Chov shetlandských poníků, který trvá již od roku 1988, si jistě zaslouží pomoc koňácké obce. Každý z chovatelů i majitelů koní se může dostat do svízelné situace.
I tento chov: http://www.aslan.estranky.cz/ má zřejmě nějaké potíže. Nevím to, hádám z obsahu inzerátu:
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/2887970/hledam-ustajeni-pastevko-pro-stado-shetlandskych-pony/
Paní či slečna mě o pomoc nežádala, je to má iniciativa.
A také nejde o dotování, jen o informaci.
Nevíte tedy o nějakém útočišti, kde by mohli tito koníci v klidu žít?
Omlouvám se tímto majitelce za "krádež" fota, ale když oni jsou na ní tak krásní!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co takhle Aggitka? Ale ta už sem nějak nechodí, což? Ta má svoje stádečko, tedy na minísky je vybavená...

napsal(a):
Co takhle Aggitka? Ale ta už sem nějak nechodí, což? Ta má svoje stádečko, tedy na minísky je vybavená...
To je dle mého právě agitty stádo. U nás by se ten půl hektar až hektar i našel, ale jsme na pronajatém, takže bez přístřechu a ve Středočeském kraji.
lilili

XXX.XXX.48.22
Ano opravdu je to agitty stado.

sisi58
napsal(a):
Napsala jsem, uvidíme.
Stačilo si trochu přečíst odkazy, které jste sem dávala

V seznamu inzerátů zde na ifauně /tč je to stále první stránka, jen seznam inzerátů, před rozkliknutím konkrétního/ jsa přihlášená vidím, že inzerát zadávala 6.12. v 09 04 aggitta.Nedávnu tu na diskuzi psala, že se na ten směr stěhuje a sháněla kontakty na koňáky z oblasti:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3151332/sumperk-a-okoli#a3158341
Registrovala jsem to, protože aggittu jsem ráda četla, byla laskavá, uměla hodně a neplácala, navíc prakoníky zapřahala a různě v režimu houby využívala, což jsou oblasti, které mě zajímají.
Jak vítaná je nevyžádaná pomoc nebo páchání dobra je vždy otázkou.
Od Šumperka sem chodí třeba vattunka.
Aggittě každopádně držím moc palce k optimálnímu řešení jakékoli situace a jejím chlupatým prakoníkům rovněž, pomoci neumím, sem nelze, Šumpersko neznám.
Raději se omluvím, za nevyžádanou pomoc, než nedělat nic. Na tresty, za dobré skutky, jsem zvyklá. Lituji jen toho, co jsem neudělala, nikoli toho, co jsem udělala.
A jsou lidé, kteří o pomoc nepožádají. Pokud nabídnutou pomoc odmítnou, je to jejich věc.
Tohohle stádečka by byla škoda.
Hobit007

XXX.XXX.2.216
Muzu nabidnout pastevni ustajko- 1ha.
Jamajka5

XXX.XXX.2.216
Taky nabizim ustajko-pastvinne 1000kc za pony-na 25ha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Raději se omluvím, za nevyžádanou pomoc, než nedělat nic. Na tresty, za dobré skutky, jsem zvyklá. Lituji jen toho, co jsem neudělala, nikoli toho, co jsem udělala.
A jsou lidé, kteří o pomoc nepožádají. Pokud nabídnutou pomoc odmítnou, je to jejich věc.
Tohohle stádečka by byla škoda.
Ježiš je přece moc hezké že chcete pomoc, né? Ještě aby nadávali.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš je přece moc hezké že chcete pomoc, né? Ještě aby nadávali.
Asi to mají někteří lidé nastaveno jinak. Někdo je nedůvěřivý, co je to za kulišárnu, někdo se urazí, i když bez pomoci půjde brzy do kopru, jen málokdo to vezme tak, že dnes pomůžeš ty mě, zítra já tobě. To mi přijde fér.
Pokud má paní N. problémy, nu je dospělá, nejspíš to zvládne, ale poníčci jsou v to nevinně, proto jsem psala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Asi to mají někteří lidé nastaveno jinak. Někdo je nedůvěřivý, co je to za kulišárnu, někdo se urazí, i když bez pomoci půjde brzy do kopru, jen málokdo to vezme tak, že dnes pomůžeš ty mě, zítra já tobě. To mi přijde fér.
Pokud má paní N. problémy, nu je dospělá, nejspíš to zvládne, ale poníčci jsou v to nevinně, proto jsem psala
Vždycky jsem opatrný při jednání s lidmi.Vždyť je to nejnebezpečnější tvor na zemi.
Kamca8

XXX.XXX.2.216
Bez souhlasu jste nemela nic davat do diskuze, inzerat se smaze tady diskuze ne
A kdyby chtela sama by si tema zalozila
No snad se na vas nebude zlobit.
Pavel Novak

XXX.XXX.2.216
Teda udělat to mě tak vàs přetrhnu.
Lucinek

XXX.XXX.2.216
Taky nesnasim lidi co se do vseho montujou.
Kamca8
napsal(a):
Bez souhlasu jste nemela nic davat do diskuze, inzerat se smaze tady diskuze ne
A kdyby chtela sama by si tema zalozila
No snad se na vas nebude zlobit.
Proč? Inzerát je snad něco tajného?
Je v sekci "inzeráty", hned vedle.
Jen jsem se zeptala, zda někdo neví o místě, kde by se mohlo pást 15 -16 poníků. To vám přijde jako něco tajného?
Paní/slečna má určitě málo času, při takovém stádečku, na to, aby prohledávala internet, kdo má vhodnou pastvinu.
Nedal jsem jí do diskuze na seznámení nebo do pracovních příležitostí.
Jak jsem psala dřív, pokud jí to bude vadit, omluvím se.
Věřila jsem, že na koňofóru budou lidé, kteří, pokud budou moci, pomohou. Asi jsem se spletla.
Lucinek

XXX.XXX.2.216
Tady jde ale uplne o neco jineho a clovek jako vy to proste nechape
Je vporadku pomahat sama zachranuju pejsky z utulku mam jich 5 a koniky mam dva vykoupene stare z jatek
Da se pomahat ale diskretne ja pani poslala par kontaktu na ustajko, nezakladam diskuzi o nekom
Kdyby pani chtela zalozi si ji sama
Nemela jste to delat takto.

Je fakt, ze tim, ze Agittka tu ma normalne zalozeny profil, tak kdyby chtela zakladat vlakno, nejspis by to udelala. Ale to uz je ted jedno.
To, ze je to ona osobne jsem si nevsimla, inzerat jsem neprocitala, protoze vim, ze nemam moznost pomoci.
Snad se neco najde. Kort ted na zimu preci musi byt nekde moznost malicke na louce upichnout..
Lucinek
napsal(a):
Tady jde ale uplne o neco jineho a clovek jako vy to proste nechape
Je vporadku pomahat sama zachranuju pejsky z utulku mam jich 5 a koniky mam dva vykoupene stare z jatek
Da se pomahat ale diskretne ja pani poslala par kontaktu na ustajko, nezakladam diskuzi o nekom
Kdyby pani chtela zalozi si ji sama
Nemela jste to delat takto.
Už jsem jí poslala hafo nabídek na pozemky.
To bylo první, co jsem udělala.
O co jde? Není tu ani jméno, ani telefon, ani adresa. Jen veřejný inzerát, který má podaný v rubrice inzeráty.
Kamil konak

XXX.XXX.2.216
Za mě taky palec dolů.Kdo chce tak si téma založí sám.
Jindriška

XXX.XXX.2.216
Sisi58- chápu chtěla jste pomoci, ale někdy je horlivost špatná.
Sisi je to dobrý nápad. Já třeba na zdejší inzerci moc nechodím a díky Vám bych mohla pomoci, pokud bych byla z daného kraje nebo někoho odtud znala. Díky tomu, že jste to sem dala, tak se na to mrkne více lidí.
A třeba to sem zadavatelka inzerátu nechtěla dávat záměrně, aby se jí lidé neptali co se přihodilo. A nebo by se našel nějaký hňup co by jí zbytečně propíral.
Arabek1234

XXX.XXX.2.216
Taky me to napadlo a urcite bych to sem nedala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Teda jako tohle člověka dovede odradit od dobrých skutků.
Gilmorova devcata

XXX.XXX.2.216
tony-jcb
napsal(a):
Agi je fajn měla nějaký důvod to tu neřešit ovšem sisi prostě můsí mít pravdu za každou cenu no co dodat jako vždy
Souhlas.
To je zajímavé, kolik se tu najednou vynořilo chytrolínů, kteří přesně vědí, co mám dělat já, a o kterých tu jindy nebylo ani vidu ani slechu.
Kdo to je gilmorova děvčata, arabek1234, jindřiška, kamil?
Je jen jeden člověk, který mi může říci, že je to nevhodné a že nestojí o mou pomoc, tím je zadavatelka inzerátu.
Ostatní, kteří NEchtějí pomoci a jen si tu na mě brousí své pomyslné drápky, běžte do paďous.
Jasně jsem napsala POMŮŽEME? ne kritizujme. Mě na tom nezáleží, co si o mě myslíte, či co tu píšete.
Pokud by tu zadavatelka našla jen jeden příspěvek, který by jí pomohl, účel byl splněn.
tony-jcb
napsal(a):
Agi je fajn měla nějaký důvod to tu neřešit ovšem sisi prostě můsí mít pravdu za každou cenu no co dodat jako vždy
Po tom, co jsem viděla vámi vložené fotky vašich holčiček, jak bez přileb a vest cválají po louce, a vy jedete vedle nich se žvárem v puse, už neberu cokoli, co napíšete, v žádném případě, jako důležité.
Gilmorova devcata

XXX.XXX.2.216
Proc kdyz se vam nelibi kritika lidi kopete kolem sebe
Jsou to proste nazory lidi, ktery nesouhlasi, ze jste za nekoho vlozila tema
Pokud by dotycna chtela sama by si ho zalozila kdyz davala inzerat
Z nejakeho duvodu jej nedala a to jste mela respektovat
Na me pusobite v diskuzich jako vzdy ta chytra a rozunna
Tohle me ale sklamalo a utocit tu na lidi?
Nechto to uz byt rozdychejte to nazor lidem brat nemuzete.
Huawei

XXX.XXX.2.216
Sisi nenapadejte tony-jcb
On toto tema nezalozil a uprimne mohla jste s tim pocitat
Kazdy dobry skutek bude pi zasluze potrestan
Myslela jsem ze jste vetsi format.
Signatur

XXX.XXX.2.216
Ale tak už to nehroťte.Sisi chtela jenom pomoc a prostě to nedomyslela.
Luciinka

XXX.XXX.2.216
Ja teda souhlasim.Pomahat se ma a hrdost stranou.
Sisi z toho si nic nedelejte. Kdo chce pomoct nakonec skonci na pranyri a ti co maji akorat plno kecu jsou za hrdiny. Navic vsichni ti kteri vas kritizuji a kteri si zalozili profil jen kvuli tomuto tematu jsou jedna a ta sama osoba. Divim se ze tohle jeste nekoho bavi.
Resi se tu kazdou chvili spousta inzeratu ktere nekdo vyhrabe aby mohl zadavatele kritizovat ale kdyz tu da nekdo inzerat za ucelem pomoci tak je hned spatny.
Nechte toho. Je zde vlakno perlicky z inzerci kam lide vkladaji co jim prijde, divne" nikdo tam nikoho nenapada co si to dovolil to tam vlozit. Dalsi tema mekke spenky tez vlozeny inzerat s prosbou o radu.
Sisi jen upozornila na inzerat s tim ze by bylo dobre pomoci najit konikum novy pekny domov. Ja treba vubec do rubriky inzerce nechodim. Nebo opravdu jen letmo. Takze jsem ani inzerat nevidela.
Sisi nic spatneho jste neudelala... Kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan.
A vidite ze reaguji lide kteri ani nic nenabizi jen chteji prudit.
Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem, jak pravil můj 96letý děda a je to fakt.Pokud to Aggitě bude vadit, tak může Sisi seřvat sama přece.Někomu přijde snaha pomoci by´t tímto způsobem vhodná, někomu ne.Nechám to na každém, ale nevím, proč najednou se tu slétnou sršní a najednou jdou do útoku.Myslím si, že máme každý svých starostí dost a pokud mi vadí, že někdo někomu pomáhá způsobem, který já nepovažuji za adekvátní, tak adekvátní v tuto chvíli by bylo být sticha.Protože pořád se ještě počítá špatná pomoc, nežli žádná.Je na samotné Aggitě, jak vyhodnotí snahu Sisi, o nás se nejedná přeci.
Luciinka

XXX.XXX.2.216
Jak muzete vedet ze ze nenabidli pomoc?
Luciinka

XXX.XXX.159.242
Ja lsisi chapu chtela pomoci ale pani inzeratu z nejakeho duvodu zrejmne jit nechtela, nezname duvody ale asi se to melo respektovat.Ona i dobre mirena pomoc muze ublizit.
Luciinka

