Boty pro široká lýtka

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

galeli

9.12.2016 19:18
galeli

XXX.XXX.211.83

Zdravím všechny dámy.
Nevím, jestli je to jenom můj pocit, ale přijde mi, že výrobci jezdeckých box silně diskriminují ženy s širšými lýtky a výraznější patou.
Zakoupila jsem si thermo boty. Takové ty elt, na suchý zip. No rvu je a rvu je na nohu, ale nenarvu, jakmile má člověk velikost nohy 38, šířka lýtka je automaticky na nějakých 38cm. Já mám šířku lýtka 48.
Máte někdo z vás tip na dobré, ne ta drahé thermoboty, které by i ve veliksoti nohou 38, nabídly prostor pro lýtko o šíři 48 cm...

A hlavně, což mě irituje, by taky braly v potaz výraznou patu? Jak má člověk narvat patu přes pevný kus boty prošitej tak, že se prostě jen ta tvrdá část boty ohne pod patu... totálně jsem si rozedřela ruce do krve jak jsem se snažila protlačit tu patu přes tento pevný kus boty.

9.12.2016 19:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na obouvání jakýchkoli bot(mimo pantoflí a nazouváků) používám lžíci, k tomu určenou. Nikdy, ale opravdu nikdy jsem neměla sešlapané boty nebo odřené v patní části.
Tato stojí dvacku, ale hodí se na méně vzdorné boty.
http://www.sapacom.cz/domaci-potreby/ostatni-domaci-potreby/lzice-na-boty/lzice-na-boty-mala/?selectedVariant=2423&gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLtfz-SwSmSsm-6qpPO6Re7hBx_b7MDvsLDncLoNVwjxoCK73w_wcB

Na ty vaše to chce kovovou, aby pata klouzala a lžíce se nezlomila, třeba tato
https://www.uklizenoshop.cz/lzice-na-boty-mix-barev-50x4-5-cm-kov?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLhllYaMmS3Nu-kLcPr_hkOQh1fFNCEyhDoWh6d4x6FRoCOpnw_wcB

Co se týká obvodu lýtka, chce to pružný materiál, např. neopren.
https://equitum.cz/cz/detail/neoprenove-jezdecke-termoboty-hkm?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLVZLNDu6lSgA9GYCnmFu5Elie75rtzOKMYZoFzHZJ8RoCuMHw_wcB.

galeli

9.12.2016 22:35
galeli

XXX.XXX.211.83

sisi58 napsal(a):
Na obouvání jakýchkoli bot(mimo pantoflí a nazouváků) používám lžíci, k tomu určenou. Nikdy, ale opravdu nikdy jsem neměla sešlapané boty nebo odřené v patní části.
Tato stojí dvacku, ale hodí se na méně vzdorné boty.
http://www.sapacom.cz/domaci-potreby/ostatni-domaci-potreby/lzice-na-boty/lzice-na-boty-mala/?selectedVariant=2423&gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLtfz-SwSmSsm-6qpPO6Re7hBx_b7MDvsLDncLoNVwjxoCK73w_wcB

Na ty vaše to chce kovovou, aby pata klouzala a lžíce se nezlomila, třeba tato
https://www.uklizenoshop.cz/lzice-na-boty-mix-barev-50x4-5-cm-kov?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLhllYaMmS3Nu-kLcPr_hkOQh1fFNCEyhDoWh6d4x6FRoCOpnw_wcB

Co se týká obvodu lýtka, chce to pružný materiál, např. neopren.
https://equitum.cz/cz/detail/neoprenove-jezdecke-termoboty-hkm?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLVZLNDu6lSgA9GYCnmFu5Elie75rtzOKMYZoFzHZJ8RoCuMHw_wcB.

Ach jéje, poslední boty vypadaj úžasně, ale zrovna 38 je vyprodaná už dlouhodobě :(,
lžíci zkusím, ale nevím nevím, já jsem expert na nčiení lžic, během dvou měsíců jsem ohla hned 5 kovových dlouhých lžící. A do vysokých bot se přes lžíci obout neumím.

Galeli

10.12.2016 01:17
Galeli

XXX.XXX.205.245

No tak jsem zkusila použít lžíci... není to možné. Pokud dám lžíci jako první, nemůžu narvat nohu, pokud tam prostrčím pžíci když už nohu v botě mám, tak ji nedostanu až dolů, protože už se automaticky prohne ona zpevněná část dovnitř.

Nanny

10.12.2016 07:46
Nanny

XXX.XXX.199.180

Možná názor, který slyšet nechcete, ale taky mám širší lýtka a ve vysokých botách mi prostě není příjemně. Musíte je nutně mít? Už léta nosím v zimě zateplená perka s kožíškem, hřejou krásně, nemusím se do nich složitě obouvat a jsou mnohem pohodlnější než vysoké boty. Zrovna nedávno jsem si zkoušela podobné jako na tom posledním odkazu a vůbec jsem v nich nemohla ohnout nohu, jezdit by se v nich nedalo. Na chození v blátě ve výběhu mám pánské holiny, ty jsou širší.

10.12.2016 08:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

galeli napsal(a):
Ach jéje, poslední boty vypadaj úžasně, ale zrovna 38 je vyprodaná už dlouhodobě :(,
lžíci zkusím, ale nevím nevím, já jsem expert na nčiení lžic, během dvou měsíců jsem ohla hned 5 kovových dlouhých lžící. A do vysokých bot se přes lžíci obout neumím.

