar, preprava ruch na zavodech. Proste to byla opravdu charakterni kobyla a ta cena pro nekoho nepochopitelna byla pro me adekvatni. A investice nelituju navic mela vyborny zahranicni puvod a privedla na svet skveleho potomka. Klisna dosahla na vykonnost St, dnes uz je to rekreant a hoby konik pro decka. Nelituji jedine koruny.
To ja taky ne. Otazkou je jak to s tim jeho zdravim je. Pokud je to zpusobeno opravdu jen spatnou vystroji a konik je z ni bolavy tak by se dalo uvazovat o nejake te sleve dejme tomu 120 tisic. Pokud je tam jiny problem cena pujde rapidne dolu. Potom ma cenu max 50 tis. Teda ja bych za bolaveho kone nedala tolik ale to je kazdeho vec.
Kamoska koupila 5 letou qh za 180 tis. Jako naprosto zdravou. Kontrola vetem ok. Kobyla nevykazovala zadne znamky bolesti ci nepohodli. Rtg vse ok. Po 14 dnes u ni zacala brutalne kulhat ze pomalu nevysla z mastale na Pp nohu. Nove rtg opet nic nakonec se ukazalo na klinice ze ma na vrozenou vadu lopatky a jen byla naprana analgetiky. Kobulu chtela vratit tahlo se to rok. Nakonec ji majitelka vzala zpet ale ukazalo se ze takto ji prodala uz 5 lidem. Otresne...
Měli by ho postrojit jiným sedlem, když tohle mu vadí. To, co nedají za nenapasování sedla, jim může ujít na tom, že kůň bude mít zrovna "bolavý" den a mohli ho prodat výhodně, ale houby houby, nepředvedl se. A je to vlastně taky týrání. Jinak si myslím, že 150 tisíc za koně, který není v aktivní sportovní přípravě, je taky docela dost. Koně, který je na lepší hobby, bych odhadla pod 100 000. Ale zase je mladý, čistokrevný, povahově bez větších problémů, s dobrým sedlem by měl podle těchto informací být zdravý (jestli to ovšem není nějaká výmluva), tak tyhle faktory cenu zvyšují.