XXX.XXX.159.242
Jinak ja uz na inzerat reagovala nabizela pomoc ale jednani s pani nebylo prijemne chapu ma stresy ale takhle to ventilovat nemusela.Nabizela jsem jen pomoc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Luciinka
napsal(a):
Jinak ja uz na inzerat reagovala nabizela pomoc ale jednani s pani nebylo prijemne chapu ma stresy ale takhle to ventilovat nemusela.Nabizela jsem jen pomoc.
Tak to je od ní velmi neslušné..Pomoc je vzácná a odmítá se vždy slušně.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Sisi, nesouhlasim s kazdym vasim nazorem
nekdy jsme na stejne vlne, jindy se dost nazorove rozchazime
kazdopadne ale vasi snahu pomoci ocenuji
pokud by mel byt inzerat tajny, nebo by nikdo nemel zjistit, o koho se jedna, tak by v prvni rade inzerat neobsahoval zadne fotky
zverejnit v diskuzi jiz o okenko vedle zverejneny inzerat preci neni nic spatneho, kdyz navic neni nikde zmineno ani jmeno inzerujiciho, pouze prezdivka.
snaha pomoci se ceni, a mozna vam za to bude nekdo i vdecny.
a je pravda, ze pokud ma zadavatelka inzeratu at uz jakekoli problemy, at osobni, rodinne, nebo podnikatelske ci chovatelske, urcite to nema jednoduche s takovym stadeckem a neni ani jednoduche se od mnoha koniku najednou rozloucit.
je to spousta starosti a mozna i smutnych povinnosti.
pokud se nekdo snazi nezjistne pomoci, urcite to zadavatelka inzeratu oceni
vzdyt tady jde o to, najit vhodne misto pro chov poniku
a kdyby majitelka zoufale nehledala, tak nepodava inzerat.
a ze ji nekdo pomaha apelovanim na chovatele zde na diskuzi je preci jen nejake plus.
vic hlav vic vi
treba znamy ma znameho, ktery zrovna nechodi na inzerci ale ma pozemky...a prostrednictvim teto diskuze se to prave ten znamy znamemu zmini...atd...
sisi...v podstate nevim, co zde kdo odsuzuje, ale ja bych ve vasi snaze nevidela vubec nic spatneho.
lilili

XXX.XXX.48.22
Už jsem nechtěla reagovat, ale nedá mi to...
Tahle diskuze je od počátku pojatá jako "záchranná akce" člověku v nouzi...
Popravdě, ví ale někdo, jak to doopravdy je?
Jasné je to, že se zadavatelka původního inzerátu, a majitelka poníků, přestěhovala.
Jaké důvody ji k tomu vedly, se neví.
A teď prostě hledá nové ustájení pro své koně, aby to k nim neměla tak daleko.
To je jistě situace, která se stala už mnoha z nás, zadavatelka to má o to zěžší, že má koní víc.
Ale ani web stránky zadavatelky, ani její původní inzerát nenaznačuje, že by se mělo jednat o nějakou záchrannou akci typu "pomozte rychle jinak bude zle".
Co mi tady uniká?
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Nikdo zadnou zachrannou akci nestartuje, ani nepomaha financne ani materialne
a nikdo nerika, ze bude zle
sisi se poze snazi najit mozne vhodne prostredi pro stado roztomilych a zda se ze i dobre vedenych poniku.jedna se pouze o pomoc pri hledani vhodne plochy...nikoliv o zachrannou akci
a neni to zde ani jinak prezentovano
Unika vam mozna zasadni vec, a to je to, ze je veliky rozdil, hledate li nove ustajeni pro jednoho vaseho kone
nebo-pro viceclene chovne stadecko vcetne hrebce.
ne kazdy ustajnovatel snee hrebce a male poniky a jejich hribata, kdy musi napasovat vysku ohrad a ruzna zabezpeceni-a navic si nemuze rici za poniky takove penize, jako za ustajeni velkeho kone.
sami ustajnujeme kone privatnich, ajitelu a mame i dostatecne pozemky-akorat se nachazime prilis daleko..ale, mohu vam rict, ze coby ustajnovatele mne jako prvni napadlo, co vse by bylo treba zmenit, abychom byli schopni takove cvrcky ustajit, a jak by se to dalo provest, aby to vyhovovalo obema stranam... a neni to vubec jednoduche
secteno a podtrzeno-Unika vam toho dost
jelikoz-pl, atit ustajeni v komercni staji by asi bylo pro chovatelku hure realizovatelne-za plnou cenu na hlavu ponika
zbyva tedy komercni ustajeni treba s domluvou, ze si majitelka koniky obstara komplet sama-za podminek snizeni ceny...potom je tedy nutne mit kone v dosahu
a nebo, co mozna nejlepe..pronojmout vlastni pozemky -starat se majitel osobne-coz take neni jednoduche, v prve rade je treba najit vhodny pozemek, zalozit pastvinu, zbudovat nejake zazemi, i kdyz ti cvrckove nepotrebuji mnoho, ale preci je treba nekde uskladnit seno, pripadne slamu-obstarat vodu...
neni to vubec, ale vubec jednoduche.