Trénujte obouvání
Ty boty mají i jinde, dokonce jsem je nedávno viděla i na bazoši. Moc to nesleduji, boty mám.
Já mám spešl lžíci, svařenou z lžíce kratší + kovová násada dlouhá na výšku boty, to by ohnul snad jen slon

10.12.2016 08:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Galeli napsal(a):
No tak jsem zkusila použít lžíci... není to možné. Pokud dám lžíci jako první, nemůžu narvat nohu, pokud tam prostrčím pžíci když už nohu v botě mám, tak ji nedostanu až dolů, protože už se automaticky prohne ona zpevněná část dovnitř.

Tak pro vás jedině boty na zip nebo jak píše nanny, pérka + pantalony, popř. čapsy ušité na míru.

10.12.2016 08:37
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Https://equitum.cz/cz/detail/jezdecke-termoboty-hkm-siberia?gclid=CLic8K6O6dACFVU_Gwodw2kHUg

Sestra má tyhle, jsou se šněrováním a vzadu se zipem a na noze vypadají moc dobře

Galeli

10.12.2016 11:23
Galeli

XXX.XXX.205.245

blackmyday napsal(a):
Https://equitum.cz/cz/detail/jezdecke-termoboty-hkm-siberia?gclid=CLic8K6O6dACFVU_Gwodw2kHUg

Sestra má tyhle, jsou se šněrováním a vzadu se zipem a na noze vypadají moc dobře

No na ty sem koukala, ale bojím se, že budou také úzké :/ myslím, že u těhle bot je ten jazyk jakoby sešitý k tělu boty a je tedy jen roztahovatelný do určité míry. A na obvod lýtka 48cm to u velikosti bot 38 nebude stačit.

Galeli

10.12.2016 11:53
Galeli

XXX.XXX.205.245

Nanny napsal(a):
Možná názor, který slyšet nechcete, ale taky mám širší lýtka a ve vysokých botách mi prostě není příjemně. Musíte je nutně mít? Už léta nosím v zimě zateplená perka s kožíškem, hřejou krásně, nemusím se do nich složitě obouvat a jsou mnohem pohodlnější než vysoké boty. Zrovna nedávno jsem si zkoušela podobné jako na tom posledním odkazu a vůbec jsem v nich nemohla ohnout nohu, jezdit by se v nich nedalo. Na chození v blátě ve výběhu mám pánské holiny, ty jsou širší.

Právě že nízké boty s kožíškem mám, ale nevyhovují mi. Když u nás napadne sníh je často dost vysoký. A pak vždycky celá promrznu.

10.12.2016 11:53
liva

XXX.XXX.208.23

Galeli napsal(a):
No na ty sem koukala, ale bojím se, že budou také úzké :/ myslím, že u těhle bot je ten jazyk jakoby sešitý k tělu boty a je tedy jen roztahovatelný do určité míry. A na obvod lýtka 48cm to u velikosti bot 38 nebude stačit.

Určitě úzké nebudou.
Jazyk je volně a díky šněrování jsou hodně variabilní.

10.12.2016 11:56
spajzka

XXX.XXX.147.65

Http://thumbs4.picclick.com/d/l400/pict/222242786127_/25-Thermo-Reitstiefel-Dressurbogen-4x-Klett-Gummifu%C3%9F-Reflexstreifen.jpg

http://www.mountain-horse-shop.de/imgn-w440-h439-q90/image/product/groom-it.jpg

Rychle sem našla pár obrázků, ještě kouknu kde by se daly sehnat v cz.
Já měla ty vysoký a protože jsou na sucháč, tak se dají nastavovat. Byly dobrý. Do stáje mám pak nižší. Podobné tomu druhému obrázku.
Mám z holinama problém od nepaměti. Natékají mi v tom kotníky a nevim. Ani pět lžící mi nepomůže, prostě to nejde a natrénováno mám dost. Když se hodně snažím tak levačku dám, pravou nikdy.
Buďto si kupte pérka a chapsy nebo zkuste tyhle na sucháč.

10.12.2016 15:00
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Galeli napsal(a):

Jazyk je sešitý k botě kusem látky, který je poměrně široký, ale je jen ve spodní části pod lýtkem. Nahoře kolem lýtka je jazyk na volno.

Galeli

10.12.2016 15:10
Galeli

XXX.XXX.205.245

spajzka napsal(a):
Http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jezdecke-termoboty-na-kone-hkm-kodiak-p25909/

Třebas tady...

No přesně takové podobné momentálně mám, jen ne od HKM ale od ELT.
A jak říkám, dole neprocpu patu skrz ten předěl mezi pevnou gumou a termolátkou. Prostě to je nemožné.

10.12.2016 16:01
spajzka

XXX.XXX.147.65

Galeli napsal(a):
No přesně takové podobné momentálně mám, jen ne od HKM ale od ELT.
A jak říkám, dole neprocpu patu skrz ten předěl mezi pevnou gumou a termolátkou. Prostě to je nemožné.

Vím co myslíte, mám ten samý problém. Vysoká klenba v kotníku. Do těchto jsem se vešla. Každá firma je má jinak šité, jiná velikost. Třeba se dají někde vyzkoušet v kamenném obchodě. Já mám vel.41 a kupuju 42, konstantně. Teď mám nějaké kanadské a to dokonce 43 protože bych v kravíně umrzla. A stejně pravou nohu rvu dovnitř a pak dole plavu.

10.12.2016 20:21
koně

XXX.XXX.205.252

Třeba byste něco našla v pracovních oděvech.
Když dáte do vyhledávače pracovní obuv dámská zimní, vyjede spousty možností.Některé jsou dost podobné těm jezdeckým.Možná budou o něco nižší, ale design je velmi podobný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík