Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2016 13:17
vattunka

XXX.XXX.129.153

Prosím o vaše zkušenosti a rady, mám problém a hledám nejlepší řešení.
Takže krmíme seno v balíkách do krmelců, rozhodně rady nechat v původní síťce nechci, máme ozkoušeno, že to koně žerou i s tou síťkou, mají to i v bobkách a vetka nám pohrozila, takže takhle ne..máme hranatá krmiště 180na 180cm, do toho se postaví balík většinou 140cm, ale máme i jiné rozměry, jako že se rozmotává dokola, tak je postaven, no a já bych potřebovala na první den, dva to z vrchu nějak zajistit, protože toho sena z toho dost odpadá, jak to začnou žrát, pak už to je zase další dva dny v pohodě, ale ty první dny, mě to vytáčí, to chodit sbírat a dávat zpět do krmiště.Takže nepotřebuju zpomalit krmení a to že něco vycamrají mě nebolí, máme sena dost, ale štve mi ten bordel okolo, denně všechno uklízíme, moc si neumím představit ty balíky do něčeho navlíkat celý, při tom množství co krmíme a jak často, takže právě hledám řešení, nezkoušel jste někdo sítě na vozík na přikrytí, aby to z toho neulítlo?vypadá to stejně jak sítě na seno origoš, jen to má gumu dokola na stažení, to by mohlo jít ne?jako tim vlastně to krmiště přikrýt, dokud ten balík trčí z toho nahoru a jak to užerou bych to sundala...díky za postřehy.

26.12.2016 17:08
vattunka

XXX.XXX.129.153

Opravdu nikdo nemá nápad?nikdo nezkoušel ty sítě na vozík za auto?díky.

26.12.2016 17:15
mgtka

XXX.XXX.92.43

A co vymyslet nejakou variaci tohoto?
https://www.kamir.cz/sit-na-seno-do-prikrmiste.

26.12.2016 17:30
vattunka

XXX.XXX.129.153

No právě něco takového jsem myslela, jenže já mám čtverec a tohle je na kruh, proto se ptám na ty sítě na vozík, ty jsou čtverce, nebo obdélníky, matroš a oka vypadají stejně, gumu to má jen po obvodu, takže celá síť nepruží...

Cowboj bez koně

26.12.2016 17:49
Cowboj bez koně

XXX.XXX.252.11

Nevím jestli vám to nějak pomůže, koně nemám a z celého kulatého balíku nekrmím.

Mám ho ale venku schovaný pod plachtou a vždy si jen našlapu na týden-dva do pytlů pro králíky a drobnou havěť.

Ten balík prostě stahuji dvěma dráty, provaz by šel také použít. Ve vašem případě bych na 120-140 cm balík uvažoval nejméně o třech, možná i čtyřech stahovadlech. Ten drát ale nepruží, takže by chtěl asi každý den dotáhnout. Pokud znáte a máte něco co pruží, třeba gumy na plachty (nemusí být kolem celého balíku), tak je zkuste. Jinak místo drátu můžete stahovat i festovněji, třeba opět ráčnou na plachty, mě drát vyhovuje (snadno rozvážu, snadno svížu).

Ten systém nebude vhodný pro jakékoli krmení, ale co vím dle sousedky tak dva koně sežerou tak dva našlapané pytle za den. To je u mne asi jedna vrstva (která má 7-10 cm) když už odmotávám v půlce balíku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2016 18:09

Mli jsme na jízdárně sítě co se prodávají na seno pro koně do výběhu. Vždy je koně roztrhali.

26.12.2016 20:04

Sítě na vozík jsem nezkoušela, pokud vyzkoušíte, budu ráda, když se podělíte o zkušenost, pokukovala jsem z podobných důvodů po síti na kontejner, nakonec nebyla potřeba, stěhovali jsme jinam. Byl to tenhle typ https://www.kvrezac.cz/si-na-kontejner-3-5-x-5m-pp-3mm-oko-8cm-erny.html
Atypické rozměry sítí přímo pro koně jde objednat na http://www.siteprokone.cz/produkty/sit-dle-vaseho-prani/.

26.12.2016 22:45

Sítě přímo pro koně za 1 600, - NEKUPOVAT. Vyhozené peníze nám je koně roztrhali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík